6 piros zászló, amely zöld zászlónak tűnik

2023. március 13. 07:30 - Life Advisor

piros_zaszlo_zold_zaszlo.jpgA randizás trükkös játék. Azt mondják nekünk, hogy bölcsen és jó okkal válasszunk partnert. Vannak olyan dolgok, amelyek elsőre pozitívnak tűnhetnek, de problémássá válhatnak. Vessünk rájuk egy mélyebb pillantást.

1. "Bármit megteszek érted."

Ezt szeretjük hallani. Ezt az üzenetet a televízióból, a filmekből és a társadalomból kapjuk. És amikor meghalljuk, úgy érezzük, hogy végre találtunk valakit, aki megment minket és mindig ott lesz. Mi vagyunk a kapcsolat középpontja, izgatottak vagyunk és végre megnyugodhatunk.

Ebben a fajta kapcsolatban az áldozathozatal egyenlő a szeretettel. De azok az emberek, akik mindent feláldoznak, túl befogadóak és túl elérhetőek.

A kapcsolat elején mozgatják az ütemtervüket, állandóan elérhetők és minden nap látni akarnak téged.

Egy idő után végül vissza akarják kapni az életüket és elkezdenek egyedül csinálni dolgokat. Elmennek a barátaikkal, videojátékokat játszanak és a hobbijuknak élnek. Megváltozik a viselkedésük, emiatt pedig mi is szorongva érezzük magunkat. Úgy érezzük, hogy ez nem az az ember, akivel egy ideje találkoztunk. 

Az áldozathozatal egy piros zászló, amely zöld zászlónak tűnik. Gyönyörű, hogy valaki ott akar lenni melletted, de csak addig, amíg nem kezd teljesen elhidegülni tőled.

2. Intenzív kémia

Kétféle kémia létezik. Van jó kémia és rossz kémia. A jó kémia kiegyensúlyozottnak tűnik. Pihenhetünk és tehetjük a dolgokat, nem gondolunk a partnerünkre a nap 24 órájában, nem szorongunk, tudjuk hányadán állunk, a kommunikációnk pedig nyitott és világos. Úgy érezzük, hogy látnak és tudunk mellettük érvényesülni. Vannak mélypontok ugyan, de ezek nem szélsőségesek.

A rossz kémia akkor fordul elő, amikor sokat vetítünk egy másik emberre, általában a gyermekkorunkhoz és a múltbéli tapasztalatainkhoz kapcsolódó múltbéli traumák miatt.

Például, ha gyermekkorodban sokat voltál egyedül, vagy esetleg szülők nélkül nőttél fel, akkor beleeshetsz abba a csapdába, hogy azt gondolod, az első partnerrel megtaláltad életed szerelmét.

Szikrák repkednek, intenzív a kémia, őrülten szerelmes vagy és a szex fantasztikus. Minden kiszámíthatatlan és izgalmas. Ez a fajta kapcsolat általában hullámvasút élménynek tűnik, és nem mindig biztonságos. Az adrenalin és a sok dopamin teljesen elborítja az elméd.

Miután a "nászút fázis" végez ért és jobban megismerted a párod, problémák merülnek fel. A kapcsolatban ki fog derülni, hogy az a személy akibe beleszerettél, nem az, akivel most együtt vagy. Rá fogsz jönni, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül néztél a párodra.

Ebben a helyzetben próbálj jobban figyelni. Ha a kapcsolatod sokáig hullámvasútnak tűnik, döntsd el, hogy akarsz-e benne maradni és hogy valóban boldog vagy-e?

3. Könnyedség

Bármit meg akar tenni, amit te akarsz? Azt mondja a párod, hogy : "Tényleg ehhez van kedved? Rendben, csináljuk!"

Pozitív dolognak tűnhet, de nem az. Olyasvalaki kellene melléd, aki tudja, mit akar és neked is tisztában kell lenned azzal, hogy mit akar a párod és hogyan elégítsétek ki egymás igényeit.

Ha a párod mindenbe belemegy (szó nélkül) keress inkább valakit, akinek hiteles énje van és tudja, hogyan fejezze ki a saját igényeit.

4. Minden percben veled akar lenni

Ez könnyen kontrolláló viselkedéssé válhat. Fel akarnak venni a munkából és bárhova is mész, veled akarnak menni. Egy dolog, ha nincs autód és egy másik dolog, ha kéretlenül megjelenik a munkahelyeden, hogy hazavigyen, sőt még rosszabb, ha mindezt azért teszi, mert attól fél, hogy valaki mással mész haza. Nincs magánéleted és időd önmagadra. Légy óvatos az ilyen emberekkel!

5. Nyomást gyakorol rád, hogy támaszkodj rá

Azt akarják, hogy támaszkodj rájuk és minden döntést meghoznak helyetted. Azt mondja, hogy "Az enyém vagy." és ez édesen hangzik, de irányítani fogja az életed. Ez egy nagy piros zászló, amely zöld zászlónak tűnik. Legszélsőségesebb esetben ez a fajta viselkedés a családon belüli erőszak korai jele is lehet.

6. Óriási ajándékok rögtön a kapcsolat elején

A felszínen jól néz ki, de a nagy ajándékok a kapcsolatotok elején sőt a nagy utazási tervek is lehetnek vörös zászlók. Ezek az ajándékok általában még olyanok is, amiket szeretsz, például egy ruha, amelyet látni akar a párod rajtad. Vagy vesz neked egy biciklit, mert szeretik ha a párjuk biciklizik. A kapcsolat korai szakaszában nem is tudhatja a párod, hogy mit szeretsz és nagy ajándékokkal nyomást gyakorolhat rád. 

Maradj nyugodt és maradj pozitív, de légy óvatos a randizás során. A vörös zászlók könnyen zöld zászlóvá válhatnak a rózsaszín szemüvegen keresztül.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása