Ezért nem szabad kétségbeesetten szerelembe esned

2023. június 10. 07:30 - Life Advisor

ketsegbeesett_szerelem.pngAhogy azt mondani szokták, a szerelem olyan, mint egy drog. Ez függőséget okozhat és örültté is tehet. Röviden, mindent felemészthet. De ez az egyik legszebb élmény, amit egy ember átélhet. Ez egy átalakító erő, amely a legjobbat hozhatja ki belőlünk. Ennek eredményeként vágyunk rá. Vágyunk a kapcsolatra, intimitásra és arra az érzésre, hogy látnak és megértenek minket. Ez pedig teljesen érthető. Nincs semmi baj azzal, ha szerelmet akarsz. Ez csak egy természetes emberi vágy. De tudod, mi a probléma? Szerelmet találni nélkülözésből. Megtagadták tőled ezt az érzést és kétségbeesetten vágysz rá. Sok következménye van annak, ha belépsz egy kapcsolatba csak azért, mert kétségbeesetten vágysz a szerelemre és a ragaszkodásra. Általában egy ilyen kapcsolatnak sosincs jó vége. 

A végén rossz ember mellett kötsz ki

Nem tehetsz róla. A kétségbeesésed arra késztet, hogy megelégedj valakivel, aki nem igazodik az értékeidhez, vagy nem bánik veled úgy, ahogy megérdemled, hogy bánjanak veled.

Annyira kétségbeesetten vágysz a szerelemre, hogy bármit megteszel, amit csak tudsz, még akkor is, ha ez nem jó számodra.

El fogod veszíteni önmagad

Valószínűleg túlságosan függeni fogsz a párodtól az értékérzet és az indentitást tekintve. Elkezded meghatározni magad a kapcsolat alapján, nem pedig a saját értékeid, céljaid és szenvedélyeid alapján.

És mielőtt észrevennéd, elcserélted azokat a dolgokat, amelyek tetszenek, arra, amit a párod szeret. Még azt is gondolod, hogy a véleményednek mindig meg kell egyeznie a párodéval.

Röviden, elvesztetted minden egyéniségérzetedet és a másik klónjává váltál. 

Bármit elviselsz, még a rosszat is

Ismertem valakit, aki kétségbeesetten vágyott a szerelemre. A párja rengetegszer megcsalta, de mivel nem akart kilépni a kapcsolatból, eltűrte az összes ilyen tettet, manipulációt stb.

Elhitte, hogy ez a legjobb, amit kaphat. Saját magát hibáztatta a helyzetért azt gondolván, hogy ha jobb vagy szerethetőbb lenne, jól bánt volna vele a párja. 

Küzdeni fogsz, hogy megtaláld a boldogságot és az elégedettséget

A kétségbeesésből származó szerelem arra késztet téged, hogy jóváhagyást kérj és kapj a párodtól.

Következésképpen rá fogsz támaszkodni, hogy boldoggá tegyen és kielégítse minden szükségleted. Ezért a kapcsolatotok a függőség és a rászorultság alapjaira épül, nem pedig a szeretetre és a tiszteletre.

Hadd mondjam el, hogy ez NEM JÓ ÉLET!

Ápold az önszeretetet

Szóval, mi a megoldás?

Ez tényleg egyszerű. Összpontosíts az értékeidre, építs teljes életet a kapcsolatodon kívül, és kövesd a saját szenvedélyed és céljaid.

Ha bőségesen van benned szeretet, akkor a legjobb énedet fogod letenni az asztalra és cserébe a legegészségesebb módon kapod meg te is a szeretet. Hidd el, ez az a szeretet, amiért érdemes harcolni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása