Lehetünk még barátok egy szakítás után?

2024. május 16. 07:30 - Life Advisor

baratsag_szakitas_utan.pngTalálkozás, szerelem és együttélés életünk végégi. Ez az a fajta szerelem, amelyre mindannyian vágyunk. Vannak, akik szerencsések és együtt érhetik el a közös útjuk végét, míg másokat csak egy bizonyos ideig kíséri egy partner. Amikor megérkeznek egy bizonyos pontra, állomásra, nincs más lehetőség, el kell válniuk. Amikor a közös útjuk véget ér, csak egy lehetőség van. Befejezni a kapcsolatot. De miután egy kapcsolat véget ér, két ember, akinek intim kapcsolata volt, lehetnek barátok?

Nehéz azoknak, akik soha nem szerették mélyen egymást és azoknak is, akik igazán szerették egymást.

Valójában az ellenkező nemű emberek számára nehéz tiszta barátságot kötni, nem is beszélve azokról a férfiakról és nőkről, akik korábban szerették egymást. Nem számít, milyen hosszú vagy rövid az egymással töltött idő, ha egyszer beleszeretnek egymásba, nehéz lesz nyugodt barátságban maradniuk egymással.

Végül is a legbensőségesebb kapcsolatuk volt egymással, éjjel-nappal együtt voltak. Sok esetben az, amit a másik személytől akarunk, nem csak barátság.

A másik fél minden mozdulata felnagyítódik a szemedben és a másik fél minden szava és cselekedete könnyedén felidéz benned mindenféle szép vagy szomorú emléket.

Ily módon, ha továbbra is kapcsolatba léptek egymással, akkor csak mélyebbre és mélyebbre süllyedtek, ami megnehezíti az elengedést.

Az a személy, aki a szakítás után is barátkozni akar a másikkal, valószínűleg az, aki a legjobban szereti őt és reméli, hogy továbbra is jó lesz hozzá a barátság nevében.

Mivel még mindig nem tudta elengedni, és nem akart elválni a másiktól, úgy döntött, hogy barátok lesznek és így majd titokban szerethetik egymást.

Egy ilyen barátság azonban nem tarthat sokáig.

A legnagyobb különbség a szerelem és a barátság között az, hogy a szerelem koncentrációt igényel, míg barátnak lenni nyitottságot.

Ha úgy érzed, hogy teljesen elengedted és a másik személynek semmilyen befolyása nincs rád, akkor megpróbálhattok hétköznapi barátok lenni.

De ha nincs meg ez a nyugalom és nyitottság a másik személy iránt, akkor a barátság fenntartása csak növeli a gondjaid.

Másodszor, hogy barátok lehettek-e vagy sem, nem egy személy fogja eldönteni, hanem mindkettőtök hozzáállása.

Lehet, hogy az eredeti szándékod egyszerűen az, hogy barátok legyetek, de a másik személy többet akar. Mivel különböző definíciói vannak a kapcsolatnak, a kapcsolattartás folytatása sok felesleges problémával járhat.

Általában az ellenkező nemű barátok közötti nem megfelelő módszerek könnyen félreértésekhez vezethetnek, különösen két szerelmes ember között.

Továbbá, ha mindegyikőtöknek már megvan a maga új társa, az ellenkező nemű kapcsolatok kezelése során mindkét félnek erős egyensúlyt kell szem előtt tartania annak biztosítása érdekében, hogy a jelenlegi kapcsolatára ne legyen hatással ez a barátság.

A szerelem megköveteli, hogy két ember boldog legyen és a barátság megköveteli, hogy két ember megőrizze ugyanazt az ártatlanságot egymás iránt.

Ha két ember, aki kapcsolatban volt, barátok akarnak lenni, akkor barátként kell teljesíteniük kötelességüket. Ne legyetek túl sokat együtt, ne mondjatok kétértelmű szavakat és ne tegyetek olyan dolgokat, amelyeket a párok barátoknak álcázva tesznek.

Az ellenkező nemű igaz barátnak olyannak kell lennie, ahol mindkét fél tudatosan és önként fenntartja a határokat és mindig világosan megértik egymást.

Ez a racionális arányérzék nemcsak mindkét fél tisztelete, hanem az új szerelmük iránti tisztelet is.

Szóval lehetünk-e még barátok szakítás után? 

Erre a kérdésre nincs egységes választ. A kulcs a saját helyzetünktől és attól függ, hogy a két fél mit választ.

A barátok és a szerelmesek különbözőek. A barátoknak bizonyos fokú ellenőrzést kell fenntartaniuk és soha nem léphetik át a határokat.

Vannak, akik azt mondják, hogy barátok akarnak lenni, de a valóságban nem képesek ezt megtenni. Még akkor is, ha barátok lesznek, depressziósnak és fáradtnak érzik magukat a folyamat során.

Egy kapcsolatban, ha nem arra vagytok szánva, hogy együtt maradjatok és nem vagytok hajlandóak barátok lenni, akkor jobb, ha úgy döntötök, hogy teljesen elengeditek egymást. Ily módon nemcsak a közös évekkel kapcsolatban tanúsítotok tisztességet, de mindketten felelősséget vállaltok a jövőbeli életetekért is.

A legjobb azok számára, akik képesek nyugodtan lezárni a kapcsolatukat, mégsem felejtik el egymást. Végül is annyi év után ez olyan, mintha elbúcsúznánk és minden jót kívánnánk, ami a legjobb módja lehet egy múltbéli kapcsolat rendezésének.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása