10 tipp, hogy ne hasonlítgasd magad másokhoz

2021. november 09. 09:12 - Life Advisor

osszehasonlitas.jpg"Egy olyan világban, mely folyamatosan azon dolgozik, hogy más akarj lenni, mint aki vagy, önmagad maradni az egyik legnagyobb eredmény." Ralp Waldo Emerson szavai alapján számodra is nyilvánvaló, hogy nem szabad másokhoz hasonlítgatnod önmagad. Ezt azonban gyakran könnyebb kimondani, mint megtenni. Karrier, pénz, otthon, Facebook likeok, végtelen a kategóriák száma, amelyekben összehasonlíthatjuk magunkat másokkal. Az összehasonlítás azonban a boldogtalanság felé vezető út, a nyomorúság receptje. Mindössze annyit érsz el vele, hogy arra összpontosítasz, amit nem szeretsz magadban és az életedben. Minél jobban összpontosítasz valaki másnak az életére, annál inkább kevesebbnek fogod érezni magad annál, mint amilyen vagy. Íme 10 módszer, hogy ne hasonlítsd össze magad másokkal.

1. Söpörj a saját házad táján

Amikor más emberekre koncentrálsz, időt vesztegetsz. Az az időt, amelyet egyébként önmagadba fektethetnél. Ahelyett, hogy az idődet vesztegeted azzal, hogy összehasonlítod a saját életed valaki máséval, töltsd az idődet önfejlesztéssel és a saját házad környékének rendbetételével. 

2. Juss el az idealizálástól a humanizálásig

Tekints a teljes képre és hozz létre egyensúlyt. Tudatosítsd magadban, hogy más embereknek, ugyanúgy ahogy neked, megvannak az erősségeik és a gyengeségeik.

3. Fogadd el, ahol most vagy

Nem tudsz megváltoztatni valamit, amivel nem törődsz. Ahelyett, hogy állandóan azzal a helyzettel harcolnál, amiben vagy, békélj meg vele. Mond igent az életedre és attól kezdve hozz olyan döntéseket, amelyek helyes irányba visznek téged.

4. Élj a mának

A tudatos élet azt jelenti, hogy tudatos döntést hozunk, hogy saját értékeink, céljaink és álmaink szerint éljük az életünket. Élj a mának, élvezd, amid van és amit most megtehetsz.

5. Vedd észre, hogy nem vagy tökéletes

Mindig lesz valaki, aki gazdagabb, okosabb és vonzóbb nálad. Senki sem tökéletes. Az, hogy tökéletesek akarunk lenni, nem megoldás. Ahelyett, hogy lejáratnád magad a hibáidért, furcsaságaidért és tökéletlenségeidéért, fogadd el őket. Szabadítsd fel magad azáltal, hogy elfogadod azt a tényt, hogy tökéletesen tökéletlen vagy.

6. Ismerd fel, hogy az élet nem verseny

Az élet nem olyan dolog, amit "meg lehet nyerni". Az élet élvezhető. Értsd meg, hogy sokan, akik rendkívül sikeresek az élet egyik területén, teljes kudarcot vallanak egy másikban.

7. Értékeld, amid van

Ha mindig azt akarod, ami másoknak van, akkor soha nem kapsz eleget. Mindig többet akarsz majd. Ez egy végtelen körforgás, amely soha nem fog boldogsághoz vezetni. Légy elégedett azzal, amid van.

8. Légy hálás azért, amid van

Az előző ponthoz kapcsolódóan, légy hálás azért, amid van. Ha folyamatosan emlékezteted magad minden jóra, ami az életedben van, nehezen ragadsz bele a depresszióba.

9. Tudd, hogy ezzel még nincs vége

Ha nem vagy boldog ott, ahol ma vagy, ne feledd, hogy ez csak egy pillanat az életedben. Az, hogy hol vagy ma, nem mond semmit arról, hogy hol leszel egy-három év múlva. Nem az számít, hogy hol vagy. Ami tényleg számít, az a gondolkodásmódod, a hozzáállásod és az, hogy merre tartasz. 

10. Önmagadat önmagadhoz hasonlítsd

Az egyetlen igazságos összehasonlítás, ha önmagadat saját magadhoz hasonlítod, bár ennek is megvannak a határai. Soha ne becsüld le magad! Győződj meg róla, hogy folyamatosan fejlődsz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása