Miért olyan idegesítőek az emberek? Íme a top 10 ok

2021. szeptember 22. 07:30 - Life Advisor

idegesito_emberek.jpgVan, hogy néha egyszerűen idegesítőnek találod az embereket? Biztos, hogy nem vagy egyedül. Mindannyiunknak vannak negatív személyiségjegyei, amelyek mindenképpen megőrjíthetik az embereket. Néhány nap azon kaphatod magad, hogy megkérdőjelezed, hogy te vagy-e az egyetlen ember, aki így érzi magát. Biztosíthatlak, hogy nem. Vannak, akik jobban figyelmen kívül tudják hagyni az idegesítő embereket és néhányan csak nagyon jól tűrik ezeket a bosszantó tulajdonságokat. Íme a top 10 ok, amiért az emberek annyira idegesítőek. 

1. Hamisság

Ha valaha találkoztál hamis emberrel (manapság nem nehéz), akkor valószínűleg bosszús leszel, ha csak rájuk gondolsz. Nagyon könnyű észrevenni őket a tömegben. Annyira hitelesek, hogy egy idő után már érezni lehet a "szagukat". A hamis emberek annyi időt és energiát fordítanak arra, hogy önmaguk olyan verziói legyenek, amelyek lenni szeretnének és nehéz nem bosszankodni, ha velük töltjük az időnket. 

Nem ismered meg a valódi énjüket. Egyszerűen azt a verziót látod, amit ők akarnak, hogy láss. Ez a verzió viszont gyakran olyan messze van az értékeiktől és attól, hogy kik ők, hogy az már szinte felháborító. 

A hamis emberek minden figyelmet önmaguknak akarnak. Te nem vagy fontos, csak és kizárólag ők.

A legjobb választás? Kerüld el őket teljesen. Ha figyelemre vágynak, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha megfosztod őket ettől. Ne vegyél részt a játékaikban! Nem vezet sehova.

A hamis emberek nagyon elkötelezettek az ügyük mellett és néhány szó részedről, nem fogja megállítani őket.

2. Ítélkezés

Miért van az, hogy egyesek úgy érzik, hogy valamilyen okból, mindenki felett állva a nagy, kövér, ítélkező orrukat mindenki életébe beletúrhatják? 

Az ítélkező emberek bosszantóak. Ez egyszerű tény.

Úgy beszélnek, gondolkodnak és viselkednek, hogy azt sugallják, hogy jobbak nálad. Jobbak, mint a körülötted lévők. Íme három olyan dolog, ami közös bennük : 

  • MINDENT megítélnek.
  • Alig törődnek az érzéseiddel.
  • Hisznek a saját igazukban.

Senki sem bírja, ha állandóan kritizálják, ezért olyan bosszantóak az ítélkező emberek. 

Nem beszélve arról, hogy mindannyian nagyon különbözőképpen határozzuk meg az élet sikerét. Mitől lesz igazuk a helyes igazság? Semmitől. Ami csak üzemanyagot az az idegesítő bosszúsági játékukhoz.

Bár csábító lehet felpofozni őket, seggbe rúgni őket, az ítélkező ember ezt csak annak jeléül veszi, hogy igaza van. Ne add meg nekik ezt az elégedettséget! 

Ehelyett tudasd velük, hogy nem kérted ki a véleményüket és ezzel vége. Ha úgy érzed, menj is el a közelből és kész.

3. Egocentrikusság

Az ember már akkor ideges lesz, ha csak rájuk gondol. 

Ők azok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek és mindent elkövetnek, hogy minden, mindenkor csak és kizárólag róluk szóljon. 

Téged akár elüthet egy autó és lehet, hogy haldokolva fekszel az út közepén, ezek az emberek továbbra is magukra fogják irányítani a figyelmet, hogy milyen iszonyatos is volt számukra látni az egész balesetet. 

A nap végén az egyetlen dolog, ami számít nekük,az egójuk. 

Nem csoda, hogy idegesítőnek találjuk ezeket az embereket. Soha nem kerülhetsz közel hozzájuk, hiszen az életükben csak önmaguk számára van hely. 

Milyen értéket adnak ők az életedhez?

Nem sokat. A legjobb, ha odébbállsz, amíg az egójuk le nem esik. Ha az ilyen típusú emberrel való legjobb bánásmódot keresed, tudasd velük, hogy amikor körülötted vannak, nem minden róluk szól. 

4. Pesszimizmus

Végzet, összeomlás, teljes bizonytalanság. 

Ez nem olyan, ami körül ott szeretnénk lenni. Egy pesszimista azonban pontosan ezt keresi. Mindig bizonyítani akarják, hogy az élet egyáltalán nem szereti őket és senki nem törődik velük. Amikor pedig a dolgaik jól mennek, azt hiszik, hogy ez egy múló dolog, ezért nem is próbálják élvezni a jó dolgokat. Ha a dolgok rosszul mennek, az pedig bizonyítéka annak, hogy az élet tényleg rosszul bánik velük.

Ilyen emberek közelében lenni nem jó, mert teljesen lerombolják a hangulatunkat. 

Mit tehetsz ellenne? Eltekintve a nyilvánvalótól, vagyis, hogy mindenáron kerülöd őket.

A következő dolog, amit még megtehetsz, hogy minden negatív megjegyzésüket valami pozitívval ellensúlyozod. Próbálj meg megtenni mindent, hogy ismét pozitív hangulatot teremts. 

5. Mohóság

Ha valaha is találkoztál mohó emberrel, akkor biztos, hogy azt remélted, hogy soha többé nem kell velük találkoznod. A mohó emberek rendkívül lehúzzák az energiáinkat. Nem számít, mennyit adsz, egyre többet akarnak. Nem csak a pénzről van szó, más dolgok is szerepet játszanak, például az idő. A mohó emberek nagyon kimerítőek és nagyon idegesítőek egyben. 

Ne is vesztegesd arra az időd, hogy te kérsz tőlük valamit. Ha valami nem az ő érdekeiket szolgálja, akkor az biztos, hogy nem is érdekli őket. Soha semmis sem elég nekik.

Hogyan bánj velük?

Kezdd azzal, hogy nemet mondasz. Biztos lehetsz benne, hogy nem fognak szeretni, de meg kell tenned. Feltételeket is köthetsz a dolgokhoz. Mondd meg nekik, hogy feladod az idődet, hogy segíts nekik, ha utólag ők is segítenek valamiben. 

A mohó embereket gyakran helyre kell rakni, de még ez sem akadályozza meg őket abban, hogy bosszantóak legyenek. 

6. Hazugság

Van rosszabb annál, mintha nem bízhatsz meg valakiben? 

Soha bízhatsz meg bennük, ha a közelükben vagy, de biztos lehetsz abban, hogy nem a te érdekeidet tartják szem előtt. 

Bosszantó, nem? Akár hazudnak, titkolóznak, álszentek, kinek van ideje tisztességtelen emberekre az életében?

Bár lehet, hogy mindent elkövetsz, hogy távol maradj tőlük, néhány ember úgy képes belépni az életünkbe, hogy azt észre sem vesszük. Lehetnek munkahelyi kollégák vagy akár egy barátod barátja.

A legjobb, amit tehetsz, hogy vigyázol magadra és mindig gyanakodsz. Bár ez nem szép módja az életnek, a legjobb módszer arra, hogy megvédd magad. Ne próbálj velük egyezkedni, ha csalnak, hazudnak vagy lopnak. Valljuk be, nem érdemes lesüllyedni a szintjükre. 

Ehelyett harcolj az őszinteségeddel. Mondd el nekik, hogy mit tettek rosszul. Soha ne söpörd szőnyeg alá, amit tettek, különben megtörténik, hogy mindent ugyanúgy folytatnak, ahogy eddig, gondolva, hogy megússzák. 

7. Haragtartás

Vannak emberek, akik imádnak haragot tartani. Őszintén szólva, van ennél bosszantóbb?

Végtére is, mindannyian hibázunk az életben és annak közelében lenni, aki egyszerűen nem hajlandó semmilyen körülmények között megbocsátani, nem sok örömöt jelent.

Persze bizonyos hibák nagyobbak, mint mások, így könnyen belátható, hogy ezek az emberek honnan jönnek. De egy haragtartó ember az a típus, aki a legapróbb haraghoz is ragaszkodik. Ők azok, akik emlékeznek arra, hogy 5 évvel ezelőtt elloptad tőlük a munkaprojektet és ezt mindig fel is hozzák neked újra és újra. Senkinek nincs szüksége ilyen negatívitásra az életben. Megmondanád nekik, hogy lépjenek már túl rajta, de úgy tűnik, ez lehetetlen küldetés.

Tehát, mit tehetsz ellene?

Próbálj meg továbblépni. Ha ez a személy az életed része, akkor meg kell találnod a módját, hogy mindkettőtök számára működjön a dolog. Ha továbbra is felhántorgatják a múltat, akkor határozottnak kell lenned velük. Tudasd velük, hogy a múlt már elmúlt és itt az ideje, hogy a jövőre koncentráljatok. Minden egyes alkalommal próbáld ehhez tartani magad, így remélhetőleg, megértik, hogy mit akarsz és idővel sokkal kevésbé lesznek bosszantóak. 

Bár ezt, csak remélni tudjuk. 

8. Életképtelenség

Álljunk meg egy pillanatra. Mennyire bosszantóak az életképtelen emberek? 

Azok, akik nem tudják eldönteni, hol egyenek. Nem fognak egyedül elmenni meginni valamit és isten ments, hogy egyedül menjenek el a vécére. Az életképtelen emberek az egyik legbosszantóbb személyiségűek, már csak azért is, mert szinte rád akaszkodnak. Abszolút mindenért. 

Nem köszönöm! Olyan ez, mintha egy kisgyerek követne egész nap és segítséget kérni mindenért, soha egyetlen percnyi levetőt sem adva neked. Senkinek nincs ideje erre. 

Mit tehetsz?

A legjobb, ha bátorítod őket arra, hogy a legjobbat hozzák ki a helyzetükből és álljanak ki önmagukért. Nyilván nem akarsz senkit kilökni a komfortzónájából, de bosszantó, ha valaki rajtad csüng. Húzd meg a határokat és tartasd be őket!

9. Türelmetlenség

Észrevetted már, hogy milyen idegítőek a türelmetlen emberek? 

Naná! Ők azok, akik nem tudnak lelassulni, hogy valóban jól érezzék magukat. Kési soha sem szabad, mert ők egyszerűen utalnak várni. 

A türelmetlen embert meg kell hallgatnod, miközben megmondod neki, hogy kicsit lassítson. Gyakran segítheted őt azzal, hogy elmondod, a türelmetlensége nem vezet sehova. 

10. Passzív-Agresszív személyiség

Ez az egyik legrosszabb, mert soha nem tudhatod, hogy mikor fognak sztrájkolni. A semmiből egy passzív-agresszív ember tesz valamit a hátad mögött, majd pedig biztonságos távolságban maradnak és élvezik a tetteik következményét. 

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy mondd el nekik, hogy mit tettek rosszul, majd pedig mindenféle harc nélkül lépj tovább. Nem mondd el nekik, hogy ez milyen hatással volt rád. Ez csak nagyobb elégedettséget ad nekik és a következő alkalomra motiválja őket. Ebben az esetben jobb, ha te vagy az okos ember, a szamár meg had szenvedjen. 

Ezután pedig tartsd nyitva a szemed és figyelj a következő támadásra, hiszen soha nem tudhatod, mikor jön.

Nos, miért olyan idegesítőek az emberek?

A válasz egyszerű, az emberek annyira bosszantóak, mert szinte mindegyikük rendelkezik ezekkel a bosszantó személyiségvonásokkal. Más szóval, bosszantóak, mert egyszerűen bosszantóak. 

Sajnos nem sokat tehetsz ezek ellen. Érdemes egy kis önellenőrzést tartani és meggyőződni arról, hogy mi magunk nem rendelkezünk ezen tulajdonságok egyikével sem. Nem akarod megtudni, hogy esetleg néhány barátod éppen téged tart bosszantónak. 

Ne feledd, ne hagyd, hogy ezek az emberek túl sokat legyenek ott az életedben. Az idegesítő ember biztosan nem érdemli meg se az időd, se az energiád. Ha engedsz nekik, attól csak még idegesítőbbé válnak. 

Döntsd el, hogy valóban szükséged van-e arra a bizonyos idegesítő személyre az életedben és ha igen, akkor itt az ideje, hogy megtaláld a megfelelő módot e kezelésre, hogy egyre kevésbé kezdjenek téged bosszantani. Idővel azt fogod érezni, hogy kevesebb idegesítő ember van az életedben.

Legalábbis ez lenne a cél, addig pedig mély levegő! 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása