Mi történik a lelkedben, amikor együtt alszol valakivel?

2024. január 16. 07:30 - Life Advisor

egyuttalvas_szerelem.pngHa nem igazán szereted a dolgok spirituális megközelítését, akkor ez a poszt most nem neked szól, ugyanis most öt olyan spirituális igazságot fogunk bemutatni, amelyek akkor történnek, amikor együtt alszunk valakivel. Az alvás ugyanis teljesen más világba kalauzol minket, ha együtt alszunk valakivel. Ez túlmutat a fizikai kapcsolaton, hiszen jelentős szerepet kap a spiritualitás is.

 

1. Az aurák összeolvadása

Képzeld el, hogy két lélek ragyogó aurája összeolvad az éjszaka csendjében. Az aura, az a láthatatlan energiamező, amely körülvesz minket, közös alvás során - a fizikai közelségnek köszönhetően - összeolvadnak. 

Az aurát nem igazán lehet hagyományos fogalmakkal megmagyarázni, de tanulmányok elég világosan megmutatják nekünk, hogy mit bocsát ki a testünk. A WHO szerint testünk gyenge elektromágneses mezőket tud felmutatni, amelyek testünk fizikai héjaiból sugároznak. 

Érzelmein és gondolataink befolyásolhatják ezeket a mezőket - más szóval az energiát - amit a világunkba fektetünk. Ez a fajta energia összjáték harmonizálhat, amikor a párod mellett alszol, ami sokkal mélyebbé teszi a kapcsolatot és az empátiát.

2. Álmok tánca

Az álmok a tudattalan elménk feldolgozásai formái és amikor egy ágyban alszol egy másik személlyel, az álmaitok összekapcsolódhatnak. Nem ritka, hogy a párok azt mondják, hogy ugyanazokat a dolgokat álmodták, ami azt sugallja, hogy valami mély lelki kötelék jött létre.

Ez a közös álomtér betekintést nyújthat egymás törekvéseibe, félelmeibe és vágyaiba, sokkal jobban megértve, hogy mi történik a lélek szintjén.

3. Karmikus összefonódások és leckék

A karma az ok és okozat törvénye, amelyben a spirituális világ működik.

A fizikai intimitás, mint például a szex, karmikus kapcsolatot teremt két személy között, akár jó, akár rossz. Ezek a kapcsolatok lehetnek a tanulságok forrásai, amelyeket ismernünk kell. 

Minden találkozás egy állomás lehet a spirituális utunkon, amely megmutatja nekünk a szeretetet, a tiszteletet, a határokat és az élet döntéseinek következményeit lelki szinten.

4. A spirituális ébredés lehetősége

Az intimitás katalizátorként szolgálhat a spirituális ébredéshez, amely vitathatatlanul a legmélyebb spirituális igazság. A nagy kötődés és szeretet pillanataiban az emberek azt mondják, hogy úgy tűnik, hogy a szokásosnál magasabbak és valami isteni dolgot érintenek.

Ez egy nagy ébredés lehet, amely beindíthatja a benső ént annak érdekében, hogy többet tudj meg magadról, másokról és természetesen az univerzumról is. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megízleljük minden dolog összekapcsolódását és határtalan természetünket, mint spirituális énünket.

5. A jelenlét gyógyító ereje

Valaki mellett aludni gyógyító dolog. Egy olyan világban, ahol folyamatosan elárasztanak minket az ingerek, egy szeretett ember jelenléte biztosítja számunkra a szentélyünket.

Ez nem csak romantikus szeszély. Tanulmányok bizonyították, hogy a szoros fizikai érintkezés, mondjuk, az ölelés csökkentheti a stressz szintünket és elindíthatja a gyógyulást az oxitocin felszabadulásával, amely széles körben "szerelmi/boldogság" hormonként ismert.

Ez a gyógyulás egyszerre fizikai és spirituális. Sok vallásos hitben a másik lelkének jelenlétét vigasztalásnak és reménynek tekintik. Amikor kényszer alatt vagy szerencsétlen helyzetben vagy, van valami ami megváltozik, ha fizikailag közel vagyunk egy másik személyhez. A nyugalom és egyensúly érzése lesz úrrá rajtunk. Mindez pedig emlékeztet minket arra, hogy nem vagyunk egyedül az élet útján.

A kérdés tehát, hogy mi történik spirituálisan, amikor egy másik emberrel alszunk? Ez az energiák, a kollektív álmodás, a csendes kommunikáció, a gyógyító erő és az evolúciós áthaladás tánca. Azt mondja nekünk, hogy kapcsolataink sokkal többről szólnak, mint egy fizikai kapcsolat. Ezek önmagunk egyik alapvető összetevőjét foglalják magukban.

Ezeket a kényes spirituális dimenziókat könnyen figyelmen kívül hagyjuk a rohanó világunkban, pedig ezek a kapcsolatok teszik érdemessé életünk utazását. 

Azonban minden embernek megvan a maga egyedi tapasztalata. A valakivel való alvás utóélete nagyon eltérő lehet a kapcsolat természetétől, a spirituális hitétől és attól függően, hogy mennyire nyitott az ember ilyenekre. Tudnunk kell, hogy minden ember spirituális utazása egyedi. 

Azáltal, hogy megengedjük magunknak, hogy felfedezzük a legközelebbi kapcsolataink spirituális aspektusait, a magasabb megértésű együttérzés és kapcsolat világává válunk. És végül, nem ez az, amit mindannyian keresünk?

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása