Meg lehet akadályozni, hogy a párunk megcsaljon?

2022. július 03. 07:30 - Life Advisor

megcsalas_jelek.jpgA megcsalás - bármilyen furcsán is hangzik - egy olyan téma, amiről szívesen beszélek és már korábbi posztokban is sokszor kitértünk rá, mivel lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a negatív dolgokat a kapcsolatunkban. Maga a megcsalás egy olyan helyzet, ami emlékeztet minket arra, hogy nincs befolyásunk mások velünk szembeni viselkedésére. Persze, amikor megcsalnak minket, nehéz jó fényben látni a párunkat. A legtöbbször mégis magunkat kezdjük el hibáztatni, mert nem láttuk a jeleket, mielőtt mindez megtörtént volna. Vannak, akik ezt annyira "jól" csinálják, hogy depresszióba sodorják saját magukat. Összezavarodnak és harcolnak az elméjükkel, mondván, hogy ez biztosan csak egy álom, mert a párjuk biztos, hogy nem csinálhat ilyet. Emiatt a gondolataik teljesen elhomályosulnak, mert teljesen irreálisnak érzik a történteket. Viszont, ha látjuk a jeleket, mielőtt megtörtént volna, könnyen elfogadhatjuk a helyzetet olyannak, amilyen és dolgozhatunk a probléma megoldásán. Tehát, hogy segítsünk továbblépni vagy elfogadni, hogy a párod megcsalt, íme néhány jel, amelyre figyelhetsz és azt is megpróbáljuk összeszedni, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy elkerüld, hogy megcsalás "áldozata" legyél.

1. Felesleges harcok vannak köztetek

Elég gyakori, - amikor valaki azt tervezi, hogy félrelép - hogy mindenben hibát talál a párod. Egy egyszerű "Mi lesz ma a vacsora?" katasztrofális vitává válik. 

Amikor azt tapasztalod, hogy párod sokszor csinál bolhából elefántot, rá kell jönnöd, hogy ez nem a te hibád és nem te vagy a probléma.

Azok az emberek, akik megcsalnak, hajlamosak harcolni a tudatukkal, mert okot keresnek arra, hogy a megcsalást elkövethessék. A tudatalatti elméjük megpróbálja fájdalmassá tenni a kapcsolatot, hogy a megcsalás követő bűntudat elkerülhetővé váljon. 

Mit tehetsz?

Egyszerű módszer nem létezik arra, hogy kezeljünk egy ellenőrizhetetlen érzelmekkel rendelkező személyt. Amit viszont megtehetsz, hogy olyan dolgokat csinálsz, amelyeket a kapcsolat elején szerettetek. 

Azáltal, hogy újra átélik ezeket a szerető pillanatokat, újra látni kezdik azt a személyt, akibe beleszerettek. Ha észreveszed, hogy ez működik, lény továbbra is megértő, mivel ezen a ponton még minden könnyedén megváltozhat.

Nyugodt pillanatotokban beszélj a pároddal a hirtelen hozzáállásbeli változásokról. Kérdezd meg tőle, mi változott azóta a nap óta, amikor beléd szeretett. Ha megértő vagy és nem vagy rámenős, akkor őszinte választ fogsz kapni tőle.

2. Túlságosan a telefonjához van ragadva vagy épp túlságosan rejtegeti előled a mobilját

Azok az emberek, akik megcsalásra készülnek, általában mindig érzik a bűntudatot. Észreveheted te is, hogy furcsa hívásokat bonyolít vagy, hogy egyáltalán nem használja a telefont előtted. Hallhatod a furcsa hangjukat, amikor beszélnek valakivel, akiről tudják, hogy nem kellene. Azok az emberek, akiknek nincs mit rejtegetni, nem rendelkeznek váltakozó viselkedéssel. 

Az a bűntudat, amit éreznek, az, hogy a tudatos elméjük elmondja nekik, amit csinálnak, az nem helyes. Ha ezen a ponton közbe tudsz lépni, akkor elkerülheted a megcsalást.

A párod tudja, hogy a megcsalással ártani fog neked, ezért megpróbál megvédeni azzal, hogy elrejtenek minden erre utaló jelet, cselekvést stb. Ha tehát észreveszed, hogy a párod túlságosan rejtegeti a telefonját, nem telefonál előtted, furcsa a viselkedése, amikor telefonál, akkor minden okod megvan azt hinni, hogy valami nincs rendben.

Mit tehetsz?

Az egyik dolog, amit megtehetsz, hogy lerombolod ezeket a védőfalakat, amit a párod neked épít, az az, mesélsz neki egy hasonló történetet egy barátodról, aki ugyanezt éli át és kikéred a véleményét. 

Bármilyen tanács, amit ezen a ponton ad neked, meghatározza, hogy mekkora mértékben ment már előre az árulásával. Ha azt tanácsolja, hogy beszéljen a párjával a gyanúról, akkor te is beszélj vele a saját helyzetetekről még az nap.

Ha pedig bármilyen tisztelet megmaradt még részéről feléd, akkor tudni fogja, hogy a történet valójában rólatok szól és így jó esetben szakítani is fog a másik személlyel. 

3. Nincs szex köztetek

Itt is akadnak azért kivételek, mert vannak, akik stratégiának használják a szexet, vagyis szexelnek veled, de még mindig érdeklődnek valaki más iránt is.

Legtöbbször azonban a "menetrend" ugyanaz. Ingerlékennyé válnak és abbahagyják a szexet veled. 

A szex a kapcsolatot képviseli, az intimitás szintjét, amelyen ketten osztoztok. Ha korábban nagyszerű volt a szexuális életetek, de most visszahúzódó lett a párod és állandóan kerüli a szexet a legkülönböző kifogások kíséretében, akkor ez legyen gyanús.

Mit tehetsz?

A legjobb, amit tehetsz, hogy a barátjává válasz. Amikor valaki meg akar csalni téged, az azért van, mert a másik személyt a barátjaként látja, aki megérti őt. Legyél az a barát, akit a kapcsolatotokon kívül keres.

Ne szégyenítsd meg, amiért megcsalással kapcsolatos gondolatai vannak. Éreztesd vele, hogy hallod és megérted őt. Adj neki lehetőséget, hogy megbeszélje veled, mit érez most irántad és ez mennyire változott az eddigiekhez képest.

Ha megengeded, hogy szembenézzen a vágyaival és az érzelmeivel, az segít abban, hogy többet megtudj róla és arról, hogyan tudtok ezen közösen változtatni és megoldást találni.

4. Téged okol a problémákért

Gyakran előfordul, hogy amikor valakit szembesítesz az igazsággal, az illető megfordítja a forgatókönyvet és te leszel a rossz zsaru.

Ez egy védelmi mechanizmus. Ugyanis, ha eltudja hitetni veled, hogy te értettél félre valamit vagy te tehetsz az egészről, akkor hatalmi pozícióba kerül. 

Mit tehetsz?

Nem fogsz eredményt elérni azzal, hogy ha ragaszkodsz a saját igazadhoz és továbbra is állítod, hogy ő téved. Még akkor is, ha fizikai bizonyítékokat mutatsz neki, nem biztos, hogy bármi is megváltozik.

Ha észreveszed, hogy egy szembesítés után a viselkedése folytatódik, akkor már csak annyit tehetsz, hogy emlékezteted őt a határaidra. Tudasd vele kendőzetlenül, hogy ha megcsal téged, akkor ott véget is vet a veled való kapcsolatnak.

Tudasd vele, hogy nem fogsz megbocsátani, ha megcsal téged, mert ez azt bizonyítja, hogy nem tisztel téged és a kapcsolatotok, valamint azt is elmondhatod, hogy mit fogsz tenni, ha elárul téged.

5. Nem szívesen beszél arról, hogy mit milyen napja volt

Amikor valaki szeret téged és hűséges hozzád, akkor minden részletet meg akar osztani veled arról az időről, amikor nem voltatok együtt. 

Izgatottan várják, hogy megosszák veled a mindennapjukat. De ha valaki nem hűséges hozzád, akkor titkolózni fog, fél elmesélni a napját, mert esetlegesen mondhat valamit, ami rossz helyzetbe sodorja őket.

Tipikus jelenség, ha a párod ingerült lesz, ha megkérdezed, milyen napja volt.

Ha ettől kiakad, akkor az biztos jele annak, hogy rejteget valamit. Lehet, hogy nem megcsalásról van szó, de valami olyasmiről, amire nem büszke.

Mit tehetsz?

Mielőtt egy személy megcsalna téged, az első dolog, amit tesz, hogy megtanulja, hogyan kell meggyőző hazugságokat mondani.

Ha észreveszed, hogy a párod történetei nem igazán árulkodnak a hollétéről, ne cselekedj rámenősen, hogy kiderítsd az igazságot, mert ez csak megerősíti a fejében azt a gondolatot, hogy a kapcsolatotok már nem szórakoztató.

Próbálj meg liberálisabb lenni. Fogadd el a hazugságait és engedd meg neki, hogy elhiggye, bízol benne. Az utolsó dolog, amit meg akarsz tenni, az az, hogy kiváltasz egy vitát, amikor észreveszed, hogy egyértelműen hazudik neked.

Az ilyen helyzetek megkövetelhetik, hogy kissé szélsőséges legyél. Elkezdhetsz többet lógni a barátaiddal és tehetsz úgy, mintha nem zavarna, hogy nem vagy mindig a pároddal. A távolságod zavart fog okozni az elméjében.

Ha túl sok figyelmet szenteltél neki és hirtelen abbahagyod, miután szembesítetted őt a gyanúddal, gyakrabban fordulhat elő a megcsalás vagy éppen az, hogy megpróbálják kibeszélni a dolgokat.

Az emberi cselekedetek nem mindig kiszámíthatók. Ezek a jelek azonban általában azok, amelyeket látunk, mielőtt valaki megcsalást követ el. 

A gyanú megállapításához győződj meg róla, hogy három vagy több ilyen jelet észlelsz, mielőtt azt gondolnád, hogy a párod megcsal vagy legalábbis ezt tervezi.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása