5 jel, hogy szimpatikusabb vagy, mint gondolod

2023. július 15. 07:30 - Life Advisor

szimpatikus_vagy.pngA mai posztban az alábbi kérdést fogjuk megvizsgálni : mi tesz valakit azonnal szerethetővé? Gyakran nem az olyan nyilvánvaló tulajdonságok, mint az együttérzés, a fizikai vonzerő, hanem inkább az apróságok azok, amelyeket mások értékelnek bennünk. Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy olyan szimpatikus vagy-e, mint azok az emberek, akiket csodálsz, jó hírem van. Íme öt jele annak, hogy szimpatikusabb lehetsz, mint azt gondolod.

1. Pozitív energiát bocsátasz ki

Tudtad, hogy érzelmi állapotod befolyásolhatja a körülötted lévők hangulatát? Kiderült, hogy ha legtöbbször ott ragyog benned a napsugár, az mélyreható hatással lehet arra, hogy mások hogyan érzik magukat a jelenlétedben. A Hawaii Egyetem és az Ohio Állami Egyetem által végzett kutatás szerint az emberek öntudatlanul felvehetik a hangulatodat, ha körülötted vannak. Tehát, ha pozitivitást sugárzol, mások valószínűleg visszatükrözik az érzelmeidet, ami arra készteti őket, hogy pozitívabban érezzék magukat és élvezzék a társaságodat. A pozitív energia tehát tényleg ragadós.

2. Meghallgatod és hagyod, hogy mások beszéljenek magukról

Jó hallgatóságnak lenni értékes tulajdonság, amelyet sokan értékelnek is. Ha mások könnyen megnyílnak és megosztják veled gondolataikat, az egyértelműen jelzi, hogy jól és biztonságban érzik magukat a jelenlétedben. Az embereknek természetes hajlamuk van arra, hogy magukról beszéljenek és ha teret adunk nekik, hogy ezt tegyék, az beindítja az agy jutalomközpontjait. A Harvard kutatói felfedezték, hogy az önmagunkról való beszélgetés szorosan kapcsolódik az öröm és az elégedettség érzéséhez. 

3. Ember vagy és vannak hibáid

A tökéletességre való törekvés csodálatra méltónak tűnhet, de a tökéletlenségeink tesznek minket rokonszenvessé és kedvessé mások számára. A hibátlan látszat helyett fontos, hogy elfogadd a hibáidat és megmutasd az emberi oldaladat. Az emberek azt akarják látni, hogy intelligens és rátermett vagy, de ugyanakkor valós és rokonszenves is. Fogadd el a tökéletlenségeidet és észre fogod venni, hogy mások vonzódnak a hitelességedhez.

4. Nagyszerű első benyomást teszel

Ahogy a mondás tartja, az első benyomás sokszor az utolsó is. Ha odafigyelsz a megjelenésedre és a viselkedésedre a kezdeti találkozások során, az jelentősen befolyásolhatja azt, hogy mások hogyan érzékelnek téged. Azzal, hogy pontos vagy, megfelelően öltözködsz és megmutatod a valódi személyiségedet, kedvező benyomást keltesz, amely másoknak azonnal szimpatikus lesz. 

5. Sok közös vonás

Ha közös nevezőt találsz valakivel, akivel beszélgetsz, csodákat tehetsz a kapcsolat és a szimpátia kiépítésében. A Theodore Newcomb által végzett tanulmányban az eredmények azt mutatják, hogy azok az emberek, akiknek több közös meggyőződésük és érdeklődési körük volt, jobban kedvelték egymást, mint az ellentétes nézetekkel rendelkezők.

Ha közös érdeklődési körök és értékek vannak, a beszélgetések természetesebben folynak és kölcsönös vágy van arra, hogy megértsék és értékeljék egymás perspektíváit. A hasonlóságok felfedezése elősegíti a kapcsolat érzését, és növeli annak valószínűségét, hogy kedveljenek. 

Ne feledd, hogy a szimpatikus lét legfontosabb aspektusa, hogy hű maradj önmagadhoz. Ne próbálj olyan ember lenni, aki nem vagy, csak azért, hogy elnyerd mások jóváhagyását. Ehelyett összpontosíts arra, hogy valódi kapcsolatokat hozz létre azáltal, hogy nagyszerű első benyomást teszel, megosztod az érdeklődési köröd és aktívan meghallgatsz másokat. Elengedhetetlen, hogy lefektessük az értelmes kapcsolatok alapjait. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása