Ezért érzed magad félénknek és szorongónak a nők körül

2023. június 16. 07:30 - Life Advisor

szorongas_nok_korul.pngMinden férfi logikusan megérti, hogy nincs értelme félni a nőkkel való beszélgetéstől. A legtöbb esetben a legrosszabb, ami történhet, hogy a nő nemet mond. Mégis, sok férfi továbbra is fél beszélni egy olyan nővel, akit vonzónak talál. Ez a cikk elmagyarázza, miért jön létre ez a fajta félelem és szorongás és hogyan lehet mindezt legyőzni.

Az önbecsülés hatalmas szerepet játszik

Ha alacsony az önbecsülésed, akkor természetesen a legrosszabb forgatókönyvre számítasz a nőkkel való lehetséges interakcióktól. Ha nem szereted magad, miért szeretne téged?

Ez a gondolkodásmód az, ami félelmet kelt. De ennél többről van itt szó.

Mert az ilyen típusú férfiaknak törékeny önképük van. 

  • Ha egy gyönyörű nő kedves velük, jól fogják érezni magukat.
  • Ha egy nő gonosz, rosszabbul fogják érezni magukat.

Tehát nagy tétje van ennek a megközelítésnek a férfiaknál. Mélyebb dologról van szó, mint hogy randizhatnak-e a nővel vagy sem.

Ezek a dolgok természetesen félelmet keltenek az alacsony önbizalommal rendelkező férfiak körében. Azt feltételezik, hogy a nőhöz való közeledés rosszul fog menni és tudják, hogy rosszabbul fogják érezni magukat, ha ez ténylegesen meg is történik. Tehát az agyuk a félelem tüneteit hozza létre, hogy megakadályozza őket a kockázatvállalásban.

A magas önbecsülésű férfiak megértik, milyen értéket kínálnak a nőknek. Sokan elvárják, hogy egy gyönyörű nővel való interakció jól menjen. Legalábbis azt feltételezik, hogy képesek lesznek kezelni bármit, ami történik.

Ennél is fontosabb, hogy a rossz interakció valószínűleg nem befolyásolja önbecsülésüket. Ha elutasítják őket, azt feltételezhetik, hogy valami rosszat tettek, nem pedig valami eredendően rossz okozta a problémát. Azt hihetik, hogy egyszerűen nem jön be az adott nőnek. Sok esetben egyszerűen csak arról van szó viszont, hogy a nő érzelmileg nem elérhető az adott pillanatban. 

Ezek egyike sem ok arra, hogy a férfiak rosszabbul érezzék magukat, és a magas önbecsülésű férfiak megértik ezt. Nincs szükségük a nő jóváhagyására sem ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Tehát úgy látják, hogy a nők megközelítése mindenki számára előnyös. Vagy randi lesz belőle vagy pontosan ott kötnek ki, ahonnan elindultak.

A kétségbeesés is döntő szerepet játszik

Az alacsony önbecsülésű férfiak gyakran azt hiszik, hogy egy barátnő teljesen megfordítja majd az életüket. Ez a kétségbeesés nagy téttel bíró pillanatot teremt, amikor egy nőhöz közelednek.

Ez különösen igaz, ha egy ilyen srác azt fontolgatja, hogy beszél az illető nővel. Minden esély megvan rá, hogy a tökéletes életéről fantáziáljon azzal a nővel az oldalán. És ezek a fantáziák még nagyobbá teszik a tétet, amikor eljön a pillanat, hogy ténylegesen megszólítsa a kiszemelt hölgyet.

A magas önbecsülésű férfiak gyakran olyan életet építettek, amelyet élveznek, függetlenül attól, hogy hány nő van benne. Lehet, hogy már véletlenül randiznak nőkkel. Tehát a teljes életük tétje, amikor egy nőhöz közelednek, alacsony. Ez az, ami a félelmüket és a szorongásukat is alacsonyan tartja.

Ez azt jelenti, hogy a nővel való kapcsolatra összpontosítanak ahelyett, hogy legyőznék az idegeskedésüket és hogy mindent elkövessenek, hogy lenyűgözzék a nőt.

A tapasztalatlanság is szerepet játszik

A rémálomszerű forgatókönyvek, csak a fejünkben léteznek és SOHA nem történnek meg se veled, se senki mással. 

A helyzet az, hogy ha még soha nem próbáltál ki valamit, akkor a negatív radarod fog bekapcsolni, feltételezve, hogy mi is történhet majd.

Azonban minél többet gyakorolsz, annál kevésbé lesz idegtépő.

Az első 10-20 alkalommal, amikor megpróbálsz flörtölni egy nővel, ijesztő lehet. A magas önbecsülésű férfiak tizenéves korukban szembesülnek ezzel a félelemmel és kivonják ezt az életükből. Az alacsony önbecsülésű férfiak behódolnak ennek a félelemnek, így ez akár örökké is velük marad.

A megoldás 

A megközelítési szorongás kiküszöbölése sok munkát igényel. 

Javítanod kell az önbecsülésed és egy olyan életet kell építened, amelyet szeretsz, függetlenül attól, hogy van-e az életedben egy nő vagy sem. 

Bebizonyíthatod magadnak, hogy nincs mitől félned. Még ha kissé ideges is vagy, ez elég lehet ahhoz, hogy a nők esélyt adjanak neked. Ha megvárod, amíg 100%-kos magabiztosságod lesz, hogy elkezdj közeledni a nőkhöz, mindig lesz kifogásod arra, hogy miért ne tedd meg. 

Nincs okod várni!

Minél jobban közeledsz a nőkhöz a való világban, annál kevésbé leszel ideges, ellenben egyre ügyesebb leszel majd.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása