Megcsaltak, de mégis maradsz abban a kapcsolatban?

2023. március 03. 07:30 - Life Advisor

megcsalas_kuzdese.pngNem hiszem, hogy a kelleténél gyakrabban beszélünk erről. Nem szégyen azoknak, akik úgy döntöttek, hogy olyan kapcsolatban maradnak, ahol megcsalták őket. Megdicsérem őket a bátorságukért, hogy még egyszer megpróbálnak kapcsolatot építeni. Nehéz eldönteni, hogy benne maradunk-e ilyen kapcsolatban, mert sok munkát és bátorságot igényel. A démonokkal való találkozás nem könnyű feladat, és hónapokig vagy akár évekig tartó kapcsolat után nulláról indulni szar lehet. Itt nincsenek hiányosságok. Ez egy új élet, új alapokkal, ahol mindkét partner elkötelezi magát a teljes kapcsolat mellett. Két emberre van szükség egy erős kapcsolat újjáépítéséhez, és amikor megcsalásról van szó, mindkét fél részt vesz egy új módszer létrehozásában, hogy újjáépítsék egymásba vetett bizalmukat. A megcsalás minden szinten megtörténik. Legtöbbször nem találunk egyértelmű választ arra, hogy miért történt. Minden homályos.

Úgy tűnhet, hogy el akartak menekülni tőled, és békét vagy talán valamilyen veszélyt akartak keresni maguknak. Ha a párod hajlandó megmondani neked az okot, próbálj meg nyitottnak lenni és amennyire csak tudod, elfogadni.

Rájössz, miután az intuíció azt mondja, hogy valami nincs rendben és meg kell keresned az igazságot. A végén pedig megtalálod, amit kerestél. 

Megcsalt a párod. Két lehetőséged van.

  1. Kilépsz a kapcsolatból
  2. Benne maradsz a kapcsolatban

Nem számít, milyen döntést hozol, ne feledd, hogy nincsenek rossz vagy jó döntések. Csinálj, amit akarsz.

Most tegyük fel, hogy úgy döntöttél, hogy megbocsátasz és maradsz ebben a kapcsolatban.

Lehet, hogy a megdöbbentő igazság pusztító, lehet, hogy szörnyű, de még mindig találsz erőt ahhoz, hogy még egy esélyt adj ennek a kapcsolatnak.

Ha úgy döntesz, hogy kapcsolatban maradsz, akkor azokra a dolgokra kell összpontosítanod, amelyek segítenek a kapcsolat növekedésében és gyógyításában.

A kísérteties gondolatok az utazás részét képezik. Kérdések, amelyek ébren tartanak éjjel : 

  • Mi lesz most?
  • Honnan tudhatom, hogy többé nem tesz ilyet?
  • Hogyan bízhatok meg benne ezek után? 
  • Honnan tudom, hogy tényleg szeretni fog ezek után?

És a válasz az, hogy ezekben a kérdésekben nincs garancia. Semmi sem biztos, ezen a világon. Egyetlen házassági anyakönyvi kivonat sem véd meg attól, hogy megbántsanak téged.

Ha egész nap azt gondolod, hogy újra megfog csalni, az semmilyen módon nem fog segíteni neked, sőt mentálisan és pszichésen is elpusztít téged.

Az ilyen kérdések megölik az életed.

Ellenőrizni fogod a telefonját, az SMS-eit, hogy érezd az irányítást, de végül egyre jobban fog fájni mindez.

Úgy döntöttél, hogy vele maradsz.

Kötelezd el magad, hogy újra bizalmat építesz. Tisztán, kétségek nélkül.

Időbe telik, de nem lehetetlen.

Hagyd el mindazokat a dolgokat, amelyek már nem szolgálnak téged és koncentrálj a gyógyulásra. Vissza-visszatekintve és arra várva, hogy a párod megint valami rossz dolgot tegyen, nem fog segíteni neked a gyógyulásban.

A megcsalás leküzdése egy kapcsolatban nem könnyű feladat azok számára, akik úgy döntöttek, hogy maradnak. Időbe telik és sok-sok beszélgetésben. Bízz az életben, vezetni fog titeket!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása