4 stratégia az exed visszaszerzésére

2023. június 06. 07:30 - Life Advisor

ex_visszaszerzes.pngTudom, hogy rettegsz attól, hogy örökre elveszíted őt. Félelmetes nézni, ahogy egy kapcsolat kicsúszik a kezeid közül, de mi lenne, ha azt mondanám, hogy az elengedés az egyetlen okos módja annak, hogy visszaszerezd? Az emberek nem azért maradnak veled, mert erre kényszeríted őket. A szív azt akarja, amit akar, így az egyetlen ok, amiért maradnak az az, hogy AKARJÁK, nem pedig az, hogy meggyőzted őket. Nincs tényleges módja annak, hogy meggyőzzünk valakit, hogy velünk maradjon, de vannak egyszerű dolgok, amelyeket kipróbálhatsz és amelyek miatt meglehet, hogy visszakaphatod az exed.

Ne könyörögj vagy kuncsorogj

Mit tesznek az emberek, ha stresszesnek érzik magukat és nyomás alatt vannak? Eltávolodnak még jobban az adott helyzettől. 

A könyörgés még több feszültséget és nyomást gyakorol egy olyan kapcsolatra, amely már amúgy is feszült. Az emberek hajlamosak elmenekülni olyan helyzetek elől, amelyek stresszt vagy negativitást sugároz, ezért hagyd abba a folyamatos könyörgést és kuncsorgást.

Mit kell tenned helyett?

1. Közvetlenül a szakítás után ritkábban vedd fel vele a kapcsolatot. Időre van szükség mindkettőtök számára, hogy feldolgozzátok a kapcsolati problémáitokat, valamint, hogy lecsillapodjatok a mindent elsöprő érzelmektől.

Ha egy kis időt szakítottál, íme 4 stratégia, amellyel visszaszerezheted az exedet : 

1. Minimalizáld a szakítást körülvevő negatív érzelmeket, hozz létre nyugodt és biztonságos teret a kapcsolatról való beszélgetéshez.

Az emberek ösztönösen kerülik az olyan helyzeteket, amelyek stresszt vagy negativitást okoznak nekik. Még akkor is, ha az exed volt az, aki szakított, ne vádold őket azzal, hogy megbántottak téged. Ha hibáztatod vagy elmondod, mennyi fájdalmat okozott, növeled a bűntudatát és a szomorúságát. Ez megnehezíti a kommunikáció elkezdését.

Ehelyett próbálj biztonságos teret teremteni a kapcsolati problémák megvitatására. Legyél objektív és nyitott a mondanivalójára. Mutasd meg, hogy hajlandó vagy meghallgatni őt és ne hozd felszínre a haragod.

2. Értékeljétek együtt a kapcsolatot, mutass empátiát az exed iránt és kérdezd meg tőle, hogyan javíthatod ki a problémákat

Itt az ideje, hogy együtt gondolkodjatok a kapcsolatotokról. Ha az exed elmondja az általad elkövetett hibákat, mutasd meg, hogy megérted a nézőpontjukat.

Ismerd el a fájdalmat, amit okoztál és kérj bocsánatot, ha szükséges. Minél több empátiát mutatsz, annál pozitívabban érzik magukat.

Egy hasznos kérdés, amit feltehetsz neki : "Ha újra kezdhetnénk, mit szeretnél, mit csináljak másképp?"

Ez azt mutatja, hogy hajlandó vagy több erőfeszítést tenni a kapcsolatotokba azért, hogy erős és tartós legyen.

3. Mutasd meg, hogy tiszteletben tartod a döntésüket és hogy rendben van, ha még nem akar visszatérni hozzád

Ne légy rámenős és adj nekik időt a mérlegelésre. Ez erősen ellenkezhet az intuícióddal, de bízz benne, hogy működni fog.

Először is, ha megmutatod, hogy jól vagy nélküle, az enyhíti a kettőtök közötti nyomást és szorongást. Másodszor, amikor több ideje van arra, hogy döntést hozzon, elkezdhet azon tűnődni, hogy miről marad le.

Ne küldj neki gyakran üzenetet és próbáld meg folytatni az életed a szokásos módon. Ha tisztább a feje és több ideje van, kíváncsi lehet a nélküle való életedre. Van esély arra is, hogy még hiányozni is fogsz neki.

4. Ne rohanj visszaszerezni őt, lassan építsd fel újra a bizalmat és a köteléket

Amikor kifejezte a békülés iránti vágyát, ne légy túl türelmetlen és ne rohanj visszaszerezni őt. Lassan haladjatok a dolgokkal. 

Egy megromlott kapcsolatnak időre van szüksége a gyógyuláshoz. Kezeld óvatosan, mintha ez egy teljesen új kapcsolat lenne. Írj neki gyakrabban, de ne állandóan. Menjetek újra randizni, de ne ragaszkodj ahhoz, hogy 0-24-ben együtt legyetek. Tarts tiszteletben a kötelék újbóli kiépítéséhez szükséges időt. Ezenkívül próbáld meg megmutatni neki, hogy ezúttal más ember vagy.

Vannak olyan kapcsolatok, amelyek értékesek és amelyekért érdemes harcolni. A folyamat során azonban soha nem érdemes elveszíteni az önbecsülésed és a méltóságod.

Ne feledd, hogy sok olyan dolog felett nincs hatalmad, ami az életben történik, beleértve azt is, hogy valaki elhagy téged. Vegyél egy mély lélegzetet és ne légy a bizonytalanságok megszállotja.

Igaz történet : Ismertem egy párt, akik szakítottak és 5 évvel később újra összejöttek. Rájöttek, hogy egymásnak szánták őket, miután más emberekkel randiztak. Tehát ne veszítsd el a reményt, mert soha nem tudhatod, mi fog történni a jövőben.

Gyakran nagyobb esély van a kibékülésre, ha hagyod, hogy megtörténjen, ahelyett, hogy kényszeríted azt. Sok szerencsét! Maradj erős!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása