Feltetted már magadnak a kérdést : "Ki vagyok én?"

2023. augusztus 13. 07:30 - Life Advisor

ki_vagyok_en_kerdese.pngA múlt hétvégén tartottam egy online workshopot, ami szuper erőteljes volt és sok életet megváltoztató áttöréssel szembesültünk. Az egyik résztvevő életében először érzett békét és szeretetet. Az egyik elkötelezte magát és elkezdte rangsorolni a saját szükségleteit és kívánságait, hogy többet tudjon adni másoknak. Egyikük életében először mondta magának, hogy "törődöm veled". Mindenki másképp nézett ki, és az energiájuk is más volt, amikor a workshop véget ért. Erőteljes átalakuláson mentek keresztül.Hiszem, hogy ha hajlandó vagy levetkőzni a jelenlegi identitásod, amit elfogadtál, akkor azzá válhatsz, aki lenni akarsz. Ez a hétvége pedig bebizonyította, hogy igazam van.

Ki vagyok én?

A hétvége első gyakorlata egyetlen kérdéssel kezdődött. Megkértem minden résztvevőt, hogy szánjon 10 percet arra, hogy válaszoljon erre az egyszerű, de összetett kérdésre. A válaszok nem leptek meg.

Egy személy arról írt, hogy feleség és anya. Egy másik vállalkozó és cégtulajdonos. Egy másik a nevét és a szakmáját nevezte meg. Ez tipikus. Az emberek azonosulnak az általuk játszott karakterrel. 

Hadd magyarázzam el.

Ha meg tudod változtatni, akkor nem te vagy.

Engedjétek meg, hogy egy pillanatra kiterjesszem a tudatosságotokat. Ha meg tudod változtatni, akkor nem te vagy az. A neved változhat. Elválhatsz. Megváltoztathatod a karriered. A sikered elhalványulhat. A vagyonod elpárologhat. Az egészséged romolhat. A szakmai címed megváltozhat. A diagnózis megváltozhat. 

Miközben beszélgettünk, arra kértem a résztvevőket, hogy válasszák el identitásukat és azt, hogy kinek gondolják magukat a szerepektől, címektől, preferenciáktól, tehetségektől és készségektől, egészségügyi állapottól stb. Ha meg tudod változtatni, akkor nem te vagy az. TE állandó vagy és a dolgok az életedben változnak. Ahogy az évszakok változnak és az élet folytatódik, csak azért, mert az évszakok változnak az életedben, nem jelenti azt, hogy az, aki vagy, megváltozik. Olyan vagy, mint az élet. Valójában te vagy az élet.

Te vagy a megfigyelő

Még egyszer engedjétek meg, hogy kiterjesszem a tudatosságotokat. Ti vagytok a tudatosság. Ez vagy te. Te vagy a szellem a gépezetben. Olyan szellem vagy, akinek fizikai tapasztalata van. A valódi éned tudatában van gondolataidnak, érzelmeidnek és körülményeidnek. Ti vagytok a tudatosság, amely megfigyeli az élet ciklusait és ideiglenes természetét.

Csukd be a szemed. Látod a szemhéjad sötétségét? Ti vagytok a tudatosság, aki feketét lát. Hozd a teljes tudatosságodat a bal térdedre. Ti vagytok a tudatosság, aki a térdre összpontosít. Érezd a légzésedet. Ti vagytok a légzési folyamat tudatossága. Nem te vagy a fekete, a bal térd vagy a légzés. Ti vagytok ezeknek a dolgoknak a tudatossága.

Ahhoz, hogy gazda, sikeres és igazán boldog életet élhessünk, fontos, hogy elválasszuk identitásunkat a kihívásoktól, akadályoktól, sőt még győzelmeinktől is. Elhatárolódhatunk a múltunktól, a fájdalmunktól, a diagnózisunktól vagy bármilyen állapotunktól. Ti ezek egyike sem vagytok. Ti vagytok mindezeknek a dolgoknak a megfigyelői.

Fontold meg ezt a koncepciót

Ne hagyd, hogy ez a poszt csak egy újabb cikk legyen, amelyet elolvasol, elfelejtesz és továbblépsz. Fontold meg ezt. Mi lenne, ha felismernéd és elfogadnád, hogy nem te vagy az eredményed? Mi lenne, ha elfogadnád, hogy a dolgok megváltoznak, de te nem? Megengednéd, hogy a tudatosságod növekedjen, hogy átadd magad annak a koncepciónak, hogy van elméd, vagy tested, de te vagy az örökkévaló, végtelen, bőséges és erőteljes lélek, aki megfigyeli az életet?

Még messzebbre mennél, hogy lásd, hogy mindannyian osztozunk egy tudatosságon és ezt a tudatosságot különböző karaktereket keresztül éljük meg ugyanabban az időben? Még egy lépéssel tovább mennél, hogy átadd magad annak a gondolatnak, hogy nem azért vagy itt, hogy Istent imádd, hanem hogy felismerd, hogy Isten vagy?

Ha így teszel, akkor minden boldogságot magadhoz ölelsz, ami jelenleg elérhető számodra. Csak tudatosítanod kell, hogy már minden vagy, ami valaha is lenni akartál. Azonnal. Csak figyelj és vedd észre!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása