Amikor már nem ugyanaz a személy, akibe beleszerettél

2022. július 07. 07:30 - Life Advisor

elengedte_a_parom.jpgMiért változott meg? Ezt akarta tudni. Amikor először találkoztak, mindig gyönyörű volt. Mindig stílusos ruhákat viselt és sok időt töltött rendszeres sportolással. A barátai féltékenyek voltak rá. Úgy nézett ki, mint egy model. A szerelme úgy bánt vele, mint egy királynővel. Főzött neki, állandóan bókolt neki és az ágyban is minden klappolt.

Hét évvel később

Nem akar hazajönni hozzá. Manapság mindig elkeseredettnek tűnik. A haja rendetlen, foltok vannak a ruháján. Még ennél is rosszabb, hogy hízott, nem úgy néz ki, mint az a gyönyörű lány, akibe beleszeretett. Mindig panaszkodik és zsémbeskedik. Úgy tűnik, elfelejtette, hogyan kell nevetni.

Komolyan fontolgatja, hogy elhagyja őt. Zavarban van a kinézete miatt.

Miért engedte el magát a szerelme?

Lassan kezdődött. Nem volt több minőségi együttlét, ami miatt szomorúnak érezte magát.

Volt egy kisbabájuk. Kimerült az alváshiánytól. Nem segített neki senki, egyedül érezte magát. Szűkös költségvetésből éltek és minden pénzét a férjére és gyermekére költötte - elhanyagolva saját magát.

Úgy érezte, hogy elárasztja a munka és az otthoni teendők is. Folyamatosan aggódott a pénzügyek miatt, nem tudta élvezni az életét.

Abbahagyta a törődést azzal, hogy néz ki. Túl fáradt volt, hogy még szépnek is tűnjön. Abbahagyta az edzést és hízott. Stresszevő lett. Panaszkodni kezdett a súlya miatt és rettenetesen érezte magát.

A férj, aki elengedte magát

A férfiak is elengedik magukat. Vannak, akik egy kapcsolat során azt gondolják, hogy már nem kell olyan keményen teperniük.

Némelyikük hosszú ideig remek formában van, de aztán valami szörnyű történik. Elvesztik a munkájukat és depressziósak lesznek. Most úgy tűnik, már nem törődnek magukkal. 

Vagy lehet, hogy túl sokat dolgoztak otthon. Túlterheltek. Ők azok, akik megetetik a babát, heti 60 órát dolgoznak, mosogatnak, lenyírják a füvet.

Partnerük túl elfoglalt más dolgokkal ahhoz, hogy egymásra is legyen idejük. Nem adnak bele semmit a családi kasszába. A partnerük nem kedves hozzájuk. 

Elkezdenek stresszevők lenni, abbahagyják a sportolást. Hatalmas hasuk van és pokolian érzik magukat. 

A párjuk tudni akarja, miért engedik el magukat.

Mielőtt elhagynád a párod

Hacsak nem egy lusta emberről van szó, akkor jó, ha tudod, hogy ok nélkül, senki nem engedi el magát. Valami nincs rendben. 

Még egyszer! Ok nélkül, senki nem engedi el magát!!! Sokan kimerültek. Sokan megkopnak a párjuk szeretetének és figyelmének hiányától.

Lehet, hogy mentális problémáik vannak. Lehet, hogy depressziósak a munkájuk elvesztése vagy pénzügyi gondok miatt. Lehet, hogy elszigeteltnek érzik magukat. 

Sokan annyira elfoglaltak, hogy soha nincs idejük az öngondoskodásra. 

A kommunikáció nagyon fontos. Tudd meg, hogy mi zavarja őt. Talán többet segíthetnél a házimunkában. Elkezdhetsz bókolni és figyelni rá. Elmehettek heti egyszer randizni, kettesben. 

Újra elkezdhetsz sportolni vagy kirándulhattok együtt. A párok tanácsot adhatnak minden olyan problémára, amelyet egyedül nem tudsz megoldani. Ne mondj le ilyen könnyen a párodról!

Segíthetsz neki abban, hogy kevésbé érezze magát túlterheltnek, hogy egy kis önszeretetet adjon magának és újra elkezdhessen törődni magával. 

Emlékezz minden jó tulajdonságára

Van egy oka annak, hogy ezt a személyt választottad. A depressziójuk alatt még mindig ő az a személy, akibe beleszerettél. Még mindig kedves, még mindig nagylelkű, még mindig vicces.

Még mindig ő az, aki egykor a legjobb barátod volt.

Bár most már nem így érzi magát. Elárasztja őt az élet és elengedte magát. Nem akar ilyen lenni. Valljuk be: ki akar önmaga legrosszabb változata lenni?

Ha elengedi magát, akkor valójában segítségért kiállt. Ne hagyd el őt! Emlékezz arra, amit szeretsz benne! Segíts neki kevésbé túlterheltnek lenni! Bánj vele kedvesen!

Lehet, hogy meglepődsz majd az eredményen.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása