13 jel, hogy a kapcsolatotok bizony nem tökéletes

2021. augusztus 02. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_nem_tokeletes.jpgEgy párkapcsolatban nem elég azt mondani, hogy "szeretlek". A boldog szeretetteljes párkapcsolat megteremtése érdekében mindkét félnek tisztességesnek kell lennie. A párkapcsolatban lévő teljesség azt jelenti, hogy megtaláljuk a módját, hogy fenntartsuk a "szeretlek" kifejezést és tudatjuk a párunkkal, hogy a szeretet, a következetesség és a bizalom jelen van a kapcsolatunkban. Mi történik akkor, ha egy párkapcsolat nem tökéletes? Nem mindig könnyű ezt észrevenni, de van néhány fontos jel, amire figyelni kell. 

1. Hazugságok

Az őszinteség és a megbízhatóság a tökéletes kapcsolat alapja. Ha mindez nincs meg, akkor nagyon ingatag talajon álltok. 

A hazugság már önmagában is elég rossz, de ha újra és újra felüti a fejét, akkor az bizony intő jel. Az apró füllentésektől kezdve az óriási titkokig minden azt jelenti, hogy nyugtalan vagy a párod közelében és nem érzed jó magad annyira a kapcsolatban, hogy őszinte legyél. 

Bármilyen jóindulatúak is a hazugságok, ez ismétlődő és káros lehet a kapcsolataidra és utat nyithat meg a veszélyesebb hazugságok felé.

2. Folyamatosan átlépitek a határokat

A kapcsolat akkor a legegészségesebb, ha megvannak a határok. Veszekedések során visszatartasz magadba valamit, vagy hagyod hogy a harag távozzon és kimondod, ami a fejedben van? 

A határoknak mindig jelen kell lenniük minden kapcsolatban. Határok nélkül ugyanis nem ritka, hogy a tisztelet hamarosan teljesen eltűnik. Tisztelet nélkül pedig rendkívül nehéz partnerként tekinteni egymásra.

3. Nem tisztelitek egymás személyes terét

A határok nem csak az érzelmekre vonatkoznak. A személyes tér és a magánélet mind nagyon fontos elemei egy egészséges párkapcsolatnak. 

A párod figyeli a telefonod? Nyomoz utánad a közösségi médiában? Folyamatosan fel akar hozzád menni, akkor is, ha már megmondtad, hogy te inkább egyedül lennél? 

A határok elengedhetetlenek egy jó kapcsolat fenntartásához. Ez kiterjed a hálószobában lévő dolgokra is. Jól érzed magad, amikor együtt vagytok? Elfogadja a párod, amikor azt mondod, hogy nem élvezel bizonyos dolgokat a hálószobában? 

A párkapcsolatunknak biztonságos térnek kell lenni, tisztelve a személyes teret is.

4. Ellentmondásos érzelmek

A kapcsolatokat egészséges, következetes érzelmekre kell alapozni. Nem kell pillangókat érezni a gyomrodban ahhoz, hogy szerelmes legyél. A szerelmet nem a pillangók és nem is az eksztázis határozza meg.

Neked és a párodnak kényelmesen és biztonságban kell éreznetek magatok egymás érzései szempontjából. 

Úgy érzed, hogy a kapcsolatotok kiszámíthatatlan? Úgy érzed, hogy egy pillanatra teljesen eláraszt a szerelem, a ragaszkodás, a következő pillanatban pedig teljesen bezárkózol? 

A szerelem érzése hullámzik, de nem szabad úgy éreznetek, hogy folyamatosan találgatnotok kell, vajon mit érez a másik.

5. Félbeszakadt beszélgetések

A kommunikáció létfontosságú. Ha a beszélgetések mindig félbeszakadnak vagy mondjuk nem jutsz szóhoz, vagy nem szólhatsz bele a legegyszerűbb döntésekbe sem, például, hogy hova menjetek el vacsorázni, érdemes megvizsgálni a kommunikációs magatartásotokat. 

Tényleg beszélgettek egymással vagy egyszerűen csak erőszakot gyakoroltok egymásra? Tudatos beavatkozás nélkül, ez a tolakodó szokás könnyen beleivódhat a kapcsolatotok más aspektusaiba is.

6. Mindig a másik a hibás

Azok a párok, akik nem vállalnak felelősséget a tetteikért és nem ismerik el, ha hülyeséget csináltak, hanem mindig a másikra fognak mindent, szétválásra vannak ítélve. 

Ha viszont mindketten vállaljátok, amit tettetek és képesek vagytok bocsánatot kérni, ha hülyék voltatok, akkor ez azt mutatja, hogy fontos számotokra a kapcsolat és a párotok is.

7. A beszélgetéseitek olyanok, akár egy kihallgatás

Az ideális kapcsolat egyszerű és nyílt kommunikációval rendelkezik. Te is és a párod is jól érzitek magatokat, ha bármit elmondhattok egymásnak, a legtriviálisabb gondolattól kezdve a mély és személyes titkokig. Ez egyértelmű jele a tiszteletnek és a tisztességnek a kapcsolatotokban.

Ha viszont úgy érzed, hogy a pároddal való beszélgetések szinte megütik egy rendőrségi kihallgatás szintjét, akkor nem jó kapcsolatban élsz. 

Nincs bizalom, sem nyitottság kettőtök között és ez abból adódik, hogy az elhangzott dolgokat egymás ellen használjátok fel. Nem bíztok egymásban, hanem "szívesen" hibáztatjátok a másikat, ha valamit rosszul csinált.

8. Teljesen mást gondoltok a kapcsolatotokról

Tényleg tudod, hogy hol tartasz a pároddal? 

Persze, lehet, hogy együtt alszotok, randiztok és a szabadidőtök nagy részét együtt töltitek, de ha most megkérdeznéd a párod, azt mondaná, hogy ti hivatalosan is együtt vagytok? 

Vagy inkább valami olyasmi lenne a válasz, hogy a párod nem igazán rajon az ilyen megcímkézésért? 

Ha az utóbbi, akkor egy újabb intő jel, amely tisztelet hiányát és az alábecsülést mutatja meg. Nemcsak a körülötted élőknek kell tudniuk, hogy ti egy pár vagytok, hanem nektek is. Mindkettőtöknek.

9. Ellentétes viselkedés

A tökéletes kapcsolatban jelen van a következetesség. Megvan a tisztelet és a szeretet egymás iránt, hogy mindig ugyanúgy bánjunk egymással, ugyanazzal a szeretettel és megbecsüléssel, bármi is történjen. 

Ha azt érzed, hogy teljesen ellentétesen viselkedtek egymással, akkor ez azt jelenti, hogy a kapcsolatotok gyenge alapokra épült....ha egyáltalán van bármilyen alapja. 

Az igazi párkapcsolatban nem lehet hidegen-melegen élni. Nem lehet, hogy most még nagyon szeretitek egymást, egy óra múlva pedig már szakítotok. 

10. Ritka a bocsánatkérés

Mindannyian követünk el hibákat és mindannyiunknak be kell tudni ismerni, ha megtörtént. 

Bármennyire is okos és óvatos vagy, egyik vagy másik ponton hibát követsz el. Ezért viszont sem önmagad, sem pedig a párod nem szabad egyből máglyán elégetni. Képesnek kell lennünk felismerni ha hibáztunk és bocsánatot kell kérnünk. 

A párunkra kell koncentrálni, a saját egónk és büszkeségünk helyett, és őszintén bocsánatot kell kérnünk, amikor megérdemlik. És persze ennek mindkét irányba működnie kell. 

11. A vitáitok alantasak és személyesek

A nézeteltérések teljesen természetesek egy kapcsolatban. Nem mindig leszek egy oldalon és lesznek olyan esetek, amikor a párod jobbra, te pedig balra akarsz menni. 

Tehát a legjobb dolog, amit tehetsz a kapcsolatod érdekében, hogy megtanulod, hogyan kell a legrosszabb nézeteltérésekben is egészségesen és pozitívan eligazodni. 

Mi a legrosszabb, amit tehetsz? Aljas és személyes harcokká alakítasz minden nézeteltérést.

A tökéletes kapcsolat totális hiányát mutatja, ha te és a párod keserű, mély, személyes sértősédbe fordul, valahányszor felüti a fejét egy vita. Gúnyoljátok egymást, a legrosszabb tulajdonságaitokat hozzátok felszínre. 

Ez az egyik legmérgezőbb dolog egy kapcsolatban, mert megmutatja, hogy nem bízhattok egymásban. Nem mondhattok el egymásnak semmit, mert az első adandó alkalommal egymás ellen használjátok azt, amit korábban megosztottatok egymással. 

12. Túl sok a kompromisszum

Az esetek 100%-ban mindig megkapjuk ezt a tanácsot, az egészséges kapcsolat kialakításához. "Törekedj a kompromisszumokra!" 

Ez azonban problémává válik, ha folyamatosan kompromisszumokat kötünk egymásért vagy, ami még rosszabb, amikor az egyik folyamatosan kompromisszumokat köt, míg a másik csal élvezi a helyzetet.

Fel kell ismerned, hogy van egy határ a kompromisszumok kötése között és aközött, hogy egyszerűen mindent megadsz a párodnak anélkül, hogy önmagadra is gondolnál. Ha folyamatosan kompromisszumokat kötsz a párod érdekében, akkor miért vagy vele? 

Ez azt mutatja ugyanis, hogy közel sem illetek annyira össze, mint kellene.

13. A megbocsátás hiánya

Az utolsó dolog, amit egy kapcsolatban tartogatni akarsz, az a harag.

A párod az az ember, akinek boldogságot és fényt kell hoznia a szívedbe, amikor meglátod őt, tehát, amikor eljutsz odáig, hogy már nem tudsz megbocsátani vagy egyszerűen nem akarsz megbocsátani, akkor az problémássá válik. 

A tisztességes kapcsolatoknak megbocsátással járó kapcsolatnak kell lenniük. Teret kell adnunk egymásnak a hibák elkövetésére és tudnunk kell, hogyan bocsássuk meg ezeket a hibákat. Csak akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha mindkét fél hajlandó bocsánatkérésre és megbocsátásra is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása