5 tipp az életed egyszerűsítésére

2022. július 20. 07:30 - Life Advisor

egyszeru_elet_5_tipp.jpgAz életem egyik nagy öröme, hogy egyszerűen élek, ehhez viszont hébe-hóba meg kell találnom a módját, hogy visszatérjek ehhez az egyszerűséghez. Az élet idővel egyre bonyolultabbá válik, ezért fontos, hogy ismerjük az egyszerűsítés módszereit. Készíthetnék egy listát 100 módszerrel is, de ez nyilvánvalóan nem egyszerű dolog. Tehát, ma 5 tippet osztok meg, amit használhatsz életed egyszerűsítésére. Ezek nem feltétlen a "leghelyesebbek" vagy a "legkönnyebbek", hanem néhány személyes kedvencem.

 

1. Szervezd meg a napod

Ez a folyamat azzal kezdődik, hogy azonosítod azokat a dolgokat, amiket szeretnél a nap folyamán megtenni, elérni, hasonlóan, mintha egy gyűjteményt gondoznál.

Mi tenné csodálatossá a napod? Meditáció, olvasás, írás, programok a barátokkal, családdal, egyszerű, finom ételek stb.

Írj róluk egy listát és szervezd be a napodba úgy, hogy ne legyen azért túlságosan "sűrű napod". 

Ha ez megvan, akkor engedj el mindent, ami az adott napra nem szerepel a listádon. Engedd el a közösségi médiát, a híroldalakat és más zavaró tényezőket, ha azok nem illeszkednek az eredetei terveidbe. Engedd el, hogy túl sokat akarsz és hagyj időt arra, hogy a betervezett tevékenységekre legyen időd bőven, hogy minden percüket kiélvezhesd.

2. Élj teljes képernyős módban

Ahhoz, hogy megélhesd a napod, minden tevékenységet teljes képernyős módban kell végezned. Gondolj bele, hogy mi történik, ha mondjuk egy videót teszel teljes képernyős módba? Nem látsz semmi mást, csak a videót. Nincs semmi más, ami zavarhatna, vagy elterelhetné a figyelmed.

Pontosan ez a teljes képernyős mód lényege. Ha emailekre válaszolsz, válaszolj csak az emailekre. Ha a naplódat írod, akkor csak a naplóírással foglalkozz. Ha eszel, csak egyél. 

Természetesen ez nekem se mindig sikerül, de amikor így csinálom, az életem sokkal egyszerűbbnek tűnik. Minden tevékenységnek megvan a saját, zavartalan helye, így mindegyiket jobban élvezem.

Legyél jelen teljes mértékben minden tevékenységnél, a fogmosástól kezdve, a mosogatáson át a könyvolvasásig.

3. Heti tisztítási rituálé

Minden héten kitűzhetsz egy napot, amikor mindent kitisztíthatsz. Ez lehet a vasárnap, de akár a péntek is.

Tölts időt azzal, hogy kitörlöd a felesleges emailjeid, töröld le az íróasztalod, dobd ki a felesleges papírokat az asztalodról, rakj rendet magad körül. 

A takarítás után ismét készen állsz majd arra, hogy felvedd a harcot a világgal.

4. Egyél egyszerű ételeket és mozogj

Az egészség elég összetett terület az életünkben, több okból is. Szóval engem teljesen megnyugtat, ha tudok egyszerűsíteni rajta.

Kezdjük a mozgással. Menj sétálni, futni, nyújts, húzózkodj, emelj súlyt, sportolj, játssz a gyerekekkel a szabadban stb. 

Tápláld egyszerű ételekkel a tested. Az egyszerű étel tápláló és finom, nem kerül óriási összegekbe és képes energiával és tápanyagokkal feltölteni a tested.

5. Lassíts és élvezd a csendet

Vegyél egy mély lélegzetet és adj magadnak nagyobb teret az életben. Hagyj helyet a teendőid között és élvezd ezt a teret. 

Figyelj oda az életed csendes pillanataira és élvezd ki őket. Ha nincs csendes pillanatod, hozd létre őket! 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása