3 lépés, hogy erős és támogató férj lehess

2024. január 29. 07:30 - Life Advisor

eros_ferj.pngAz egészséges kapcsolat a modern világban megszabadítja a párokat a munkahelyi és az otthoni stressz, rohanás, káosz érzésétől. A felgyorsult és sokszor kaotikus dolgokkal teli világban gyakran naponta szükség van arra, hogy erőfeszítéseket tegyünk és támogassuk a házastársunkat és segítünk neki a jelenben élni. Képzeld el, amikor te és a párod először találkoztok a munka után. Ez a pillanat adhatja meg az este hátralévő részének alaphangját. Most három olyan könnyen alkalmazható stratégiát mutatunk be, amelyek tíz perc alatt teljesíthetőek és amelyek hozzásegítenek, hogy erős és támogató férj lehess.

1. Légy jelen

Mielőtt a párod hazaér, szánj rá egy percet, hogy jelen legyél a pillanatban. Keress egy csendes helyet, vegyél néhány mély lélegzetet és engedd, hogy minden érzékszerved egyszerre csak egy dologra összpontosítson. 

Érezd a beszívott levegő illatát. Figyeld meg a környezet sajátosságait. Hallgass a környezetben fellelhető hangokra. Igyál egy korty vizet vagy egyél meg egy csokit. 

Az elméd így teljesen a most pillanatába kerül, így könnyebben tudsz majd a párodra koncentrálni, ahelyett, hogy a munka utáni első interakciódat figyelemelterelésnek tekintenéd arról, amin dolgozol vagy csinálsz. 

2. Legyél kíváncsi és támogató

Próbálj meg olvasni a párod hangulatáról vagy arról, hogy a párod mit szeretne megbeszélni.

Mindannyiunknak vannak rossz napjai. Ha a mai az egyik ilyen, nézd meg, hogy mire van szüksége a párodnak. Helyre? Egyedüllétre? Megoldásra? Támogató hallgatóságra?

Sok férfia hajlamos arra, hogy megoldást nyújtson a párja problémáira. A legjobb módja annak, hogy támogassuk őket a munkahelyi problémák megoldásában, ha biztosítjuk számukra, hogy elengedjék azt, ami egész nap bennük fortyogott, felszabadítva az elméjüket a problémáik megoldása érdekében.

3. Légy hálás

A hálát csupán egy apró erőfeszítéssel képes lehetsz kimutatni. Íme néhány tipp, amellyel megmutathatod a párodnak, mennyire hálás vagy érte. 

Adj neki egy szentimentális ajándékot

Azok, akik ajándékokat adnak, a befogadó szemével látják a világot. Köteléküket meg fogja erősíteni az ajándék és az, hogy mit fog ez jelenti számukra. Az egyik ilyen ajándékötlet egy kis emlékkönyv, amit megtölthetsz kézzel írt jegyzetekkel, amelyek mindegyike egy különleges emléket, viccet vagy egy kis történetet mondd el arról, amiért értékeled a párod.

Az idő ajándéka

Az otthoni feladatokat aránytalanul nagy arányban a nők látják el. Kötelezd el magad amellett, hogy most te csinálod meg azt, amit a párod a legjobban utál vagy bérelj fel valakit az adott feladat elvégzésére. Következésképpen törekedj arra, hogy a házimunkára fordított időt arra használd, hogy a párod több szabadidőt kapjon vagy hogy együtt töltsétek ezt az időt.

Kedves üzenetek mindenütt

Írj kedves üzeneteket, amelyek tartalmazzák, hogy mit szeretsz a párodban. Rejtsd el őket úgy, hogy mindig találjon egy-egy új kedves üzenetet. Egyet a táskájába, egyet az ékszerdobozban, egyet a nadrágja zsebébe, egyet a telefontokjába stb. Minél jobban meglepődnek, amikor meglátják, annál jobb.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása