Sokáig tart a kapcsolatom? Ezen a 4 dolgon (is) múlik

2023. április 19. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_ideje.jpgMinden pár számára a kapcsolatuk időtartama az, ami érdekli őket, és amit a legjobban értékelnek. A kapcsolat elején az emberek mindig hosszú időt terveznek egymással és elhangzik az "örökké veled akarok lenni / örökké veled leszek" mondat is. Könnyű viszont beleszeretni valakibe, viszont kijönni egymással, már egészen más tészta. Ezért az, hogy egy kapcsolat hosszú ideig tart-e, nemcsak a saját kívánságainktól függ, hanem két ember közötti kapcsolattól is, akik szeretik egymást a folyamat során, különösen úgy, hogy megvalósítják ezt a 4 pontot.

1. Szeressétek egymást

Függetlenül attól, hogy egy kapcsolat sokáig tart-e, az első dolog, amit meg kell vizsgálni, hogy van-e elég szeretet két ember között ahhoz, hogy támogassa és fenntartsa az egymás közötti kapcsolatot, mert csak akkor számíthatunk hosszútávú kapcsolatra, ha szívből szeretünk valakit és csak akkor tudjuk ápolni és gondozni egymást, ha ilyen szeretettel vagyunk egymás iránt. Ezért a tartós szerelemhez két embernek, akik szeretik egymást, képesnek kell lenniük szeretni és vigyázni egymásra. A kapcsolat fenntartásában kapcsolatuk csak egyre mélyebb és mélyebb lesz.

2. Legyetek hajlandóak másképp gondolkodni

Néha a kapcsolat vége nem a két ember közötti szeretet hiánya miatt van, hanem inkább az egymás közötti makacsság és kompromisszumok hiánya miatt, amiért a kapcsolat fokozatosan szétesik az egymás közötti ellentmondásokban. Ezért az, hogy egy kapcsolat sokáig tart-e, attól függ, hogy két ember, akik együtt vannak, hajlandóak-e másképp gondolkodni, amikor problémákkal és konfliktusokkal találkoznak és érzik-e egymás nehézségeit és érzéseit, mert csak így lehet egy kapcsolatot ápolni. 

3. Szeressetek egymásba újra és újra

Valójában, a hosszú távú szerelem az a folyamat, amikor újra és újra beleszeretünk egymásba. A kapcsolat során mindkét fél szemügyre veheti egymás erősségeit, képességeit és folyamatosan felfedezhetik ezeket az esetleges hibákkal, gyengeségekkel együtt. Ez viszont egy folyamat és újra és újra meg kell, hogy történjen, hiszen így lesztek képesek újra és újra szerelembe esni egymással.

4. Kölcsönös megvalósítás és megértés

Amikor két ember, akik szeretik egymást, együtt vannak, nem elég csak a szeretet, hanem sok esetben egymás megértése, tisztelet a legfontosabb dolog, mert csak egy ilyen kapcsolatban lehet magát a szeretetet is megvalósítani. Egy ilyen kapcsolatban a párok egymás barátai is. Megnyithatják a szívüket egymásnak, beszélhetnek az érzéseikről, beszélhetnek bármiről, anélkül, hogy félniük kellene. Egy kapcsolat, amely képes erre, örökké tarthat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása