3 dolog, amiért a kapcsolatok 90%-nak vége lesz

2023. március 14. 07:30 - Life Advisor

dolog_kapcsolat_vege.jpgEgy kapcsolat lezárása után egy dolog szinte mindig megtörténik. Megígérjük magunknak, hogy következő alkalommal nem követjük el ugyanazokat a hibákat és ezúttal bizony minden teljesen más lesz. Mindent tökéletesen és hibátlanul fogunk csinálni. Nos, ez akár még kivitelezhető is lehet, mindössze annyit kell tenned, hogy nem követed el azokat a gyakori kapcsolati hibákat, amelyeket a közhiedelemmel ellentétben mind a férfiak, mind a nők hajlamosak megtenni. Ezek okozhatják a kapcsolatok 90%-nak a végét. 

1. A kommunikáció hiánya

Bár a társadalom többsége szerint csak a férfiak azok, akik nem képesek kommunikálni, ez óriási hazugság.

Uraim! Ne feltételezzétek, hogy a párotok tisztában van az iránta érzett érzéseitekkel. Ne feltételezzétek, hogy nem kell kifejeznetek az irántuk érzett érzéseiteket. Nem tudnak olvasni a gondolataitokban és ha nem mondtok semmit, nem fogják tudni, mi a helyzet. Tehát, ne felejtsétek el gyakran kimondani, mit éreztek irántuk.

Hölgyeim! Tudom, hogy romantikusnak tartjátok, hogy beengeditek a párotok a problémáitokba, de ez nem reális és nem is tisztességes. A nők azt akarják hinni, hogy ideális partnerük tudni fogja, mi a baj, vagy mit kell tennie, hogy helyes legyen. Megértem, hogy ez tönkreteszi a romantikus mesét, de le kell győznöd magadban. Valószínűleg meg kell mondanod neki, amikor dühös vagy, mert fogalma se lesz róla. Igen, nehéz ezt elhinni. Biztosíthatlak viszont arról, hogy nem arról van szó, hogy nem figyel rád. Fogalma sincs róla. Mondd el neki, ha dühös vagy és mondd el, hogyan tudja ezt helyrehozni.

Uraim és hölgyeim! A szex közbeni kommunikáció az egyetlen biztos módja annak, hogy pontosan azt kapjátok, amit akartok. Épp az előbb tisztáztuk, hogy egyikőtök sem képes a gondolatolvasásra, ezért ügyeljetek arra, hogy világosan kifejezitek magatokat a másiknak.

2. Nem állsz ki magadért

Ez egy túlságosan is gyakori férfi és női szokás. Ezt a szokást mindkét nemben ugyanaz az önértékelés motiválja, de másképp nyilvánul meg.

Egyes férfiak úgy vélik, hogy ahhoz, hogy megtartsák a nők kegyét, alá kell vetniük magukat mindennek, amire vágynak. Ha te is közéjük tartozol, úgy dobd el ezt a gondolatot, mint a forró krumplit, ugyanis ennél távolabb semmi sem állhat az igazságtól. A nők inkább egy erős férfit részesítenek előnyben, mint egy kiskutyát. Úgy tűnik, hogy a férfiak azt hiszik, csak két opció létezik : vagy elviselnek mindent, vagy macsóként mindennek ellent mondanak. Vacillálnak melyiket kellene alkalmazni, megfeledkezve arról, hogy van egy tökéletes középút. Ahelyett, hogy szeretnék a partnerüket, végül neheztelnek rájuk.

Ugyanez igaz a nőkre is, azzal a különbséggel, hogy szinte mindig passzív agresszióval fejezik ki neheztelésüket. Ne csináljátok! Nincs semmi értelme. A férfiak nem akarnak olyan nőt, aki nem tud gondolkodni önmaga érdekében, vagy aki úgy tesz, mintha egyetértene vele, mielőtt passzív-agresszív taktikával büntetné a párját.

3. Áldozatok

A legtöbb ember úgy véli, hogy a szerelem áldozatokat igényel. Ne értsd félre, megértem, hogy a kapcsolatok erőfeszítést és kompromisszumokat igényelnek, de soha nem igényelnek áldozatot. Hadd magyarázzam el, miért.

Az áldozathozatal megköveteli, hogy lemondj valamiről, amit jobban értékelsz valamiért, amit egy adott helyzetben kevésbé értékelsz. Amikor ezt a fogalmat a kapcsolatokban alkalmazzák, az elégedetlenséget és haragot szül. Ehelyett ismerd fel, hogy a párodnak már előtted is volt egy élete és tartsd tiszteletben, hogy nem fog és nem is szabad mindent megváltoztatnia azért, mert te azt kéred.

Például, ha a párodnak van egy barátja, aki miatt kellemetlenül érzed magad, mert tudod, hogy érzései vannak a párod iránt, akkor három lehetőséged van, amelyek közül csak az egyik eredményez egészséges kapcsolatot : 

  • Kérd meg a párod, hogy ne barátkozzon ezzel az illetővel (ez lesz a szükséges áldozathozatal), hogy ti viszont továbbra is kapcsolatban maradjatok egymással. 
  • Tégy úgy, mintha nem bánnád, amíg el nem szabadul a pokol.
  • Mondd el a párodnak, hogyan érzed magad és nézd meg, mit tehettek azért, hogy segítsetek egymásnak legyőzni a félelmeidet.

Ha a kapcsolatod sokkal többet ér, mint az áldozat, soha ne érzed magad arra kényszerítve, hogy lemondj valamiről, amit nem akarsz feladni a másikért. Lehet, hogy a párod lakásában nem fogsz dohányozni, vagy átköltözöl az ország másik végére és feladod az életed, mert azt akarod, hogy együtt legyetek. Ne feledd, hogy azért kell ezt tenned, mert te akarod, ne pedig azért tedd meg, mert muszáj. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása