Minden nap jó nap az újrakezdéshez

2023. augusztus 12. 07:30 - Life Advisor

ujrakezdes_napja.pngAz újrakezdés kihívást jelent, de nem lehetetlen. Az élet bármely területén újrakezdheted a dolgokat. Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy újrakezdd. Nem kell hozzá varázsütés vagy rendkívüli pillanat. Az újrakezdés bármikor megtörténhet. Bárhol. Valójában minden nap ezt tesszük - kétszer, ha a reggelt és az estét minden nap új kezdetnek számítjuk. Az akadályok, kihívások és kudarcok csak apró fény felvillanások az életed történetének radarján, de ez nem a vég.

Akár úgy érzed, hogy valaki más véget vetett neked, akár úgy, mintha te magad fejezted volna be, mindig van remény és új kezdet a láthatáron.

Ha túl tudsz tekinteni a jelenlegi akadályokon, elkezdesz jobb utat találni.

Amikor valami rosszul sül el, a legtöbben úgy reagálunk, hogy beleesünk a kétségbeesés spiráljába és azt gondoljuk, hogy onnan minden lefelé fog menni.

De ennek nem kell így lennie.

Ehelyett ezeket a pillanatokat eseményindítóként használhatod az újrakezdéshez. Minden nap lehetőség arra, hogy számba vedd az életedet, azonosítsd, mi nem működik vagy min kell változtatnod, majd tedd meg a szükséges változtatásokat.

Az újrakezdés egy gondolkodásmód

Ha tudod, mit akarsz és lépéseket teszel ebbe az irányba, az életed szinte azonnal javulni fog. 

Valójában még a sikeres emberek számára is új nap az élet irányát meghatározó elvek, szabályok, rendszerek és folyamatok átgondolása.

Minden új évben sokan elhatározzák, hogy jobbá teszik az életüket és tényleg változtatni fognak. De a változásnak nem kell az év elejére korlátozódnia.

Bármikor megváltoztathatod, javíthatod, vagy frissítheted az étrended, a testmozgási szokásaid, a munkáddal kapcsolatos dolgokat, készségeid, pénzügyeid és szociális életedet is.

Nem kell megvárnod, amíg minden tökéletes lesz.

Minden nap egy esély az újrakezdésre. Minden nap lehet rossz, persze, de bármelyik nap lehet jó, lehet nagyszerű és ez az ígéret, ez a lehetőség valóban gyönyörű dolog.

Amikor nehéz körülményekkel szembesülünk az életben, könnyű úgy érezni, hogy nincs irányításunk és hogy minden kicsúszott a kezeink közül. 

De annak ellenére, hogy időnként elakadtunk, bárki tehet cselekvő lépéseket egy jobb jövő felé és bármikor újrakezdheti.

A kétségbeesés és a sötétség pillanataiban fontos emlékezni arra, hogy az élet megy tovább. Nem ragaszkodhatunk a múlthoz és nem maradhatunk stagnálva, várva, hogy a dolgok javuljanak.

Ehelyett meg kell találnunk magunkban a bátorságot ahhoz, hogy újra cselekvő lépéseket tegyünk a haladás felé és újrakezdjük az életünket.

Az újrakezdés és a második esély az életben a legjobbakkal is megtörténik és nem kell félni tőlük.

A múlt hibáiból való tanulás, a kritika tanulási lehetőségként való elfogadása és a megújult elszántság érzésével való előrelépés segíthet újrakezdeni. A karrier vagy az élet újragondolásának képessége elengedhetetlen a sikerhez.

Sokan azonban úgy érzik, hogy a körülmények csapdájába estek és nem tudják, hogyan szerezzék vissza az irányítást. A nagyszerű hír az, hogy nem számít, hol tartasz az életben, mindig megvan az erőd az újrakezdéshez.

Az újrakezdés nem azt jelenti, hogy újrakezded vagy újrajátszod az életed régi részeit. Ez azt jelenti, hogy tudatosan szakítunk a régi rutinokkal és új hozzáállással haladunk előre.

Az újrakezdés olyan egyszerű lehet, mint igen mondani, amikor általában nemet mondasz : sétálni, ahelyett, hogy az ágyban csücsülnél, vagy könyvet olvasni ahelyett, amikor tévét néznél.

Az újrakezdés arról szól, hogy szándékosan változtatsz az életeden, ami új szokásokat, gondolatokat és cselekedeteket teremt.

Nem kell kidobnod a tegnapod. Csak fogd meg, amit tanultál, és tedd jobbá a mai napod a tegnapihoz képest azáltal, hogy pozitív irányba haladsz.

Minden nap tele van lehetőségekkel az újrakezdésre, új döntések meghozatalára és arra, hogy új gondolkodásmódokat fogadj el a világodról és a benne elfoglalt helyedről. 

Akár az egészségtelen szokások visszaszorítására, akár régi barátságok felélesztésére törekszel, akár új célok és törekvések elérésén kezdesz el dolgozni az életben, már most neki láthatsz. Ne várj a tökéletes pillanatra!

Egy jobb élet ma kezdődik, ne add fel, vagy add fel, de kezdd újra!

Építsd újjá azt, amit igazán szeretnél. Soha nem késő az lenni, aki lenni akarsz. Remélem, olyan életet élsz, amire büszke vagy és ha mégsem, remélem, lesz erőd újrakezdeni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása