Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

8 módszer a megtört szív gyógyítására

2021. szeptember 05. 07:30 - Life Advisor

megtort_sziv.jpgAhogy Mark Ronson és Miley Cyrus énekelte a Nothing Breaks Like a Heart című dalban : "Semmi sem törik össze úgy, mint egy szív." Megvan az oka annak, hogy a dal óriási sikert aratott, legyen szó az Egyesült Királyság Sinles Chart 2. helyéről vagy akár a több, mint 235 milliós YouTube megtekintésről. Ha összetörik a szívünk, szomorúnak, dühösnek, zavartnak, megbántottnak, egyedülállónak érezhetjük magunkat és minden más további vacak érzést el tudunk még képzelni. Vannak persze fizikai tünetei is, mint például, az az érzés, hogy a szívünk tényleg összetört. Fájdalmat érezhetünk ugyanis a mellkasunkban, körülbelül mintha egyesével húznák ki a bordáinkat. 

Bár szívfájdalmat nem élhetünk meg anélkül, hogy valakit mélyen szerettünk volna, és ez szép dolog, nem sok vigaszt jelent számunkra, miközben úgy érezzük, hogy a világ összeomlik körülöttünk. Amikor ilyen mélyponton vagy, tényleg csak egy dolog jár a fejedben : "Hogyan gyógyítsam meg a megtört szívem?"

Szerencsére a szívfájdalom nem tart örökké. A szíved végül meggyógyul és újra megtalálhatod a szerelmet. Annak érdekében, hogy elérjük azt a pontot, ahol újra megélheted a szerelmet, miután a szíved egyszer már összetört, 8 olyan módszert mutatunk, amely pontosan ebben fog neked is segíteni.

1. Ne próbálj róla tudomást se venni

Nem fogod örökké ezt a fájdalmat érezni és ez vígaszt nyújthat neked. A szívfájdalom fájdalmas időszak és hagyni kell, hogy a fájdalom megtörténjen anélkül, hogy megpróbálnánk mindenféle gyors módszereket kitalálni a bánat feldolgozásához vagy ami még rosszabb, egyszerűen tudomást se venni róla. Néhány nap jobb lesz, más napok pedig borzalmasok és ez így is van rendjén. Gondolj inkább arra, hogy átvészeld ezt a fájdalmat, mintsem, hogy megszüntesd.

2. Ne ítéld el magad a szívfájdalmad miatt

A veszteség átéléséhez nincs kőbe vésett, mindenki számára működő módszer. Vannak, akik sírnak. Vannak, akik bulizni mennek. Mások ejtőernyővel ugranak. Bármit is kell tenned, tedd meg és ne érezd szégyenérzetet azért, mert a szíved összetört.

3. Legyél tudatosan elfoglalt, miközben időt szánsz a gyógyulásra

Tervezd be jól és minél sűrűbben az időd. A rossz, negatív belső hangunkat semmi sem táplálja jobban a tényleges semmit tevésnél. Találkozz a barátaiddal, menj el újra rendszeresen edzeni, nézz meg esténként jó filmeket stb. Ez emlékeztetni fog téged arra, hogy még egyedül is bőven van mit csinálnod.

4. Ne légy egyedül

Egy kis egyedüllét biztos, hogy jót fog tenni, de ne töltsd minden idődet magadban a bánatoddal. Tölts időt a szeretteiddel, barátaiddal, sírj velük, szórakozz velük és ami a legfontosabb engedd meg, hogy ott legyenek neked. Ne akard kizárni az embereket az életedből és ne szigeteld el még jobban magad.

5. Randizz és szexelj

Ez szokatlannak vagy akár rossz tanácsnak tűnhet, de várj egy percet. Valójában ugyanis hasznos lehet, ha úgy érezzük, hogy kívánatosak vagyunk és emlékeztet minket arra, hogy mások kívánnak minket. Természetesen, ha túl friss ez a fájdalom és nem érzed még jól magad ehhez a lépéshez, akkor ne tedd meg, de nincs kőbevésett szabály arra vonatkozóan sem, hogy meddig kellene várni, míg újra randizni vagy szexelni kezdesz. 

Mindez segíteni fog annak felismerésében, hogy más emberek is vannak még a világon. Az illető, akit elvesztettél, nos nem ő az egyetlen ember a világon, akit szeretni fogsz.

6. Találd meg újra önmagad és a függetlenséged

Amikor randizunk valakivel, akkor mindent együtt csinálunk. Most viszont éppen arra van lehetőséged, hogy olyan dolgokat és hobbit fedezz fel az életedben, amelyekre talán soha nem volt még időd. Nem baj, ha el kell hagynod a komfortzónád. Ha akarsz, utazz el egyedül valahova, menj el falat mászni a barátoddal vagy csak utazz el egy jó meleg helyre a tengerhez. 

7. Találj egy hobbit

Új élet kezdődik! Nem kell visszatérned a korábbi önmagadhoz. Új nap, új lehetőségek. Főzés? Kézműveskedés? Festés? Tánc? Adj teret a tudatalattidnak az érzelmek feldolgozásához. Ez úgy sikerülhet a legjobban, ha olyan dolgokat csinálsz, amit szeretsz. 

8. Kényeztesd magad

Fedezz fel minél több örömöt az életedben és légy jó önmagadhoz, szeresd önmagad! A finom ételeken át, az extravagáns ajándékokig, bármiről lehet szó. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása