Az ex még mindig képben van? Fuss!

2022. április 23. 07:30 - Life Advisor

ex_a_kepben.jpgAmire az ember eléri a 20-as évei elejét-közepét, szinte már rendelkezik valamilyen történettel. Akár romantikus, akár nem, mindannyiunk múltjában van valamilyen sérelem. De ha konkrétan korábbi kapcsolatokról van szó, fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk arra, hogy ez milyen szerepet játszik az illető jelenlegi életében. Ebben a posztban néhány ezzel kapcsolatos szempontot mutatunk be nektek.

 

 

Ha valaki még nincs túl az exén, akkor nincs olyan egészséges helyzetben, hogy új kapcsolatot kezdjen

Az érzelmek erős dolgok. Olyan dolgokra fognak rávenni bennünket, amelyeket általában nem tennénk meg.

Az a személy, aki szakításon megy keresztül vagy nincs túl az utolsó kapcsolatán, általában nem képes 100%-ban jelen lenni egy új kapcsolatban.

A szívfájdalom az egyike azon dolgoknak, amelyek sebezhetővé tesznek bennünket és kétségbeesetten vágyunk a megkönnyebbülésre. Ha nem vagyunk óvatosak, ez a magány azt eredményezheti, hogy egy másik személyt használunk (szándékosan vagy tudat alatt). Te sem akarsz az a személy lenni, akit csak megszoktak vagy akit, valaki más csak (ki)használ. 

Ne akarj pótlék lenni!

Tiszteld magad annyira, hogy tudd, ennél jobbat érdemelsz.

Megérdemled a saját szerelmi történetedet, nem pedig valaki más történetének az árnyékát. Azok az emberek, akik érzelmileg nem gyógyultak meg az előző kapcsolatukból, nincsenek olyan helyzetben, hogy felajánlják neked azt a szeretetet, amit megérdemelsz.

Akár észreveszik, akár nem, ha az exük még mindig képben van, ez bizony megakadályozza őket a gyógyulásban és a továbblépésben. 

A bizonytalanság belülről teszi tönkre a kapcsolatot

Bizonytalannak érezheted magad a párod és az exe közti kapcsolatot illetően és ha még mindig csak a kispadon csücsülsz, akkor ezt is kell tenned.

Amikor új kapcsolatot alakítasz ki valakivel, odafigyelésre és erőfeszítésre van szükséged. Ha a párod még mindig az exének tartja fent figyelmének és erőfeszítéseinek egy részét, akkor számodra nem fog tudni eleget nyújtani.

Ha olyan valakit keresel, aki teljesen elkötelezte magát, hogy megismerjen téged, ne elégedj meg 80%-kal, miközben a másik 20%-ot odaadja valakinek a múltjából!

Gondolj bele, milyen érzés lehet az "exnek" lenni

Általában nem gondolunk erre, hanem elképzeljük és megnézzük, ahogy a párunk hogyan lép tovább.

Főleg, ha még mindig kapcsolatban van az exével, képzeld el, milyen fájdalmas lehet számára egy új kapcsolat megkezdése, miközben elhiteti saját magával, hogy valami befejezetlen dolga van még az előző kapcsolatával.

Ez bántó és szükségtelen versenyt okoz a kapcsolatotokban, aminek nem kell, hogy részese legyél. Ez minden érintett számára kellemetlen helyzet.

Létezik olyan, hogy az ex még mindig képben van, de nem okoz problémát?

Lehetséges, de nagyon kevés ilyen eset van. 

Akkor is, ha a kapcsolat nagyon fiatalon jött létre és nem volt fizikailag vagy érzelmileg intenzív, például az általános iskolai barátoddal továbbra is lehettek barátok és ez nem lehet probléma 25 évesen. 

De ha fizikailag vagy érzelmileg intenzív érzéseket éltél meg - mindegy milyen fiatal voltál - akkor lehetetlen, hogy ne okozzon problémát, ha az exed még mindig az életedben van.

Különbség van aközött, hogy tisztességes viszonyban van az exével és hogy aktívan részt vesz az életében

Az egy dolog, hogy újra és újra láthatja az exét, mert vannak közös barátaik vagy kollégáik. Ez teljesen más, mintha mindent megtenne azért, hogy kettesben legyenek együtt.

Tehát, ha a (potenciális) partnered időnként látja az exét, az nagyban különbözik attól, mintha szándékosan találkoznának.

Ha új kapcsolatot szeretnél kezdeni, győződj meg arról, hogy találsz valaki, aki egészséges érzelmi térben van ahhoz, hogy belépjen egy kapcsolatba.

Nem kell megosztanod vagy másodhegedűn játszanod egy korábbi exxel vagy valami megoldatlan feszültséggel a párod és az exe között.

Ez nem azt jelenti, hogy olyas valakit kell találnod, akinek nincs semmilyen korábbi szerelmi múltja. 

Inkább keress valakit, aki jól tudja, hogyan gyógyuljon meg a múltja minden tapasztalatából és aki érzelmileg és lelkileg is jó állapotban van ahhoz, hogy a kettőtök kapcsolatába fektessen. 

Amíg ez nincs meg, addig nem áll készen egy kapcsolatra veled.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása