Hogyan kezdd a reggeled produktívan?

2023. március 26. 07:30 - Life Advisor

reggeli_rutin_jo.jpgHa te is sikeres szeretnél lenni, tudnod kell, hogy minden nap produktívan kell ébredned. Az egész arról szól, hogy készen kell állnod bármire, amit a nap során az utadba sodor az élet. A siker nem véletlen. A siker egy tudatos döntés, amelyet minden egyes nap meg kell hoznunk. Minden nap egy új nap és rajtad múlik, hogy ez legyen a legjobb napod. Nem feltétlenül kell, hogy szeresd a reggeleket, de mindenképp korán kell kezdened a napod. Valójában sokkal többet érhetsz el, ha korábban kelsz és az utolsó pillanatig cselekszel, mielőtt ágyba kerülsz. Az időd értékes. Meghatározott mennyiség áll rendelkezésedre és bölcsen kell vele gazdálkodnod. A termelékenység és a siker maximalizálása érdekében van néhány dolog, amit minden nap meg kell tenned. Ebben a posztban megosztok veled néhány tippet és trükköt, amelyek segíthetnek maximalizálni az időd és a legtöbbet kihozni a nap minden órájából.

 

Kelj korán

Számos oka lehet annak, hogy miért küzdessz a reggeli felkeléssel, például túl sokat szeretsz aludni vagy alapjáraton inkább éjszakai bagoly vagy. 

Ha szokásoddá szeretnéd tenni, hogy reggel 5-kor már ébren is legyél, néhány dolgot meg kell tenned. 

Először is győződj meg róla, hogy nem vagy éjszakai bagoly. 

Az alvási szokásaidat nagyrészt a cirkadián ritmusod határozza meg, amelyet a tested belső órája szabályoz. Az alváshiány vagy a túl sok alvás súlyosan befolyásolhatja a mentális és fizikai jóléted. Ha azon kapod magad, hogy későn kelsz, akkor módosítsd az időbeosztásod, hogy korábban kezdj és több energiával és összpontosítással kezdhesd a napod. Ennek eredményeként felkészültebb leszel arra, hogy elkezd kezelni a teendőid listáját, ami azt jelenti, hogy több mindent fogsz megcsinálni a nap folyamán.

Testmozgás

Az ébredés a nap legjobb része. A legjobb módja pedig, hogy felkészülj a nap hátralévő részére, ha beindítod a tested és az elméd egy kis reggeli testmozgással. 

Akár a futást, a kerékpározást, a jógát, az úszást, a súlyemelést vagy a fitnesz más formáját szereted, ügyelj arra, hogy következetes legyél. Néhány reggel úgy érezheted, hogy inkább kihagyod a mozgás, de minél következetesebb vagy, annál jobb.

Zuhanyzás

Bármennyire is szeretnénk kihagyni a zuhanyozást, valójában nagyon fontos. Meg fogsz lepődni, ha tudod, hogy a tested 70%-ka víz és az átlagember életének 60%-kát alvással tölti. 

Amellett, hogy a bőröd frissnek tűnik, egy jó reggeli zuhany segíthet abban is, hogy tiszta elmével kezdd a napot. Ha nehéz éjszakád volt, egy jó zuhany a legjobb módja annak, hogy megszabadulj a negatív energiáktól.

Kapcsolattartás a családdal

A család az élet legfontosabb aspektusa. Nem számít, hogy egyedülálló vagy házas vagy, hogy vannak-e gyerekeid vagy sem. Sokan elfelejtik ezt, és inkább a dolgok üzleti vagy karrier oldalra összpontosítanak. Bár fontos, hogy fejleszd életed ezen aspektusait és szakmailag növekedj, nagyobb hangsúlyt kell fektetned a személyes életedre és a családodra.

Ennek egyik legjobb módja egy közös reggeli vagy akár csak egy gyors, 10 perces telefonhívás. 

Bár ez egyértelműnek tűnhet, sokan elhanyagolják a családdal és a barátokkal töltött időt. Ennek eredményeként az "énidő" hiánya miatt stresszesnek és motivációhiányosnak érezzük magunkat.

Egészséges reggeli

A sikeres nap első lépése a tápláló reggeli elfogyasztása. Ha nem így teszel, túl fáradt leszel ahhoz, hogy a napi céljaidra koncentrálj. 

A kutatások azt mutatják, hogy az egészséges reggeli elengedhetetlen a sikerhez. Jelentősen javíthatja az energiaszinted és egész nap elégedettnek érezheted magad. Sőt, ha egészséges reggelivel indítod a napod, észre fogod venni, hogy napközben nem lesz olyan nagy kedved egészségtelen nassolni valókhoz nyúlni. 

Könyv olvasása

Ez egy klasszikus "időgazdálkodási hack", amely évtizedek óta létezik. Egy könyv olvasása segíthet hatékonyabbá válni, tudást szerezni és növelni a mentális állóképességed is. 

A legtöbb ember tudja ezt, de sokan nem jutnak el odáig, hogy minden nap olvassanak egy kicsit. Ez hiba!

A mindennapos olvasás növelheti a produktivitásod. Úgy működik, hogy mentálisan képes vagy arra koncentrálni, amit olvasol, ahelyett, hogy más dolgokkal foglalkoznál. Segíthet abban is, hogy jobban összpontosíts az adott feladatra, ami megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a munkád. 

Írd le a céljaid

A napi célok kitűzése és elérése olyasvalami, amit mindannyiunknak meg kell tennünk, de legtöbbünkből hiányzik a motiváció. Ezért kell leírni őket.

Miután ez megvan, fontos, hogy a nap minden feladata előtt újra átnézd őket. Az ötlet itt az, hogy a célokat homályosból és bizonytalanból konkrétabbá és valóságosabbá alakítsd át. 

Kezd el a napod időben

Ha időben indul a napod, garantáltan többet fogsz elvégezni a munkanap során és kevesebb időt fogsz más dolgokra pazarolni.

Az is fontos, hogy szilárd reggeli rutinod legyen. 

Csinálj valami kedveset

Amikor végigmész a reggeli rutinodon, kezdd azzal, hogy csinálsz valami kedveset. Valami kedves cselekedet itt most nem azt jelenti, hogy segítesz egy idegennek vagy önkénteskedsz valahol. Olyan apróságokról van szó, mint egy mosoly valakire, vagy egy dicséret a munkatársadnak a nagyszerű ötletéért. 

Minél többet teszel másokért, annál inkább megfogod tapasztalni a sikert és a boldogságot.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása