Nem baj, ha utálsz szingli lenni

2024. február 17. 07:30 - Life Advisor

szingliseg_gyulolete.pngRendben van, ha utálsz egyedül lenni és szeretnék biztonságos teret adni számodra, hogy ezt kimondhasd. Engedélyt kaptál arra, hogy beismerd, eleged van az egyedüllétből, eleged van a magányból és eleged van a szingli létből. Ne érts félre, sok szeretnivaló van abban, ha egyedülálló vagy - megvan a szabadságod, a függetlenséged és a saját életedet élheted teljes egészében. Ez egy nagyszerű élet lehet, ha akarod. De, ha utálod, valószínűleg nem mernéd elmondani, mert az a kudarc beismerése lenne. Olyan, mintha bedobnád a törülközőt és lengetnéd a fehér zászlót és ezt nem teheted meg.

Az igazság az, hogy egyedülállónak lenni néha lesújtó és lehangoló. És minden nagyszerű időszakban, amit egy egyedülálló élet megengedhet neked, ez arra is késztethet, hogy siránkozz az elvesztegetett lehetőségek miatt, elmélkedj azon, hogy mi lehetett volna és gyászold azokat a kapcsolatokat, amelyek soha nem történtek meg.

Annak ellenére, hogy úgy érzed óriási hatalommal rendelkező szingli vagy, időnként mélységesen egyedül érezheted magad. Az ünnepek, az újév és természetesen a Valentin-nap keménynek tűnhet, de sikerül velük megküzdened, mert ezt kellett tenned. Ez hívják szingli túlélési képességnek.

Azonban sokan nem merik bevallani, hogy utálják az egyedüllétet. Legszívesebben elmondanák a családjuknak, barátaiknak. Sírnának, ők pedig vigaszt nyújtanának. Az ezzel kapcsolatos háború egyik fele, hogy őszinte legyél, ha ez fáj és utálod, a másik fele, hogy tegyél valamit ez ellen. 

Ha azt mondod, hogy utálsz szingli lenni, az nem kisebbít téged!

Ez nem azt jelenti, hogy szükséget szenvedsz vagy törékeny vagy. Ez nem a gyengeség vagy a kétségbeesés jele. Nem nyafogsz, nem vagy kevésbé erős, vagy sztoikus. Ettől még nem leszel antifeminista vagy férfiellenes. 

Sok randizási tanács osztja az igazlelkű és önellátó szingli lét erényeit. De a helyzet az, hogy nincs semmi baj azzal, ha párt akarsz és a jelenlegi randizási tanácsok nem hagynak teret erre. Ehelyett megszégyenítenek, mintha áruló lennél.

A szingliség nem verseny a túlélésre. Ez nem szolidaritás, nem hűségpróba, nem titkos társaság vagy fogadalom, amit megígérsz, hogy fenntartasz, mint valamiféle testvériséget. Ez csak egy létállapot, egy pillanat az időben és egy kapcsolati állapot, amely bármelyik pillanatban megváltozhat. Igen, egyedülállónak lenni néha szívás, de senki sem szégyeníthet meg téged, ha be mered vallani.

Valójában el kell ismernünk, hogy ez a legerősebb, legmerészebb kijelentés, amit valaha is tehetsz, nem is beszélve a sebezhetőségedről. Annak beismerése, hogy utálsz egyedülálló lenni, annak beismerése, hogy szerelmet akarsz. Ez pedig annak elismerése, hogy ember vagy és normális. 

Mindannyian tudjuk, hogy nincs "szükséged" férfira, és nincs szükséged kapcsolatra sem ahhoz, hogy boldog legyél. Csak annyit mondok, hogy ez nagyon szép és nincs mit szégyellned. 

A szingli lét egy nagy, kiterjedt világ, tele lehetőségekkel és lehetséges szívfájdalommal. A randizás csodálatos kaland, garanciák, ígéretek stb. A szerelem keresése rejtély, a kémia megmagyarázhatatlan és senki sem tudja, hogyan működik. 

Rendben van, ha szerelmet akarsz

Az élet véletlenszerű és nagy része kívül esik az irányításunkon. Az egyedülállók számára az irányítás (vagy annak hiánya) szívfájdalmat (vagy szabadságot, attól függően, hogy mennyire fejlett) jelenthet. Sokan viszont még nem elég fejlettek ahhoz, hogy ezt megértsék, amikor egyedülállóak, mert azt hiszik, hogy mindent ők irányítanak, különösen a szerelmi életüket.

De a szívfájdalommal együtt jár a remény és a gyógyulás, amit az elfogadáson és az együttérzésen keresztül találsz meg. Azzal kezdődik, hogy kegyelmet adsz magadnak, hogy szomorú legyél, teret adsz a gyásznak és engedélyt arra, hogy szarul érezd magad az egyedüllét miatt.

Aztán a szánalmas "buli" után ki kell jönnöd a gödörből és ígéretet kell tenned magadnak.

Ígéred meg, hogy nem adod fel a szerelmet és nem ítéled el önmagad csak azért, mert még nem zártad le a szingliséget. Ígérd meg, hogy megbékülsz a kapcsolati állapotoddal, folytatod az életedet és továbbra is olyan dolgokat csinálsz, amelyek örömet okoznak neked. Ígérd meg, hogy elengeded az irányítást és figyeld a véletlen találkozást.

Így van. Bármennyire is utálni fogod ezt hallani, a szerelem akkor történik, amikor a legkevésbé számítasz rá.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása