3 egyszerű lépés a nehézségek leküzdésére

2023. május 01. 07:30 - Life Advisor

nehezseg_lekuzdes.jpgKudarcok, mélypontok és elutasítások. Ezek a leggyakoribb bűnösök abban, hogy az emberek nem követik céljaikat és ennek következtében elmaradnak a potenciáljuktól. Ezen kedvezőtlen események nehezen emészthetőek számunkra. Sajnos ezek az akadályok az élet részét képezik és ha nem fejleszted magad, hogy megvédd magad tőlük, soha nem fogod tudni elérni a céljaidat és az álmaidat. Szerencsére ez a fajta védelem megtanulhat és csak néhány új felismerésre és rugalmasságra lesz szükség. Ebben a posztban megosztok egy egyszerű 3 lépéses folyamatot, amellyel leküzdheted a kudarcokat, a mélypontokat és az elutasításokat. 

1. Alakítsd át a helyzetet

Minden kudarc, mélypont vagy nehézség - függetlenül attól, hogy mennyire negatív - ugyanannyi előnyt is tartogat számunkra. Ezek viszont gyakran a csapások fátyla alatt rejtőzik. Ez azt jelenti, hogy rajtad múlik, hogy megtalálod-e az ajándékot az ideiglenes vereségben. Hogyan teheted meg ezt? Azáltal, hogy átkeretezed a helyzetet és pozitív fordulatot adsz neki. Nos, ez persze nem egy leányálom, őszinte erőfeszítést igényel a részedről, hogy egy negatív helyzetben megtaláld a pozitívot. Íme, hogyan teheted meg : 

  • Válts nézőpontot : Olyan könnyű önsajnálatot érezni, amikor kudarcot vallasz. Ha azonban meg tudod változtatni a kudarcokkal kapcsolatos nézőpontod, akkor azok elviselhetővé válnak. Például vedd észre, hogy a kudarcok erősebbé és bölcsebbé tesznek. Hiba nélkül szükségtelen lenne ezt a 3 lépéses módszer megtanulnod. Tehát ahelyett, hogy valami szörnyűségnek tekintenéd, próbáld meg megváltoztatni a kudarcról alkotott nézetedet, hogy úgy tekints rá, mint egy lépcsőfokra, amely segít növekedni.

  • Légy hálás : A hálára való összpontosítás az egyik legjobb módja annak, hogy átkeretezzük a kedvezőtlen helyzeteket. A körülményektől függetlenül mindig lesz valami, amiért hálás lehetsz. És ha a hála felé fordítod a figyelmedet, az megváltoztatja az érzelmi teljesítményedet. Ennek eredményeként segíthet kreatív megoldások kidolgozásában az adott problémára.

  • Soha ne fogadd el a kudarcot véglegesnek : A kudarcokat soha nem szabad vereségnek tekinteni. Bármely kihívást átkeretezhetünk egyszerűen, ha a "kudarcot" a cél elérésének eszközeként látjuk, nem pedig végső eredményként. Soha ne hagyd, hogy az elutasítások vagy kudarcok mondják ki az utolsó szót a sikerhez vezető úton.

2. Keresd és tanuld meg a leckét

Minden akadályban és kudarcban van egy ajándék, ami az utadba kerül. Az előny azonban gyakran a csapások fátyla alatt rejtőzik. Szóval mit kell tenned? Tudatosan keresned kell a leckét vagy a lehetőséget a nehézségben. Most természetesen ezt könnyebb mondani, mint megtenni. De ha az elmédet arra összpontosítod, hogy megtaláld az ajándékot a szerencsétlenségben, új lehetőségek nyílnak meg előtted. És ennek egy egyszerű módja az, hogy jobb kérdéseket teszel fel.

A felhatalmazó kérdések arra kényszerítenek, hogy jobb megoldásokra gondolj. Ez az egyszerű technika ezután áthelyezi a fókuszt és segít pozitívabban gondolkodni az akadályról. Például ahelyett, hogy azt kérdeznéd : "Miért történik ez velem?" kérdezd meg magadtól : "Mi a jó ebben?" vagy "Mit tanulhatok ebből?" stb.

3. Lépj tovább

A fő különbség a legsikeresebb és legsikertelenebb emberek között, akiket valaha ismertünk, a kitartás volt : az a képesség, hogy minden kudarc, elutasítás, mélypont után tovább haladtak. A siker nehéz. Kudarcot fogsz vallani, valószínűleg sokszor. De ha tovább tudsz menni és minden akadályon átmész, akkor megállíthatatlan leszel. 

Íme 5 tipp, hogy több kitartásod legyen az életben : 

  • Elszámoltathatóság : Keress egy elszámoltathatósági partnert, aki segít összpontosítani. Lehetőleg olyasvalakit, akinek hasonló céljai és értékei vannak és nem engedi meg, hogy elcsússz vagy lustálkodj, vagy kifogásokat gyárts stb.

  • Emlékezz vissza, miért kezdtél bele : Emlékezz arra, hogy miért is vágtál bele ebbe az egészbe. Az indokaid még sokáig életben tarthatnak, miután a motivációd már kifulladt.

  • Folyamatosan vizsgáld felül a céljaid : Ez az egyszerű cselekedet segít frissen tartani céljaid az elmédben

  • Ne vedd személyesnek a kudarcokat : Vedd észre, hogy a kudarc, az akadályok és a nehézségek mind a folyamat szükséges részei.

  • Tisztítsd meg a társadalmi körödet : Nehéz kitartónak maradni a nagy célok és álmok iránt, ha az életedben lévő "barátok" nem támogatnak vagy nem hisznek benned. A lehető leghamarabb távolítsd el őket az életedből.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása