23 ok, amiért még mindig nem találod a szerelmet

2021. november 15. 07:30 - Life Advisor

talaj_szerelmet.jpgMegtalálni az igaz szerelmet nem mindig könnyű. Mindannyian átéltük már, hogy egyedülállók vagyunk és hiába próbálkozunk, nem találunk szerelmet sehol. Néha azt érzed, hogy már mindenki más talált valakit, miközben te még mindig csak vársz és vársz. Sok oka lehet annak, hogy nehézségeid vannak a szerelem megtalálásában, de ne aggódj, ebben a posztban megfogod találni a megoldást is, amelyek mind olyan dolgok, amelyeken te is változtathatsz, megvalósíthatsz. Szóval miért is nem találod a szerelmet?

1. Túl válogatós vagy

Álmaid szerelmét keresed. Mindez sokszor okoz nehézséget, mert túl válogatósak leszünk. Ez különösen igaz, ha rossz tapasztalataink vanna az exünkkel, hiszen hajlamosak leszünk valakinek a gyengeségeit észrevenni, mielőtt hajlandók lennénk partnerként kezelni az illetőt. 

Meg kell értened, hogy egyetlen ember sem tökéletes. Tanulj meg újra megnyílni és megbízni az emberekben. Rá fogsz jönni, hogy így sokkal több sikert érhetsz el a szerelem megtalálásában.

2. Úgy gondolod, hogy a férfiak csak egy dolgot akarnak

Persze nem mindenki ennyire cinikus, de ha benned éppen ez a gondolkodásmód dominál, akkor saját magad helyzetét nehezíted meg. Persze a legtöbb nő fiatal kora óta megtanulta már a filmekből, hogy a legtöbb pasi csak a szex miatt szeretne romantikus kapcsolatot.

És igen, néhány férfi tényleg csak a szexet keresi, de ez inkább a személyiségről szól. Sok igazán kedves férfi van, aki szerető kapcsolatba szeretne kerülni. Csak meg kell nyílnod és körül kell nézned, majd pedig ezt a személy megtalálnod.

3. Nem vagy túl az exeiden

Ha most estél túl egy szakításon, akkor teljesen érthető, hogy még nem állsz készen arra, hogy mással randizz. Ha azonban több, mint hat hónap eltelt a szakítás óta, akkor lehet, hogy ideje lenne továbblépned. 

Lehet, hogy még mindig vannak érzéseid a volt párod iránt és szeretnéd, ha a dolgok visszatérnének a régi kerékvágásba. Viszont rendkívül nehéz lesz egy egészséges kapcsolatot találnod, ha nem lépsz túl az exeden.

Ki kell szabadulnod ebből a helyzetből, tanulnod kell az előző kapcsolatodból, majd pedig randiznod kell valakivel, aki ugyanazt keresi, mint te.

4. Mindig rossz helyen keresgélsz

Lehet, hogy nem megfelelő helyen keresed a szerelmet. Előfordulhat, hogy olyan helyen élsz, ahol nincsenek olyan emberek, akiket szeretnél. 

Szerelmet sokféleképpen lehet találni, de ez csak akkor működik, ha néha kockáztatsz. Érdemes kipróbálni társkereső oldalakat, applikációkat, bármit, ami segít új emberekkel megismerkedni a komfortzónádon kívül.

5. Játszod a "tökéletes lányt"

Azt gondolod, hogy jó módszer, ha nem engeded, hogy a férfiak megismerjék a valódi éned. Úgy viselkedsz, mint a "tökéletes lány", mert ez azt a benyomást kelti, hogy nincsenek hibáid, nincs benned bizonytalanság, ami teljesen irreális. 

A férfiak igazi nőt szeretnének, akihez érzelmileg kötődhetnek. Tehát, ha nem adod önmagad, akkor a férfiak nem tudnak mélyebb kapcsolatba kerülni veled, ami azt jelenti, hogy randizni sem fognak elhívni. 

Túl kell lépned azon a félelmeken, hogy beengedsz egy férfit az életedbe és lehetőséget adsz neki, hogy megismerjen téged. 

6. Nem vagy nyitott érzelmileg

Az érzelmi nyitottság a sikeres kapcsolat kulcsa. Ha azon kapod magad, hogy kizárod az embereket, mert félsz, hogy megsérülsz, akkor itt az ideje egy komoly önfejlesztésnek. 

Lehet, hogy a korábbi kapcsolataid rosszul végződtek, ezért most úgy döntöttél, hogy a szerelem nem ér meg semmilyen erőfeszítést részedről, de lehet, hogy magától az elköteleződéstől félsz. 

Szakíts időt arra, hogy megvizsgáld, mi tart vissza attól, hogy önmagad legjobb változata legyél. Győződj meg arról, hogy érzelmileg egészséges vagy, mielőtt egy új párkapcsolatra gondolnál.

7. Nincs önbizalmad

Ha nehezen találod meg a szerelmet, annak akár az alacsony önértékelés is lehet az oka. 

Szükséged van bizonyos mennyiségű önbizalomra és önszeretetre ahhoz, hogy képes legyél találkozni emberekkel. Végül is, ha nem hiszed el, hogy te igenis szimpatikus lehetsz valakinek, akkor miért akarna bárki randizni veled?

8. Rossz embereket vonzol

Az összes hozzád közeledő ember hűtlen, csaló, aki nem áll készen egy elkötelezett kapcsolatra. Csak el akarják ütni az időt és érzelmileg elérhetetlenek a számodra. 

Ki kell derítened, hogy mit csinálsz rosszul és ezeken javítanod kell, mielőtt az igaz szerelmet megtalálnád. Ha szeretetet akarsz vonzani, legyél olyan, aki készen áll a szeretet befogadására és viszonzására.

talaj_szerelmet_3.jpg

9. Független vagy

Természetesen a mai világban a legtöbb nő független akar lenni és gondoskodni akar saját magáról. Ha viszont foggal-körömmel ragaszkodsz ehhez a függetlenséghez és nem engedsz be egyetlen férfit sem, akkor azzal csak a potenciális partnereket taszítod el magadtól. 

A szerelem kétirányú utca. Kompromisszumot kell kötnöd, hogy teret adj a potenciális partnereidnek.

10. Túl extrovertált vagy

Ez azt jelenti, hogy aktív társasági életet élsz a barátaiddal, családoddal, kollégáiddal, ami nagyszerű. 

Ami viszont annyira nem jó, hogy a közösségi tevékenységeid megnehezítik a randizást. Azon fogod kapni magad, hogy az időd nagy részét azzal, töltöd, hogy mások igényeit kielégítsd, önmagaddal pedig el is felejtesz törődni. 

Ki kell alakítanod egy kis én időt, hogy időt szakíthass a randizásra is. 

11. Figyelmen kívül hagyod a lehetséges jelölteket

Ha azt látod, hogy valaki érdeklődik irántad, adj neki lehetőséget. Ismerd meg, beszélgess vele, igyatok meg valamit és ki tudja, lehet, hogy ezt az ismerkedést egy hivatalos randi követi majd.

12. Folyamatosan összehasonlítod a szerelmi életed másokéval

A barátaid fantasztikus párkapcsolatban élnek, de te miért nem?

Ha a kapcsolatodat más emberek kapcsolataihoz hasonlítod, akkor mindig alulmradsz, mert az ő kapcsolatuk teljesen különbözik a tiédtől. 

Abba kell hagynod ezt az összehasonlítgatást, különben sérül az önbecsülésed és csökkented az esélyét annak, hogy megtaláld a szerelmet. 

13. Úgy gondolod, hogy a "Szürke 50 árnyalata" az ideális kapcsolat

Mindannyian láttunk már olyan filmeket, ahol a tökéletes férfi levette a lábáról a hihetetlenül gyönyörű nőt, de ez egyszerűen irreális. Ennek ellenére a legtöbb nő egyedülálló marad abban a reményben, hogy egy tökéletesen romantikus pasit szerez majd magának. 

Fontos, hogy szembenézz a valósággal, amikor arról van szó, hogy mit is vársz el egy kapcsolattól. 

Tényleg azt hiszed, hogy az a jó, ha a pasi a hét minden napján virágot és csokit vesz neked? Még ha ez tetszene is, nem lesz olyan különleges, mint azt gondolod. Jó, ha tudod, hogy egyetlen romantikus kapcsolat sem lehet tökéletes.

Igen, megérdemled a feltétel nélküli szeretetet, ugyanakkor reális elvárásokat kell felállítanod, mivel a szerelemben bizony mindig lesznek hullámvölgyek. 

14. Nem vagy hajlandó változtatni az életeden

A változás az életünkben elkerülhetetlen. Ha viszont vannak olyan változtatások, amelyeket nem akarsz megtenni, akkor mindez hatással lesz arra, hogy mások hogyan látnak téged. 

Nem számít, hogy milyen változásról van szó. Lehet olyan apróság, mint a hajszín megváltoztatása, vagy valami jelentőségteljes, mint a költözés egy másik országba, hogy kötődhess a másik személyhez. Ha ezt nem vagy hajlandó megtenni, akkor mások ezt bizony észreveszik. 

Ha úgy érzed, hogy készen állsz egy új kapcsolatra, azonosítanod kell azokat a dolgokat, amelyek megölték a korábbi kapcsolataidat, hogy elkerüld ugyanazokat a hibákat.

A szerelem megtaláláshoz nyitottnak kell lenned mindenre az életben és készen kell állnod a változásokra.

15. Negatív a hozzáállásod, ha a szerelemről van szó

A negatív gondolatok arra késztetik az embereket, hogy azt gondolják, hogy semmit sem tudnak jól csinálni, mert nem elég magabiztosak ahhoz, hogy vállalják az életben felmerülő kihívásokat. 

A negativitás óriási hatással lehet az életedre. 

Ha azt szeretnéd, hogy az emberek úgy lássanak, mint aki képes értelmes kapcsolatok kialakítására, pozitív hozzáállást kell tanúsítanod a randizással kapcsolatosan. Nem élhetsz úgy, hogy veled soha senki nem akar majd randizni. Ez nem igaz és biztos lehetsz benne, hogy férfiak milliói szeretnének olyas valakivel lenni, mint te.

Ha meg akarod találni a szerelmet, csak annyit kell tenned, hogy minden nap pozitív gondolatokkal töltsd meg az elméd, amíg ez a rutinná nem válik az életedben. Ha megszoktad a pozitív gondolatokat, könnyebb lesz magadhoz vonzanod azt a személyt, aki igaz szeretet fog adni neked.

16. Kétségbeesetten keresed a szerelmet

Úgy érzed, értelmetlen az életed, ha nincs melletted senki. A kétségbeesés azonban nem fog segíteni a dolgokon. 

A túlságos elkeseredettség megváltoztatja az emberek rólad alkotott véleményét, mert elkezdik azt hinni, hogy olyas valaki vagy, aki nem tud működni anélkül, hogy egy másik személy ott lenne mellette. 

Ne mutasd meg a potenciális partnerednek, hogy égetően szükséged van rá. Ehelyett hagyd, hogy lassan beléd szeressen és újra találkozni akarjon veled. 

talaj_szerelmet_2.jpg

17. Félsz megmutatni önmagad

Ha mindig lebecsülöd magad vagy negatívan beszélsz magadról, senki sem akar a közeledben lenni. Az utolsó dolog, amire egy férfi vágyik egy olyan nő, aki minden idejét azzal tölti, hogy arról panaszkodik, ami nincs, ahelyett, hogy értékelné, amije van. 

Ha pozitívan gondolkodsz, sokkal könnyebb lesz kapcsolatba lépned másokkal. Merd megmutatni önmagad és mutasd meg a férfiaknak, hogy mi hiányzik nekik. Végtére is, mi értelme egy ilyen nagyszerű személyiségnek, mint te, ha senki sem lát téged?

18. Túl negatívan viszonyulsz magadhoz

A férfiak olyan valakit keresnek, aki a hibáktól és tökéletlenségektől függetlenül valóban szereti önmagát. Enélkül az önszeretet nélkül a férfiak nagyon hamar kiábrándulnak belőled. 

Nem könnyű valakinek szerelmet találni, aki minden idejét azzal tölti, hogy panaszkodik arról, amije nincs. Ehelyett tölts inkább időt azzal, hogy pozitívan gondolkodj magadról. 

Nem kell másoktól megerősítést kérned ahhoz, hogy jól érzed magad. Találd meg a szépséget magadban és ezt mások is értékelni fogják.

19. Nem tudod, hogyan kell flörtölni

Ha randizni akarsz valakivel, meg kell tanulnod flörtölni. 

Ha nem vagy biztos abban, hogy mit jelent, ha valaki megfogja a kezed vagy bókol neked, akkor itt az ideje felfrissítened a flörtölési képességed. 

20. Túl kedves vagy a férfiakhoz

Lehet, hogy túl kedvesnek tűnsz ahhoz, hogy a férfiak együtt akarjanak lenni veled. Ha túl kedves vagy, amikor valaki elkéri a számod, akkor azt fogják hinni, hogy olyas valaki vagy, aki bármit megtesz azért, hogy mások kedvében járjon. Ha ilyen helyzetbe kerültél, akkor itt az ideje, hogy ne legyél állandóan elérhet és hagyd, hogy valaki üldözzön egy kicsit.

21. Nem csinálsz semmit, hogy megtaláld a szerelmet

Az életeddel vagy elfoglalva és azzal töltöd az időd, amit szeretsz, amelyet viszont a férfiak könnyen félreérthetnek és úgy gondolhatják, hogy téged nem érdekel a szerelem.

Ha meg akarod találni a szerelmet, azért tenned is kell. A szőke herceg ugyanis nem fog "csak úgy" bekopogtatni az ajtódon. 

22. Félsz az elutasítástól

Azt hiszed, hogy megérdemled a szerelmet, de ugyanakkor félsz az elutasítástól. Nos, az elutasítás az élet velejárója és sokkal jobb, ha most éled át a fájdalmat, mint később. 

Előfordulhat, hogy nehezen találsz szerelmet, mert félsz, hogy megsérülsz. Tehát megvéded magad azzal, hogy elutasítod a férfiakat, mielőtt esélyük lenne megbántaniuk téged. 

Ki kell lépned újra a társkeresés világába, de ezúttal teljesen nyitott elmével és pozitív hozzáállással.

23. Más prioritások vannak az életedben

Ha más prioritások vannak az életedben, az jó dolog, mert ezek adnak valamit számodra, amire összpontosíthatsz. Lehet, hogy most a saját életedre koncentrálsz. Ha azonban tele van a prioritási lista, ez megakadályozza, hogy a szerelemre koncentrálj és végre találj valakit. 

Le kell ülnöd és meg kell nézned, hogy mi történik jelenleg az életedben. Ha tényleg meg akarod találni a szerelmet, akkor a szerelmi életed kell, hogy prioritást élvezzen. Ugyanis, ha nem találsz időt a szerelemre, akkor hogyan kellene, hogy rád találjon? 

A szerelem időt és erőfeszítést igényel és nem hullik csak úgy az öledbe.

Ha neked is kihívás megtalálni az igaz szerelmet, most már ismered az okokat. Ne félj megtenni az első lépés. A szerelem nem történik meg csak úgy. Sok erőfeszítés kell hozzá, dolgozni kell magadon, meg kell szakítanod a kapcsolatokat az exeiddel és kezelned kell az elvárásaidat. 

És ne felejtsd el: szeresd önmagad, így tudni fogod, mit érdemelsz és készen fogsz állni a megfelelő személyre, aki valóban méltó hozzád. Élvezd a szerelem felé vezető utat és élj boldogan!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása