Egy biztos módja annak, hogy kevésbé félj

2022. december 11. 07:30 - Life Advisor

felelem_megszuntetese.jpgNem élvezheted az életet és nem tudsz észszerűen előre haladni, ha a félelem irányít, főleg, ha olyan dolgoktól félsz, amelyektől nem kellene. Hányszor tapasztaltad már, hogy valami, amitől egykor féltél, nem éri meg az aggodalmat. Nekem is voltak ilyen pillanataim és sokszor éreztem magam butának emiatt. A félelem természetes dolog és nem hiszem, hogy ismerek bárkit, aki ne félne valamitől. Egyesek viszont jobban tudják ezeket a félelmet kezelni, mint mások. Pozitív dolog a félelemben viszont, hogy ez akár hasznos is lehet számunkra. 

Amikor hagyjuk, hogy a félelem teljes mértékben irányítsa cselekedeteinket, akkor káros szokássá válik, amely megakadályozza, hogy előre lépjünk. 

Hányszor ismerted már fel, hogy valami, amitől egykor féltél, nem érte meg az aggódásaid? 

A tudásról okkal mondják, hogy hatalom

Ez azonban nem arról szól, hogy minden információ a rendelkezésünkre álljon, hanem arról is, hogy képesek legyünk szisztematikusan felhasználni azokat, hogy azok alapján cselekedjünk olyan módon, ami előnyös lesz számunkra. Ahogy ismereteket szerzünk a körülöttünk lévő világról vagy arról, hogy mi vár ránk, mindent jobban fogunk érteni és jobban fel tudunk készülni arra, hogy legyőzzük a félelmeinket. 

Például az egyik nagyon is korlátozó félelem az ismeretlentől való félelem és annak orvossága mindig az "ismert dolgok" növelésében rejlik. Azt fogod tapasztalni, hogy minél több információt gyűjtesz arról, hogy mi vár rád, annál jobban fogod tudni megfelelően értékelni a körülményeidet és a lehetőségeidet és annál kevésbé fogja a félelem irányítani az életed.

Ez mindig pozitív, mert tényeken és nem spekuláción (félelem) alapuló értékeléseket készíthetsz.

Kétségtelen, hogy a félelem összetett érzelem lehet, mégis, minél több tudást és információt gyűjtesz, annál inkább növekszik a megértésed és annál kevésbé válik ijesztővé az, amivel szembesülsz. Ezzel a fokozott megértéssel jó úton haladsz afelé, hogy legyőzd a félelmedet, mert most abban a helyzetben vagy, hogy : 

  • azonosítani tudod a félelmed forrását
  • megérted a félelmed működését
  • megszüntetheted mindazt, ami a félelmed táplálja
  • és végezetül megtörheted a félelem ciklusát az életedben.

Az életben semmitől sem kell félni, csak meg kell értenünk a dolgokat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása