5 jele annak, hogy rossz embert kérsz arra, hogy szeressen

2023. február 14. 07:30 - Life Advisor

nem_megfelelot_szeretsz_jelek.jpgTiszta aranyszíve volt. Még ennyi év után is bátran kijelenthetem, hogy szeretett engem. De rossz volt a kapcsolatokban. A rossz alatt azt értem, hogy egyszerűen nem volt jó a kapcsolattartásban. Ne értsd félre, nem volt aljas vagy tiszteletlen. Nem volt bántalmazás, kegyetlenség, bár ez relatív. Nagyon figyelmes volt és bármit megtett volna értem, de mint sokan közülünk, ő is gyermekkori környezetének terméke volt. És mint sokan közülünk, őt is két ember nevelte fel, akik feleltek az érzelmi érettségük fejlesztéséért. Tehát nem volt jó a kapcsolatokban, mert soha nem látott igazi példát az egészséges kapcsolatra, még a szüleitől sem. Nem volt senkije, aki megmutassa neki, hogyan kell szeretet adni és kapni. Újra és újra szabotálta a kapcsolatunkat, mert ez volt minden, amit tudott. 

Több esélyt adtam neki, mint kellett volna. Azt kívántam, hogy megváltozzon. Folyamatosan próbálkoztam. Évekig.

A vágy, hogy szeressenek, egyetemes vágyakozás. De honnan tudod a kétség árnyékán túl, hogy az a személy, akit szeretsz, a megfelelő ember-e számodra?

Tapasztalatból tudom, hogy nehéz lehet tárgyilagosnak lenni, ha szerelemről van szó. És ugyanolyan nehéz őszintének lenni magunkhoz, amikor a vörös zászlók a szemünkbe csapnak.

Néha a rossz ember számodra "jó ember". Lehet, hogy mások kedvelik, fantasztikus barátok, kiválóak a munkájukban, kedvesek az idegenekkel. 

Nézzük meg azt az 5 jelet, amely megmutatja, hogy rossz embert kérsz arra, hogy szeressen.

1. Nincsenek készségei

A kapcsolatteremtés készség, csakúgy, mint bármi más. Gyakorlással és tanulással fejleszthetjük. A kihívás akkor merül fel, amikor szeretetünk tárgya nem rendelkezik az egészséges kapcsolatok megértéséhez és kiépítéséhez szükséges készségekkel.

És bár ez egy szívszorító igazság, emlékeznünk kell arra, hogy ha valaki képtelen az egészséges párkapcsolati viselkedésre, akkor a legjobb, ha elengedjük. A kitartás és a nem bekövetkező változás reménye a traumák biztos receptje, hidd el, tudom.

2. Túl sokat beszél, de nem cselekszik

Szép dolgokat mondott és én hittem neki, eleinte. De a cselekedetei nem tükrözték azt, amit mondott. Küszködött azzal, hogy megtegye, amiről azt mondta, hogy meg fogja tenni.

Mindenre volt mentsége. Ígéret, ígéretet követett és többször cserbenhagyott.

Fontos felismerni, hogy a szavak értelmetlenek, ha nem támasztják alá őket tettek. A partnerednek azt kell tenni, amit mond, amikor mondja. Nincs kivétel.

Ha nem veszik a fáradtságot, hogy betartsák a szavukat, vagy legalábbis felkapják a fejüket, amikor nem a tervek szerint alakulnak a dolgok, akkor az legyen számodra figyelmeztetés.

3. Nincs helye a sebezhetőségnek

Soha nem próbálta elfojtatni az érzéseimet, ami nagyon jó volt. Egy ideig úgy éreztem, hogy szabadon érezhetem és fejezhetem ki mindazt, ami bennem van. De minél többet hazudott, annál nehezebb volt sebezhetőnek lenni.

A sebezhetőség nem opcionális. Ha bármilyen okból elfojtják a sebezhetőséged, az megakasztja a kapcsolat növekedését.

Csak akkor lehetsz sebezhető, ha biztonságban vagy. És amikor a másik ember álcázza az érzéseit, és visszatartja a szerelmét, vagy úgy hazudik, mint a vízfolyás, akkor nem ő az igazi.

Megérdemled, hogy olyan emberrel legyél, aki hitelesen ki tudja fejezni magát és teret ad neked is, hogy teljes mértékben kifejezd magad.

4. Hiányzik a jelenlétük

Fizikailag jelen volt, de érzelmileg nem. Nehezen tudott a "szobában maradni" nem azért, mert hiányzott belőle a vágy, hogy ott legyen, hanem azért, mert nem volt referenciája, amiből meríthetett volna.

A kapcsolatokban az egyik legfontosabb dolog a jelenlét. Nehéz ott lenni valaki mellett, ha nem tudsz először jelen lenni magaddal. 

Ha magányosnak fogod érezni magad, akár egyedül is lehetsz. Ha valaki mellett ülsz, akit nem tudsz elérni, nem tudod szeretni.

5. Valami nem stimmel

Nem mindig rendelkezünk azzal a tényekkel vagy bizonyítékokkal,amelyek megmagyaráznák, miért nem működik valami. Ezért kell figyelned az érzéseidre, függetlenül attól, hogy mennyire elvont.

A belső iránytűd soha nem hazudok. Hallgass rá! Bízz magadban, ha valami nem stimmel még akkor is, ha nem tudod kézzel foghatóan megmagyarázni miről is van szó.

A partnerednek nem kell hibásnak lennie abban, hogy úgy érezd nem ő a megfelelő számodra. Ha valami nem áll össze, ne hagyd figyelmen kívül. Minél őszintébb és öntudatosabb vagy, annál nagyobb esélyed van arra, hogy megtaláld a tökéletes párod - egy olyan személyt, aki a legjobbat hozza ki belőled és fordítva.

A szerelem nem tökéletes és az emberek hibáznak, viszont nem keresnek kifogásokat. Bátorság kell ahhoz, hogy őszinték legyünk magunkkal, amikor valaki megmutatja nekünk, hogy ki is ő valójában. Különösen akkor, ha papíron jól néz ki, nagyszerű első benyomást kelt. 

Ha nem hallgatsz a belső bölcsességedre, figyelmen kívül hagyod a figyelmeztető jeleket, hogy valami nincs rendben és ragaszkodsz egy egészségtelen kapcsolathoz, akkor úgyis lemaradhatsz valamiről. De ez a helyzet az élettel : néha bíznod kell az elengedés bizonytalanságában.

Egynél több megfelelő megoldás is van számodra, és amíg az illető meg nem érkezik, tartsd nyitva a szíved és dobd ki a szemetet. Megérdemelsz valakit, aki megtartja a szavát és jól szeret téged. Ne elégedj meg kevesebbel!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása