14 szokás, ami átlagosból sikeressé tehet

2024. január 10. 07:30 - Life Advisor

sikeres_szokasok_tizennegy.pngEgy kiaknázatlan lehetőségekkel teli világban a hétköznapitól a rendkívüliig vezető út egyedi szokásokkal és gyakorlatokkal van kikövezve. Ez az utazás nem csak az új magasságok eléréséről szól. Arról szól, hogy felfedezd és kinyisd a saját lehetőségeid rejtett kamráit. Minden megtett lépés egy lépéssel közelebb visz a nagysághoz, ahhoz a nagysághoz, amely mindannyiunkban szunnyad, arra várva, hogy felébredhessen. Ebben a posztban elmélyülünk azokban az alapvető szokásokban, amelyek megkülönböztetik az inspiráló embereket a többitől és biztosítják neked azokat az eszközöket és betekintést, amelyek szükséges ahhoz, hogy elindulj ezen az életed megváltoztató úton.

1. Ébredj korán

A korai felkelés azért jó dolog, mert ez az az idő, amikor az emberi elme rendkívül produktív és kreatív, hiszen tele van friss gondolatokkal. Reggelente teljes nyugalmat és békét találsz. Nincs semmi zavaró tényező. Ezért képes leszel jól koncentrálni. A korai ébredés segít ütemezni az aznapi feladataid, hiszen mindent átfogsz tudni nyugodtan gondolni.

2. Kövesd a szíved

Ismerd meg a szenvedélyeid és kövesd őket! Sajnos az emberek mások szenvedélyeit követik inkább, ezért csúfos kudarcot vallanak. Meg kell találnod az erősségeidet és aggodalmaidat, majd pedig tőkét kell kovácsolnod az erősségeidből és le kell győznöd az aggodalmaidat, ha fejlődni akarsz az életedben. A szenvedély a siker magasságaiba emelhet.

Amikor benned van a szenvedély, a munkád nem lesz unalmas, hanem inspirálni fog téged, így a legjobbat hozhatod ki belőle. Vannak, akik szenvedélyeiket figyelmen kívül hagyva hajszolják a pénzt és végül kudarcot vallanak. Az igazság az, hogy ha követed a szenvedélyed, a pénzed automatikusan több lesz.

3. Figyelj a hozzáállásodra

Rengeteg kutatást végeztek már sikeres embereken, hogy megértésék, mi tette őket igazán sikeressé? A kutatások arra jutottak, hogy ez a bizonyos dolog nem más, mint a hozzáállás. A hozzáállásunk határozza meg ugyanis sikereink nagyságát. 

4. Használd a vizualizációt 

Ismerd meg a vizualizáció erejét. Ismerd meg, hogyan vizualizálhatod a sikert. Sikeres emberként kell látnod magad. Joggal mondják, hogy a csatát kétszer nyerjük meg : először az elménkben, aztán a valóságban. Ez azt jelenti, hogy először lesz egy mentális forgatókönyved, majd egy valóságban használatos forgatókönyved. A vizualizáció döntő fontosságú a nagy siker eléréséhez. Azzá válhatsz, amivé válni szeretnél, ha elképzeled magad úgy, amilyen lenni akarsz.

5. Erősítsd meg a tudatalatti elméd

95%-ban a tudatalattinkból és 5%-ban a tudatos elménkből működünk. A tudatalatti elme erősítése érdekében pozitív mantrákat, gondolatokat mondj magadnak 30 perccel lefekvés előtt. Egy tanulmány azt mutatta ki, hogy amikor elalszunk a tudatos elménk kikapcsol, a tudatalatti elménk pedig bekapcsol és elkezdi szórakoztatni magát az alvás hátrelévő részében.

Amit az utolsó 30 percben csináltunk, azt 15-17 alkalommal játszottuk újra az éjszaka folyamán. Ezért megértheted annak fontosságát, hogy olyan pozitív gondolatokkal térj nyugovóra, amelyek segítenek elérni a céljaid és megvalósítani az álmaid.

6. Javítsd a koncentrációd

Gyújt meg egy gyertyát egy sötét szobában és figyeld a lángot néhány másodpercig anélkül, hogy bármilyen zavaró tényezőre figyelnél, ezzel fokozva a koncentrációs képességed. Ha ezt néhány napig gyakorlod, megfogsz lepődni, hogy mennyit változott a koncentrációd.

7. Használd hatékonyan a belső párbeszédet

Minden ember lényben van párbeszéd az ébrenlét óráiban, amit "belső párbeszédnek" nevezünk. Ez a legerősebb, mármint, ha hatékonyan használjuk. Azonban zajjá válik, ha nem hallgatsz rá. Figyelj arra, hogy mindig jó és pozitív gondolatokat és belső párbeszédet folytass önmagaddal.

8. Égesd el, ami rossz, ami bánt, ami fáj

Gyakran nehéz elfelejteni a kellemetlen élményeket és eseményeket. De itt van egy megoldás, amely hasznodra válhat. Ha gyakran kapsz negatív gondolatokat, vagy ha dühös vagy valakire, írd le egy darab papírra és égesd el. Amikor leírod, kiszellőzteted az érzéseidet és megszabadítod magad a negatív emberektől és gondolatoktól. Amikor pedig elégeted a papírt, véget vetsz nekik.

9. Alkalmazd a belső ellenőrzést

A belső ellenőrzés a sikerért való felelősségvállalásról szól, a külső ellenőrzés pedig a külső erők és a tényezők hibáztatásáról a kudarcokért. A belső ellenőrzés a cselekvésről és a következményekért való felelősségről szó, arról, hogy a dolgok megtörténjenek. Ha megnézzük a vezetőket, azt látjuk, hogy belső ellenőrzést folytatnak, mivel felelősséget vállalnak tetteikért.

10. Gyakorold a "tükör módszert"

Amikor depressziós vagy, zárkózz be a fürdőbe, menj oda a tükör elé, mosolyogj és néhány percen keresztül mondd ki hangosan : "GYŐZTES VAGYOK". 

Amikor meglátod a mosolygós arcodat a tükörben, szívesen nézel önmagadra. Másodszor, mivel bezárkóztál a fürdőbe, hangosan hallod a hangod visszhangját, és ez pozitív gondolatokkal erősíti meg az elmédet.

11. Javítsd a memóriád

Az emberek gyakran panaszkodnak, hogy bizonyos dolgokat gyorsan elfelejtenek. Az emberek azonban ritkán felejtik el őket ténylegesen. Csupán az történik, hogy a többi jelentéktelen információ egy ideig felszínre kerül, és ez eltünteti a ténylegesen fontos információkat. Az emberek gyakran összetévesztik a feledékenységet a csökkent memóriaképességgel. 

Mozgasd a szemeid balról jobb, majd fordítva, miközben aktiválod az agyad mindkét oldalát. Többnyire a bal agyféltekét, vagy a jobb agyféltekét használjuk, nem pedig az agyfélteke mindkét oldalát. Amikor ezt a gyakorlatot végzed, nemcsak a memóriád javítod, de az agyad potenciálját is, hiszen mindkét oldalát használod.

12. Tartsd meg a pozitív gondolataid 21 másodpercig

Amikor bármilyen negatív gondolatod támad, néhány másodpercig uralkodj felettük és próbáld meg pozitív gondolatokkal helyettesíteni őket és hidd el villámcsapás szerűen fogsz visszatérni a pozitív irányba. 

Amikor az emberek depresszióban találják magukat, 21 másodpercig pozitív gondolatokat kell fenntartaniuk és így elérhetik (vagy visszaszerezhetik) a motivációt. Próbáld ki!

13. Írj naplót

Amikor naplót írsz, úgy osztod be az idődet, hogy a tevékenységeidre koncentrálsz. Megtanulsz rangsorolni és fegyelmezettnek lenni, hogy tovább vidd azt, ami fontos neked. A naplóírás fokozza a fókuszt és kitartásra nevel. 

14. Legyél kitartó

Ha olyan nagyszerű embereket figyelünk meg, mint Albert Einstein, Thomas Edison, hogy csak néhányat említsünk, feltűnhet, hogy mindegyikük természetüknél fogva kitartó volt. Az elérhetetlen nem intelligenciájukkal, hanem képzelőerejükkel és kitartásukkal érték el. A kudarcok nem akadályozták meg őket céljaik elérésében. Ami megkülönböztette őket másoktól, az a kitartásuk volt. Ezért ne add fel kétségbeesésedben, amikor közel vagy a győzelemhez.

Összefoglalva, a siker felé vezető út nem csak törekvés, hanem belső potenciálod harmonizálása az univerzum ritmusával. Az embere elme egy bonyolult és erőteljes hangszer, amit ha helyesen hangolunk, a siker legkülönlegesebb szimfóniáját játssza el. 

Ezeknek a szokásoknak és technikáknak a felkarolásával nemcsak egy új életmódot fogadsz el. Egy olyan jövőre teszel szert, ahol a lehetőségeid nem ismernek határokat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása