5 bántó szó, amit soha ne mondj a barátnődnek/feleségednek

2022. szeptember 05. 07:30 - Life Advisor

5_szo_nem_nonek_valo.jpgMinden kapcsolatnak, legyen az plátói vagy romantikus, megvannak a maga hullámvölgyei, de a romantikus kapcsolatokban ez kicsit másképpen néz ki. Ez azt jelenti, hogy egy férfi és egy nő közötti kapcsolat nem lehet zökkenőmentes, mivel az út során elkerülhetetlenül lesznek kihívások. Amikor ilyesmi bekövetkezik, mindkét félnek fel kell ismernie, hogy az adott helyzet csak egy fázisa a kapcsolatnak és tartózkodniuk kell attól, hogy negatívan vagy becsmérlően beszéljenek egymásról. Sokan a feszültség és az aggodalom érzésének csökkentése érdekében kemény és megalázó megjegyzéseket tesznek a párjuknak. Nem számít, hogy férfiként mennyire vagy ideges, van legalább 5 olyan szó/mondat, amit soha nem szabad kimondani a feleséged vagy barátnőd jelenlétében, meg egyébként a háta mögött sem. 

1. "Nem vagy olyan szép, mint a nővéred vagy a barátnőd"

Amikor ilyen kijelentéseket teszel a feleségednek vagy a barátnődnek, csak annyit csinálsz, hogy elfojtod az irigység és a gyűlölet lángjait. Ha párhuzamot vonsz a barátnőd megjelenése és a barátai vagy testvérei megjelenése között, akkor fennáll annak a kockázata, hogy arroganciát viszel a kapcsolatotokba. 

2. "Azt hiszem, anyukádtól tanultad ezt a hozzáállást/viselkedést"

Soha ne irányítsd az ilyen kijelentéseket a párod felé, még akkor sem, ha oly módon viselkedett veled, amit te kifogásolhatónak találsz. Ha a hibáit vagy hiányosságait a szüleiével teszed egyenlővé, az megalapozhatja az engedetlenséget, viszálykodást és megvetést a részéről. Nem számít, hány hibát követ el, vigyáznod kell arra, hogy ne sérts meg a szüleit vagy bárki mást, akit nagyra becsül.

3. "Csak a szépségedért vettelek el, semmi másért"

Nincs értelme elmondani neki, hogy a vonzereje és a külseje miatt vetted feleségül. Elveszítheti az irántad érzett szeretetét és elkötelezettségét, ha emiatt ettől kezdve fenyegetésként tekint rád.

4. "Csak vitázni és panaszkodni tudsz"

Értem, hogy ideges vagy, de nem hiszem, hogy jó ötlet ilyet a fejéhez vágni. Ez nemcsak dühössebbé teszi, hanem félreértéseket, viszályokat, veszekedéseket okozhat a kapcsolatban.

5. Bármely megjegyzés a megjelenésükkel kapcsolatban, ami tartalmazza a "csúnya" szót

Több tanulmány szerint is a "csúnya" szó jelentős számú nőt irritál. A valóságban nincs egyetlen nő sem, aki élvezné, ha "csúnyának" nevezik. Nem számít, mi az ok, a legtöbb nő utálja ezt hallani, mert ez érzelmileg fájdalmas és rosszul érzik maguk tőle.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása