Köszönetet mondtam a feleségemnek, miután megcsalt

2023. július 30. 07:30 - Life Advisor

felesegnek_koszonet.pngNemcsak tanácsadóként és coachként találkozhat az ember olyan élettörténetekkel, amelyek óriási tanulságokat tartogathatnak mások számára is. Persze mondhatnám, hogy ilyen téren coachként van némi előnyöm, de a mostani blogbejegyzés sem emiatt íródik. Azonban az esetek többségében elmondhatjuk, hogy az ügyfeleim jelentős része bizony párkapcsolati nehézségekkel is szembesül vagy szembesült a múltban, amelytől még nem igazán tudtak szabadulni. Ebben a posztban egy ügyfelem - nevezzük Lacinak - meséli el azt, hogy hogyan és miért mondott köszönetet a feleségének, miután a felesége félrelépett. 

A feleségem 2015-ban csalt meg engem és időbe telt, mire meggyógyultam. Soha nem fogok bízni benne úgy, mint korábban, de azt is el kell ismernem, hogy most boldogabbak vagyunk és remélhetőleg innen sokkal jobban képesek leszünk felépíteni a házasságunkat.

Mélyen legbelül érzem, hogy életünk minden eseményének lehet valamilyen pozitív hatása. Véleményem szerint viszont csak abban az esetben, ha önvizsgálatot tartunk. 

Kezdtem úgy érezni, hogy sokat változtam az utóbbi időben, ahogy öregszem és ahogy egyre tapasztaltabb vagyok. Amikor még csak ismerkedtünk, randiztunk, de még a házasságunk után is mély szerelem volt kettőnk között. Sokszor éreztem úgy, hogy ha ő nem lenne, valami hiányozna az életemből. Nem tudtam elképzelni az életem nélküle.

De 2015-ben, miután megtudtam, hogy megcsalt és titkos szerelmi viszonyt folytatott, az élet gyakorlati leckét tanított nekem. 

Kezdetemben az egész helyzetet képtelen voltam megemészteni. De túléltem a mentális traumát és elkezdtem jobban újjáépíteni a házasságunkat.

Az egyik dolog, amit mondtam a feleségemnek, hogy soha nem fogok bízni benne úgy, mint korábban, de még mindig van némi tisztelet és szeretet részemről a kapcsolatunk iránt.

Így elkezdtünk a pozitivitásra és a kapcsolatunk újjáépítésére összpontosítani. Nemrég 2 hónappal ezelőtt egy beszélgetés során úgy éreztem, hogy valami fontosat kell mondanom a feleségemnek. Valamit, ami megváltoztatta az életemet és a kapcsolatunkat.

Megköszöntem a feleségemnek, amit velem tett.

Mondtam neki, hogy valójában nem volt jó érzés, hogy becsapott, de "Őszintén köszönöm!"

Teljesen ledöbbent. Meredten és szótlanul bámult rám.

Megtörtem a csendet és azt mondtam neki : "Drágám, örökre megváltoztattál engem és az életemet."

Majd folytattam : "Sok mindentől féltem az életemben. Sok minden volt, ami idegességet okozott számomra. De ahogy önvizsgálatot tartok arról, hogy mi történt velem az elmúlt években, úgy érzem, ha képes vagyok ellenállni a megcsalásod okozta mentális traumának, akkor szinte bármit meg tudok oldani az életben."

"Bármit kibírok. Bárkivel konfrontálódhatok. Erős tudok maradni, ha valami történik a gyerekeinkkel, ha örökre elhagysz vagy ha súlyos betegséget diagnosztizálnak nálam."

Azt mondtam neki : "Ma egyszerűen nem érdekel a legtöbb dolog. Tudom, hogy ha valaki, akit mélyen szeretek, meg tud csalni, akkor bármi lehetséges ebben az életben és a világban."

Tudom: "Egyszerűen nem birtokolhatlak téged és nem birtokolhatom a döntéseidet sem. Szabad lélek vagyok és semmitől sem félek."

Hidd el, amikor kiöntöttem neki a szívem, megkönnyebbültem. 

Őszintén megköszöntem neki, de nem azt, amit velem tett. Az életemnek ez a nehéz epizódja viszont megváltoztatta azt, ahogyan az életre tekintek.

Ma már sokkal nyugodtabb ember vagyok és sokkal érettebb vagyok ahhoz, hogy elfogadjak bármilyen nehézséget az életben. Alakítsd át a rossz emlékeidet erővé és válj teljesen más emberré!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása