3 gyors önfejlesztő tipp, mielőtt újra randiznál

2022. október 30. 07:30 - Life Advisor

onfejlesztes_randi_elott.jpgHadd találjam ki: frissen léptél ki egy kapcsolatból, újra randizol vagy sikertelen voltál eddig a társkereső piacon? Sőt, még egy tippem lenne : belefáradtál a társkeresésbe? Bár megértem az álláspontod, vissza kell térnünk a folyamat néhány olyan részéhez, amelyet valószínűleg átugrottál. Tudom. Nem könnyű áttérni az ismeretlenbe, vagy izgatottnak érezni magad, ha eddig nem volt szerencséd. Tudod, mi nem könnyű még? Más eredményeket várni, úgy, hogy közben nem eszközlünk néhány személyes változást. Úgy gondolod, hogy a társkereső piacnak alkalmazkodnia kell hozzád és a jelenlegi helyzetedhez? Nem így van és soha nem is fog alkalmazkodni hozzád. A társkeresésnek vannak olyan értékei és jellemzői, amelyek - ha rendelkezel velük - felkészítenek a sikerre és segítenek abban, hogy kitűnj a tömegből. Először találd meg a helyes utat, mielőtt újra elindulnál rajta.

1. Fogadd el a helyzeted

Korábban azt mondtam, hogy a társkereső piacot nem a valóságod érdekli, hanem az a felfogás, amely megkülönböztet téged másoktól. 

Ez a rideg valóság. A választás a tiéd. Vagy elfogadod vagy nem.

A társkereső piacot nem érdekli, hogy frissen léptél ki egy kapcsolatból, vagy alacsony az önbizalmad vagy, hogy félénk vagy. 

Törődj azzal, hogy pontosan az ellenkezőjének tűnj. A lényeg az, hogy ne hamisítsd meg, amíg ténylegesen meg nem történik és ne légy olyan, aki igazából nem vagy.

A cél az, hogy kezeld a valóságod, amíg nem vagy az az ember, aki lenni akarsz. Dolgozz magadon és pótold ki a még hiányzó dolgokat.

Fogadd el a helyzeted és képzeld el, hogy randizol valakivel. Most. Így, ahogy vagy. Gondolkozz! Szeretnél randizni valakivel, akinek bizalmi problémái vannak és nincs motivációja vagy külső érvényesítésre, megerősítésre van szüksége? Nem.

Ismétlem, a társkereső piac nem valami személyes dolog számodra.

Fogadd el, hol vagy az életedben és ne indokold meg, miért kell mindenkinek elfogadnia téged olyannak, amilyen vagy. Az egyetlen ember, akinek el kell fogadni a jelenlegi állapotod, te vagy.

2. Fogd be és csináld

Ismerd, hogy melyik projekten fogsz dolgozni vagy épp ismerd az az edzéstervet, amit meg akarsz csinálni. 

Ezután pedig, emeld fel a segged és cselekedj!

Hogyan kapcsolódik ez a randizáshoz?

Az egyik leglenyűgözőbb dolog, amit tehetsz, nemtől függetlenül, ha azt csinálod, amit mondasz.

Nem kell egyik napról a másikra milliomossá válnod vagy egy hónap alatt 20kg-tól megszabadulnod. Az embereket lenyűgözi a fejlődés és az összpontosítás.

Az ambíció megmutatja a haladást, függetlenül attól, hogy milyen ütemben haladsz.

A fejlődés azt mutatja, hogy van egy célod és egy jövőképed.

Semmi sem ellenállhatatlanabb, mint akinek célja és álma van.

Ugyanezen gondolat mentén az emberek vonzódnak azokhoz, akik cselekszenek és nem csak beszélnek arról, hogy mit akarnak tenni.

Például azért olvasod ezt a posztot, mert lendületet akarsz adni a morálodnak, a motivációdnak, hogy csinálj valamit. Nagyszerű!

De...

Miközben biztos tippeket adok neked ehhez, jól tudod már, hogy mit kell tenned. Szóval emeld fel a segged és csináld!

A személyes életed átalakul a társkereső életedbe, mert kitölti azokat a réseket, ahol a beszélgetés robotikussá válik. 

"Felszolgáló vagyok a helyi bisztróban és szeretek olvasni." - Unalmas, tompa, szürke.

"Felszolgáló vagyok, aki megtanulja az vendéglátózás minden csínját-bínját, mert azt tervezem, hogy saját éttermet nyitok. Szabadidőmben önfejlesztő anyagokat olvasok, mert fejlődni és tudatosabbá akarok válni."

Érzed, látod a különbséget? Megnyitod a szakadékot valaki előtt, hogy a tapasztalatain vagy az érdeklődésén keresztül kapcsolódjon ahhoz, amire te az életedben törekszel.

Nem hazudsz és jövőképet adsz. Legyen jövőképed!

3. Ne csalj

A randizás egy játék és a játék soha nem fog megváltozni.

Nem leszel mindenki csésze teája, de te leszel valakinek a dupla eszpresszója.

Szórakoztató randikra fogsz menni, de leszenek pocsék randijaid is. 

Értsd meg, hogy a folyamat során az értéked nem változik.

Mi köze ennek az önfejlesztéshez?

Hallgass és hallgass figyelmesen.

Miután megragadtad az erőt és megtanultad annak értékét, hogy képes vagy elmenni és továbblépni a következő emberre, megtagadva, hogy bárkit piedesztálra emelnél, nem esel azonnal idegesítően szerelembe és értékeled magad, a randizás hihetetlenül egyszerűvé válik. 

Ne csalj! Vannak, akik azért randiznak, hogy túljussanak az exükön, megtalálják a házastársukat vagy felhívják az emberek figyelmét magukra. Az igazság az, hogy fogalmad sincs, hogyan kell játszani.

A "bukásod" nagy részét személyesnek tekinted, amikor ezek csak a játékhoz kapcsolódnak. Egy játékban mindig van, aki veszíteni fog.

Értsd meg a játékot és ha egyszer megérted, hogy az egyetlen dolog, amit irányítasz, az te vagy, ígérem, hogy soha többé nem leszel frusztrált a folyamat miatt.

Tudod, miért szar neked a randizás? Mert elakadsz valakinek a gondolatánál, akivel most találkoztál és egy személyre korlátozod a lehetőségeidet. Amikor pedig ez rosszul végződik, akkor a reményeid is összetörnek.

Miért függsz annyira valaki mástól, amikor mindig lehetőséged van arra, hogy magadat válaszd? Szeretném, ha ezt háromszor is elolvasnád és ezt kérdezgetnéd magadtól.

Ha belegondolsz és a kérdésre adott válasz szomorúvá és magányossá tesz, térj vissza a poszt 1 lépéséhez és kezdd előröl. Most már érted, mit akarok mondani?

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása