Olyan srác vagy, aki úgy tűnik, nem tud barátnőt szerezni?

2024. március 09. 07:30 - Life Advisor

1. rész

ferfi_baratnot_keres.pngBefejezted a randizást? Eleged van? Mindig rendesen viselkedsz és olyan dolgokat csinálsz, amely tetszik a nőknek? Frusztráltnak érzed magad, mert úgy tűnik, hogy nem tudsz barátnőt szerezni? Bármilyen nehézséggel is nézz éppen szembe, ebben a posztban szeretném feltárni az összes okot, amiért egyes srácok sikeresebbek a nőkkel, mint mások és kitérünk arra is, hogy mit tehetsz azért, hogy megtaláld a megfelelő személyt az életedhez.

"Légy úriember!" - Borzalmas tanács.

Melyik ismerős a "klasszikus" tanácsok közül, amelyeket szinte mindenki hallott már valamikor, ha arról volt szó, hogyan is szerezzünk barátnőt?

  • Légy úriember!
  • Légy kedves!
  • Vegyél neki virágot!
  • Fizess te a randin!
  • Nyisd ki neki az ajtót!
  • Ne hagyd, hogy bármiért ő fizessen!

Ezek a tanácsok legtöbbször csak azt eredményezik, hogy a hölgy megjegyzi, hogy igazán kedves vagy, de ez nem igazán lesz a vonzerő kiváltója.

Eközben a srácok, akik ezeket a nőket : 

  • Könnyűvérűnek
  • Prédának
  • Numerának
  • és egyéb nem túl ideillő szavakkal leírható személynek hívták

sokkal sikeresebbnek tűntek, hiszen úgy tűnt, minden nőt megkaptak.

A vonzalom többről szól, mint úriembernek lenni és nem elég, ha minden nőt hercegnőként kezelsz. Közel sem elég.

A férfiaknak vannak bizonyos ösztöneik, hogy gondoskodjanak és megvédjenek, de ezeknek az ösztönöknek mélyebbnek kell lenniük annál, mint amire biológiailag a férfiak be vannak huzalozva. Ahogy a kovács hatalmas karddá csiszolja az acélt, úgy kell a férfiaknak a gondoskodási és védelmi ösztönét a biológia lángjainál többre kovácsolni. A tudatos szándék és az erkölcsi erő művésziségével kell megteremteni ezeket.

A "légy úriember" vagy a "légy kedves" megközelítés a nőkkel szemben nem mindig működik, mert elavult és szexista nemi szerepeken alapul. Feltételezi, hogy a nők kényes kis teremtmények, akiknek védelemre van szükségük és hogy a férfiaknak kell gondoskodniuk róluk. Fiatal koruktól kezdve, anélkül, hogy ezt tudnák, mindez nyomást gyakorol a férfiakra, hogy teljesítsenek bizonyos elvárásokat és szerepeket, amelyek nem feltétlenül illeszkednek valódi személyiségükhöz és emiatt a férfiak megtapasztalják az alkalmatlanság és a frusztráció érzését. Azt mondani a férfiaknak, hogy "legyenek kedvesek" a nőkkel, olyan, mintha azt mondanánk egy séfnek, hogy "csak sózza meg az ételt". Ez egy egyszerű megoldás, amely figyelmen kívül hagyja annak összetettségét, hogy mi teszi nagyszerűvé az ételt.

A brutális valóság az, hogy a legtöbb nő nem szereti a gavallér úriembereket vagy azokat a férfiakat, akik nem elég magabiztosak. A nők nem valamiféle manipulált monolitikus csoport és soha nem is voltak azok. Mindig is változatos preferenciákkal és személyiséggel rendelkeztek, így azt feltételezni, hogy minden nő pozitívan reagál egy bizonyos típusú viselkedésre, téves elképzelés és egy kicsit veszélyes is.

Ez a megközelítés egyenlőtlen hatalmi dinamikához vezethet a kapcsolatokban, ami azt jelenti, hogy kezdettől fogva halálra lesz ítélve a kapcsolat. Azzal, hogy mindig a férfi fizet és ragaszkodnak ahhoz, hogy ők hordják a nadrágot, a férfiak akaratlanul is erősíthetik a nemi sztereotípiákat és állandósíthatják azt az elképzelést, hogy a nők nem tudnak magukról gondoskodni. Emiatt egyes nők infantilisnek és a férfi partnereiktől függőnek érezhetik magukat.

A szereted és a tiszteleted kifejezését természetesen meg kell tenned, ha tenni akarsz valamit a barátnődért. De olyasvalaki esetében, akit alig ismersz, ez nem fog működni. Nyugodj meg és összpontosíts először arra, hogy megismerd a nőt. Piedesztálra emelni egy nőt, akiről semmit sem tudsz, butaság. Egy ismeretlen nőt királynőként kezelni olyan, mintha álló ovációt adnál egy filmelőzetesnek - a moziban úgy fognak rád nézni, mintha elment volna az eszed.

Úriembernek lenni nagyszerű dolog. De ez csak 10%-ka annak, amit a kezdeti egyenlet mutat. 

A legjobb szerelem az, amely felébreszti a lelket és arra késztet, hogy még többet érjünk el, amely tüzet gyújt a szívünkbe és békét hoz az elménkbe. 

Na de, hogyan is lehet mindezt elérni és mit tehetsz, ha barátnőt szeretnél szerezni? 

Olvasd el a cikk második részét IDE kattintva >>>

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása