6 egyszerű dolog, amit ma megtehetsz a boldogságodért

2022. április 14. 07:30 - Life Advisor

boldogsag_6_tipp.jpgA boldogság felé való jelentős haladás érdekében érdemes az öröm és az élvezetek pillanataira összpontosítanunk és arra, hogy növeljük mindennapi örömeinket és újakat adjunk az életünkhöz. Ki kell találnunk, mitől leszünk boldogabbak, majd minden egyes nap lépéseket kell tennünk ennek érdekében. Ebben a posztban 6 olyan egyszerű tippet osztunk meg veletek, amelyben az inspiráció és a gyakorlati ötletek kéz a kézben járnak és amelyeket már ma elkezdhetsz.

1. Mondj nemet azokra a dolgokra, amelyek nem tesznek boldoggá

Senkinek sincs joga ahhoz, hogy bármit megtegyen veled vagy bármi olyat mondjon rólad, ami nem tesz boldoggá. Gyakran az emberek megpróbálnak lenyűgözni másokat vagy éppen bosszút állni valaki máson azáltal, hogy ilyeneket mondanak: 

  • "Nos, ezért nem kellene fizetnem.
  • "Nem szeretem, ahogy beszélsz velem."
  • "Vissza kellett volna adnod azt a pulóvert, amit tőlem kértél kölcsön."

Hagyd abba ezeket! Csak te tudod, mi történik az életedben és a fejedben és csak te tudhatod, hogy valami boldoggá tesz-e. Ez vonatkozik a belső és a fizikai világodra is.

2. Olvass

Gyakorlatilag mindenki, aki szeretné a boldogságát növelni, olvas. Az olvasásban az a nagyszerű, hogy rendkívül egyszerű megtenni. 

Csak emelj fel egy könyvet, kezdd el olvasni úgy, hogy közben nem kell mást csinálnod és nem ugrálsz fel fél percenként valami miatt a fotelből, ágyból stb.

3. Használd a kezed

Bloggerként, ami leginkább boldoggá tesz az az, hogy egész nap gépelek. Na persze, nemcsak a blogírásról beszélek, hanem az emailekre adott válaszokról és az üzleti projekteken való munkámról is. Ha nem írok, akkor nem használom annyit a kezemet se és elkezd fájni és irritálni engem maga a tény, hogy nem írok.

Használd a kezed, ha van valami, amiben jó vagy és amit szívesen csinálsz.

Játssz hangszeren, sportolj, építs repülőgép modellt, írj dalokat, könyvet, verset, fess, köss, horgolj stb. Bármi is legyen, amit csinálsz, ha boldoggá tesz, akkor csak csináld!

 4. Sétálj

Nem számít hova vagy milyen messzire mész, amíg egy vidám helyen sétálsz. 5-10 perces séta örömöt okoz és jól fogod érezni magad. Ráadásul már napi 10 perc az egészségeddel is csodákat tehet.

5. Soha ne vedd személyesnek, amit az emberek mondanak

Senki nem fog téged komolyan venni, ha folyamatosan személyesnek veszel mindent, amit valaki más mond. Ha valaki olyasmit mond, aminek nincs értelme, mondd azt, hogy "Tudom, hogy ennek így nincs értelme, szóval megtudnád magyarázni?".

Ez segíthet megérteni, hogy mi jár az illető fejében és ha olyan választ kapsz, ami másodjára már értelmes, akkor azzal te is jól jársz.

6. Foglalkozz azokkal a dolgokkal, amelyeket a legjobban szeretsz csinálni

Néha olyan sok időt töltünk a munkánkkal, hogy teljesen átveszi az uralmat az életünkben és elfelejtünk boldognak lenni. Ez nem jó!

A lényeg, hogy olyan életet hozz létre, amely magában foglalja azokat a dolgokat, amelyeket a legjobban élvezel. Ha dolgozol valamin, ami nem érdekel, változtass rajta. Bármit is csinálsz, tedd érdekessé és szórakoztatóvá. A boldogságod számít, nem pedig az, hogy mennyit és milyen sokáig vagy elfoglalt.

Lehetsz szórakoztató és dolgozhatsz hosszú órákat egy nap. De nem lehetsz boldog a munkahelyeden vagy a magánéletedben, amíg valami hiányzik, ezért foglalkozz azokkal a dolgokkal, amelyek boldoggá tesznek, mert csak ez számít. 

Mostanában sok emberrel találkoztam, akik boldogabbak akarnak lenni, de nem tudják hogyan.

Biztos vagyok benne, hogy van legalább egy dolog (akár a fenti listából, akár máshonnan), amit megtehetsz, hogy boldogabbá tedd magad. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása