10 film, amit látnod kell, ha a 90-es években születtél

2021. október 10. 15:30 - Life Advisor

motivacios_filmek_10.jpgA mostani posztban 10 olyan filmet mutatok be nektek, amelyek rendkívül fontosak számomra. Ezek a filmek inspiráltak, motiváltak, oktattak és szórakoztattak. Remélem, te is ugyanúgy megnézed majd őket és ugyanazokat az érzéseket éled át, mint amikor én először láttam őket. (És még néha mostanság is.) Ezen filmek mindegyike megváltoztatta az életemet és remélem, hogy veled is ez történik majd. Nézzük a listát.

1. Dalok szárnyán

Selena Quintanilla-Perez életéről szóló életrajzi zenei dráma. Selena mexikói-amerikai származású énekesnő volt, akit 1995-ben, nem sokkal 24. születésnapja előtt rajongói klubjának elnöke, bizonyos Yolanda Saldívar megnyilkolta. A gyilkost 30 évig tartó szabadságvesztésre ítélték, legkorábban 2025-ben szabadulhat. Selena ismert énekes nővé vált, zenéje révén rengeteg ember megismertetett a spanyol kultúrával is. 

2. Titanic

Talán már senkinek nem kell bemutatni a Titanic című filmet. A film viszont nem csak a Titanic elsüllyedéséről szól. Szerelemről szól. Két ember, két különböző társadalmi osztályból. Bizonyíték a film arra, hogy a szerelem megtalálható bárhol, ahol úgy döntesz, hogy kinyitod a szemed. A filmből megtudhatjuk, hogyan lehet a szerelem egy óriási, hatalmas hajtóerő.

3. Fekete vidék

A film betekintés nyújt az afroamerikai gettó életébe, ráadásul rengeteg tanulságos pillanatot is tartogat a néző számára.

4. Malcolm X

A film Malcolm X afroamerikai aktivistáról szól és az ő szemszögéből mutatja be a polgárjogi mozgalmat. Akkoriban és akár még mai is nagy hatása lehet a kultúrára és sokat megtudhatsz, hogy milyen küzdelmeken kell keresztülmennie egy fekete embernek a mai világban (is). 

 5. Vissza a jövőbe

Tudományos-fantasztikus kalandvígjáték, amely 1985 július 3-án jelent meg. A film nevetés és szórakozás. Imádtam ezt és a többi részét is, mivel trilógiáról van szó. Ha még nem láttad, meg kell nézned. Nem fogod megbánni.

6. Az oroszlánkirály

Az oroszlánkirály egy Disney animációs zenés film, amely 1994. június 15-én jelent meg. Gyerekként nagy kedvencem volt, megvolt könyvben is, volt oroszlánkirályos tolltartóm, színezőm stb. Tökéletes film, jól összerakva remek zenékkel, komédiával és remek szinkronnal. Az oroszlánkirály a Disney harmadik legtöbb bevételt termelő filmje. Nagyszerű film, ami remek családi időtöltés lehet.

7. Kölykök

A film szerintem figyelemre méltó és elgondolkodtató, nem csoda, hogy az emberekből meglehetősen vegyes érzelmeket vált ki és körülbelül ugyanannyian kedvelik, mint amennyien nem. A film középpontjában a szexuálisan aktív tizenévesek állnak New Yorkban. Megláthatjuk, milyen hatással van rájuk az alkohol, a kábítószer és a szex a 90-es évek közepén elhíresült AIDS járvány közepette. A filmből egy valami biztos kiderül, ami nem más, minthogy lakhelyünktől és nemünktől függetlenül mindannyiunknak vannak az életben problémái és olyan csatái, amelyeket meg kell vívni. 

8. Rocky

Nemcsak egy amerikai sportdrámáról van szó. Rocky megmutatja, hogy megvan a hatalmad ahhoz, hogy bármit elérj az életben, mit elhatározol. Ő volt az amerikai álom megtestesítője. Megmutatta számunkra, hogy a kemény munka igenis meghozza gyümölcsét. A film egyébként több, mint egymillió dolláros költségvetéssel készült és 225 millió dolláros bevételt ért el. További hat rész készült még hozzá, de természetesen az első résszel kezd. 

9. A rettenthetetlen

A rettenthetetlen, háborús film egy XIII. századi skót harcos, William Wallace-ról szól. A filmet 10 akadémiai díjra jelölték és ötöt meg is kapott. A film arra késztet, hogy ki állj valamiért és harcolj érte, ahogy azt, a Mel Gibson által alakított William Wallace is tette. 

10. A remény rabjai

A film Andy Dufresne bankárról szól, akit annak ellenére ítélnek életfogytig tartó börtönbüntetésre kettős gyilkosság vádjával, hogy ártatlannak vallja magát. Igazán inspiráló és motivációt nyújtó film. Adott egy férfi, akinek az életében miden esély ellene játszik, azonban soha nem adta fel sem az életét, sem pedig a saját személyiségét. Egyértelmű bizonyítékot szolgáltat a film arra vonatkozólag, hogyha van bennünk akarat, akkor semmi sem állíthat meg minket. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása