Bizonytalanság és egyéb jelek, hogy jó úton haladsz

2024. április 29. 07:30 - Life Advisor

jo_uton_jarsz.pngHonnan tudhatod, hogy jó úton jársz-e? Ez bizonyára folyamatosan felmerülő kérdés az életünk során és nem is biztos, hogy létezik rá 100%-os válasz. Mindezek ellenére vannak olyan jelek, amelyek bár negatívnak, sőt olykor-olykor rossz ötletnek tűnhetnek, mégis azt hivatottak jelezni, hogy az út, amelyen jelenleg vagy, épp neked való és folytatnod kell, hogy biztos eljuthass a célodhoz.

1. Jó úton jársz, ha bizonytalanságot érzel

Az előrefelé haladás bizonytalanságot okoz.

Az átlagos emberek biztonságban érzik magukat, mert bevált képletekre támaszkodnak. Megismétlik a múltbeli stratégiákat. Akik viszont fejlődni szeretnének, önbizalommal kell, hogy rendelkezzenek új dolgok kipróbálására, és nem szabad mindenféle ürügyet kitalálniuk, hogy folyamatosan a megszokott dolgokhoz ragaszkodjanak.

Teljesen normális, ha kicsit bizonytalannak érzed magad, amikor valami újat próbálsz ki. 

Biztonságban csak a stagnáló emberek érezhetik magukat. Minden eredmény viszont épp azzal fog kezdődni, hogy valamit megpróbálsz.

2. Jó úton jársz, amikor segítséget kérsz

Ha a szakadék szélén vagy, túl sokáig vártál arra, hogy segítséget kér. Ne légy makacs! Kérj segítséget, ha szükséges!

Ne feledkezz meg azokról az emberekről, akik segítenek neked. Írd le a nevüket és azt, hogy mit tesznek azért, hogy felkészítsenek az új kihívásokra.

Gondolj a munkatársakra, a mentorokra, edzőkre, családtagjaidra, barátaidra. Sorolj fel minden embert, akik felemeltek téged, nélkülük ugyanis nem lennél ott, ahol vagy.

3. Jó úton jársz, ha nyíltan beszélsz a személyes fejlődési lehetőségekről

A vezetők gyakran mások növekedésére összpontosítanak és elhanyagolják a sajátjukat. Az átlagos vezetők frusztráltnak érzik magukat mások gyengeségei miatt. A nagy potenciállal rendelkező vezetők saját hibáikon és gyengeségeiken dolgoznak.

Neked mi a személyes fejlődési terved? Nyíltan mersz ezekről beszélni?

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása