25 tipp, hogy önmagad legjobb verziója lehess

2021. december 09. 09:16 - Life Advisor

happy_1.jpgMindannyian hosszú és boldog életet akarunk élni. Harmóniát pedig úgy érhetünk el, ha lépésről lépésre változásokat eszközölünk az életünkben. Minden lépés egy új nap, amelyet jól meg kell terveznünk. Ebben a posztban 25 olyan tippet és okos napi rutint mutatunk be nektek, amelyek segíthetnek abban, hogy önmagad legjobb verziójává válj és boldogan élhesd az életed.

1. Mosolyogj és kívánd a legnagyszerűbb napot

Ez egy egyszerű módszer ahhoz, hogy pozitív hangulatra programozd az elméd. Ha pedig az első reggeli érzelem pozitív, akkor az képes lesz egész napon át kitartani.

2. Kezd a napot egy kis mozgással

A reggeli testmozgás felvidít, boldogsághormonnal tölt fel, javítja a koncentrációd és hozzásegítenek ahhoz is, hogy egész nap megfelelő döntéseket hozhass.

3. Étkezz egészségesen és igyál több vizet

Ismered, igaz? "Az vagy, amit megeszel." Ezért próbálj meg okosan és egészségesen étkezni. Ne feledkezz meg a vitaminokról, ásványi anyagokról és az egészséges ételekről. Tervezd meg az étrended előre. Ezenkívül pedig figyelj arra, hogy a tested mindig hidratált maradjon, vagyis figyelj a megfelelő folyadékfogyasztásra. Nyáron ez könnyebb, hiszen extra késztetést érzünk egy hideg frissítőre, de mindennap figyelned kell a megfelelő folyadékbevitelre. 

4. Írd le a teendőid

Amikor leírod a teendőid, az agyadban felszabadul a hely annak érdekében, hogy könnyedebbén átlásd, hogy mit is terveztél mára. Így pedig az előrehaladás is könnyebb lesz.

5. Tűzz ki célokat az adott napra, este pedig értékeld azokat

Ez a gyakorlat segít abban, hogy átgondold a tervezett feladatokat, segíti a fókusz fenntartását és azt is megmutatja neked, ha esetleg valahol elakadnál vagy ha valamit másképp kellene csinálnod.

happy_2.jpg

6. Tarts rendszeresen szünetet

Ne vigyél túlzásba semmit! Adj magadnak időt a pihenésre, bármit is csinálsz. Ez nemcsak a fizikai, de a mentális egészséged megőrzéséhez is hozzájárul majd.

7. Menj sétálni

A friss levegőn történő séta segít ellazulni és "megemészteni" a nap folyamán történteket, elgondolkodni az életen vagy egyáltalán nem gondolni semmire. Ezenkívül pedig lehetővé teszi az anyagcseréd felgyorsítását is.

8. Szánj időt a barátaidra és a családodra

Még a legnagyobb zűrzavar idején se feledkezz meg azokról, akiket szeretsz. Hazafelé neked is biztos, hogy van 5 perced, hogy felhívd anyukád. Az összetartozás és az önértékelés feltölti a lelked és erőt ad az előtted felbukkanó akadályok legyőzéséhez.

9. Meditálj

Állj meg, vegyél mély levegőt, engedd el a gondolataidat, lazulj és légy csak önmagad. A meditáció olyan érzéseket hoz számunkra, amelyeket a világon semmilyen más tevékenység nem képes nyújtani. A meditáció egy egyszerű gyakorlat ahhoz, hogy közelebb kerülj önmagad ideális verziójához.

10. Tedd le a telefonod

Milyen gyakran vonja el a figyelmed a telefonodon megjelenő értesítés a munkádról, barátaidtól? Legyen szabály, hogy ilyen helyzetben a telefonod félre teszed és teljesen a jelen pillanatnak élsz.

11. Ne dolgozz munkaidőn kívül

Ezt szinte mindannyian figyelmen kívül hagyjuk a távmunka során. Nem vesszük észre, hogy mennyivel többet is dolgozunk és azt sem, hogy lassan kezdünk kiégni. Ne hagyd, hogy a munka teljesen uralja az életedet. 

12. Hallgass zenét

Kedvenc dalaid hallgatása során felébrednek benned azok az érzéseket, amelyeket más módon nem tudsz felidézni. Szó szerint vidámabbnak és aktívabbnak érezzük magunkat, ha megfelelő zenét hallgatunk.

13. Vedd körül magad kellemes dolgokkal

Ismered azt az érzést, amikor valami új dologgal dobod fel az otthonod vagy épp az íróasztalod? Vedd körül magad olyan dolgokkal, amiket szeretsz és öntudatlanul is kényelmesebben fogod érezni magad.

14. Menj ki a természetbe

Mindannyian a természet részei vagyunk. Séta az erdőben, a hegyekben képes új inspirációt és teljes feltöltődést biztosítani számunkra. Menj ki a természetbe és érezd magad szerencsésnek, hogy ezen a bolygón élhetsz.

15. Keress egy olyan hobbit, amit szívesen csinálsz

Ha arra összpontosítasz, amit igazán szeretsz, akkor anélül, hogy értenéd önmagad legjobb verziója leszel. A megfelelő hobbi képes fejleszteni az elmédet és a lelkedet is. Keress olyan hobbit, ami igazán boldoggá tesz.

happy_3.jpg

16. Minden nap tanulj valami újat

A kognitív fejlődés és az agy rendszeres edzése segít a sikereid elérésében is. Minél többet tanulsz, annál okosabb leszel, ez pedig segít könnyebben és boldogabban élni.

17. Olvass

A könyvek olvasása gyarapítja a szókincsünket, hozzájárul a gondolkodásunk fejlesztéséhez. Emellett kitágítja a látókörünket, gazdagítja a belső világunkat, sőt még a memóriánkra is pozitív hatással van.

18. Gyakorold a hálát

Az életben minden okkal történik. Légy hálás az erőfeszítéseidért, mások cselekedeteiért vagy azért a szerencséért, amit ma átéltél. 

19. Aludj eleget

Sok vita folyik arról, hogy hány óra alvásra van szükségünk. Találd meg saját magad számára az egyensúlyt, aludj eleget, hogy jól érzhesd magad a nap folyamán. 

20. Engedd meg magadnak, hogy vacakolj

Ha tartósan ostorozod magad az azt jelenti, hogy nem hagyod magad élni. Lazíts, engedj meg magadnak néhány órát vagy akár egy teljes napot, amikor semmit, de tényleg semmit sem csinálsz. A tested és a lelked hálás lesz érte.

21. Vedd körül magad pozitív emberekkel

Mi is inspirálhatna minket jobban, mint egy csodás emberrel való kommunikáció? Valaki más hihetetlen tapasztalata, értékes gondolatai téged is fejlődésre késztetnek majd.

22. Vizualizálj

Amikor elképzeled magad egy csodálatos helyen, ahol azt csinálod, amit szeretsz, az univerzum segíteni fog ezen elképzelés megvalósításában. 

23. Kényeztesd magad

A korlátok lemeríthetnek minket. Engedd meg magadnak, hogy beszerezd a kedvenc sütid, vegyél magadnak egy kis apróságot és hogy esetleg olyas valamit tegyél, ami haszontalan, de mégis élvezetes.

24. Minden héten csinálj valami újat

Tedd változatossá az életed új tevékenységekkel, amelyek színesítik a rutinod. Határozottan jobban fogod magad érezni új érzésekkel és dolgokkal.

25. Hallgass a testedre és az elmédre

Mindannyian egyéniségek vagyunk. Mindenkinek a saját megközelítésére van szüksége. Nem létezik olyan tipp az élethez, amely mindenkinek működik. Hallgass magadra, hogy boldog légy!

A fenti 25 tipp betartása egyáltalán nem nehéz, az eredmény viszont minden várakozásod felülmúlhatja. Légy önmagad legjobb verziója, egyszerűen és akár már ma. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása