A 4 legfőbb dolog, amely mérgezővé teheti a kapcsolataid

2023. március 30. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_mergezes.jpgA kapcsolatok nehezek, függetlenül attól, hogyan tekintesz rájuk. Következetes erőfeszítést és napi cselekvést igényelnek annak érdekében, hogy kapcsolataink a lehető legegészségesebbek legyenek. Számos módja van annak, hogy még egy szerető kapcsolat is mérgezővé váljon, és ez komoly problémákat okozhat neked és a párodnak is, ha nem kezelitek őket megfelelően. Íme 4 ilyen ok, amely mérgezővé tehetik a kapcsolatotok.

1. Az őszinteség hiánya

Ha nem vagy őszinte a pároddal, megnyitod az ajtókat a kapcsolatodban felmerülő problémák előtt. Az őszinteség bizalomhoz vezet, és ha a párod nem képes megbízni benned, akkor nincs alapja az egészséges kapcsolatnak.

2. Egóval vezetsz

Az egóddal való vezetés nagyszerű módja annak, hogy elkerüld a növekedést és fejlődést miközben kapcsolatban vagy valakivel. Az egónk úgy van beállítva, hogy megvédjen minket a számunkra negatív gondolatoktól és ezért válhatsz védekezővé, vagy akár neheztelővé, amikor az emberek olyan dolgokat mondanak neked, amelyeket nem akarsz hallani.

Nem számít, hogy férfi vagy nő vagy, a kapcsolatodban fontos, hogy az egódat a lehető legnagyobb mértékben félretedd. Ez azt jelenti, hogy ne félj sebezhetővé válni a pároddal, ne félj segítséget kérni tőle, amikor szükséged van rá és legyél hajlandó elfogadni a párod kritikáit is.

Ha hagyod, hogy az egód vezessen, akkor mindig ki leszel téve annak a veszélynek, hogy mérgezővé válsz a kapcsolatodban, mivel nem leszel hajlandó növekedni, nem leszel hajlandó megosztani a terheidet és félelmeidet és hagyod, hogy ne akard, hogy kritizáljanak, hogy megtedd azokat a dolgokat, amelyek segítenek neked, ami cserébe segíteni fog a kapcsolatodnak.

3. Nem gondolsz a párod jólétére

A párod jólétére való gondolkodás mindent magában foglal, a fizikai és mentális egészségével való törődéstől kezdve a problémák meghallgatásáig és a velük való megfelelő kommunikációig. Sok probléma merülhet fel a kapcsolatokban, ha bármelyik fél nem veszi figyelembe partnere jólétét.

Az a tendencia, hogy magunkra és saját személyes problémáinkra összpontosítunk, arra késztethet minket, hogy kizárjuk partnerünket és ez az elhanyagolás a kommunikáció és a gondoskodás hiányából eredő negativitási ciklusokat hozhat létre. 

4. Nem éreztetitek egymással, hogy mennyire különlegesek vagytok

A párodnak legalább annyira különlegesnek kell éreznie magát, mint amennyire te is szeretnéd, hogy különlegesnek érezhesd magad. Amint te vagy a párod úgy érzi, hogy magától értetődőnek tekintetek egymásra, neheztelés léphet fel, amely lassan felemészti a kapcsolatot.

Az önismeret mindannyiunk számára kulcsfontosságú, hogy tudjuk, mikor jelenítjük meg a fenti dolgok némelyikét vagy akár mindegyikét. Mindig hajlandónak kell lennünk megtenni azokat a dolgokat, amelyek elősegítik fejlődésünket, partnereink és kapcsolataink növekedését. Kapcsolataink csak akkor válhatnak mérgezővé, ha hagyjuk, és ezért kulcsfontosságú, hogy megtegyük a szükséges lépéseket annak biztosítása érdekében, hogy ez ne történjen meg.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása