5 hiba, amit az emberek elkövetnek a harmadik X után

2021. július 30. 11:01 - Life Advisor

30_ev_szulinap.jpgA következő 30 évben rendezni fogom az összes elért eredményem. Kicsit kevesebbet sírok, kicsit többet nevetek. Megtalálom a boldogságom gyűlölet és félelem nélkül. Tim McGraw country énekes ezt a "fogadalmat" tette, amikor betöltötte a 30. életévét. A harmadik X betöltése nagy mérföldkő. Amit viszont ezután teszel az megváltoztathatja vagy akár meg is gátolhatja életed további alakulását. Sajnos nagyon sokan hoznak rossz döntéseken és nem veszik észre, csak akkor, amikor már késő. Íme 5 olyan hiba, amit sokan elkövetnek 30 éves koruk után.

 

1. Lemondanak a szerelemről

Az egyik legnagyobb hiba, amit 30 utáni emberek elkövetnek, a szerelemről való lemondás. Eddig a korig sokan bántó szakításokon és csalódásokon mentek már keresztül. Fájdalmas és fárasztó a szerelem, de nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk róla.

Az is fárasztó lehet, ha egy olyan kapcsolatban élünk, amelyet jelenleg nem igazán szeretünk és úgy érezzük, hogy nem igazán illünk össze a partnerünkkel.

Ha párkapcsolatban élsz, de elégedetlen vagy, úgy érezheted, hogy csapdába estél egy nem kívánt életben. 

Ha egyedül vagy, úgy érezheted, hogy az igaz szerelem igazságtalanul ment el melletted. Bármelyik helyzetben is legyél, ne engedj ennek a kétségbeesésnek. 

Ha teljesen feladod a szerelem lehetőségét, akkor biztos, hogy hiányozni fog mellőled egy nagyszerű partner. Az egyedül töltött időt használd fel okosan és minden jobb lesz. Az egyedülállóként töltött éved arról szólnak, hogy megtanuld ki vagy és minden ilyen tapasztalás során fejlődsz. Ha a végső cél a házasságkötés, miért ne használnád ezt az időt arra, hogy olyan képességeket és tulajdonságokat szerezz, amelyek miatt nagyszerű férj vagy feleség lesz belőled?

2. Megállnak az élettel

30 éves korod után valószínűleg már befutottál egy karriert, több kapcsolatod volt és mindent megtettél, hogy sikeres legyél az életben. Bármilyen is legyen a jelenlegi helyzeted, fontos, hogy rugalmas maradj. 

Sokan viszont elfelejtünk élni 30 éves korunk után, pedig ugyanúgy vár ránk rengeteg furcsa, félelmetes, elképesztő, nagyszerű, zseniális, felejthetetlen lehetőség. Ne zárkózz be! 

Akár egyedülálló vagy, akár párkapcsolatban élsz, használd ezt az időt új dolgok felfedezésére. Szánj időt arra, hogy megismerj valakit vagy valamit, amit mindig is furcsának vagy nem tetszőnek találtál. Kezdj bele új tevékenységekbe, amelyek a komfortzónádon kívül kezdődnek. 

Hagyd abba, hogy más elképzelése szerint éled az életed és élj, egyszerűen élj! Soha nem késő újrakezdeni, új dolgokat kipróbálni, új ötleteket felfedezni és új barátokat szerezni.

3. Alábecsülik a jövőbeni karrierlehetőségeket

30 éves korodra nagy társadalmi és akár családi nyomás nehezedik rád, hogy kitaláld milyen karriert is szeretnél. Azok számára, akik a "normákon" kívül gondolkodnak, a saját életüket és a hitelességüket tartják szem előtt, a karrier kialakítása eltarthat egy ideig. Ha pedig olyan vagy mint én, akkor soha nem maradsz egy helyben. Mindig változol, dinamikus vagy és fejlődsz. Ez jó dolog!

Sokszor megeshet velünk, hogy miközben a múltbéli szar munkáinkra gondolunk, úgy érezzük, hogy soha nem fogjuk megtalálni az ideális munkahelyet, amire tényleg alkalmasak vagyunk. Soha ne becsüld le a jövőbeli karrierlehetőségeid. 

Lehet, hogy most egy unalmas munkában rekedtél biztosítási ügynökként, de 5 év múlva lehet, hogy saját üzletedet vezeted. Kövesd az álmaid!

4. Büntetik magukat a hiányosságok miatt

Könnyű keménynek lenni magunkkal, különösen akkor, ha elérünk egy olyan mérföldkövet, mint a 30 éves kor.

A gyakori belső hangunk általi panaszok a következők : 

  • Kevés az önbizalmam
  • Nem vagyok elégedett a testemmel
  • Aggódom a kapcsolataim miatt
  • Depressziós vagyok a korábbi traumák miatt
  • Szorongok és csak kihívásokkal szembesülök
  • Bizonytalan vagyok a külsöm miatt és, hogy talán nem vagyok elég okos

Ahogy öregszünk, gyakori, hogy észrevesszük testünk változását és kissé bizonytalannak, depressziósnak érezzük magunkat.

Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen és ne büntesd magad a hiányosságaid miatt sem. A mindennapi önfejlesztés félelmetes cél, de a tökéletességre való törekvés vagy a negatív érzelmek és élmények megszüntetése valójában óriási pozitív változást indít el az életedben. 

Ne feledd, hogy amikor csak lehet, légy kedves önmagadhoz!

5. Abban a hitben élnek, hogy a céljuk határozza meg önmagukat és a boldogságukat

Nagyszerű megtalálni a célod és kiteljesedni a munkádban, a kapcsolataidban, a barátaiddal, családoddal, otthonoddal stb. De tévedés ettől függővé tenni a belső jóléted. 

Még a "tökéletes" élet is unalmassá válhat és mindannyian szenvedünk és öregszünk, bármennyire is "helyesen" tesszük a dolgokat. 

A boldogságod önmagadban kezdődik és téveszme azt gondolnod, hogy akkor leszel boldog, ha ez vagy az megtörténik. Most legyél boldog azért, hogy ez vagy az megtörténjen. 

Külső dolgoktól várni a boldogságot az egónk téveszméje, amely a valóságban sehova sem vezet.....na jó maximum a pszichiátriára. 

Sok sikert a 30-as éveidhez!

A 30-as éveid lehetnek a legjobbak és tökéletes alapot adhatnak a 40-es,50-es,60-as és az azt követő évek teljességének. 

Társadalmunkban könnyű számok alapján ítélkezni, de ne feledd, hogy a 30 éves kornak nem kell "valóságos időnek" lennie. Itt az idő, hogy megfontold és megtervezd a következő lépéseket. 

Lelkesedéssel és energiával kezeld a jövőt és ne hagyd, hogy a körülötted lévők elvárásai és kétségei meghatározzák, hogy te ki vagy és mi lesz belőled.

Ne feledd, hogy soha ne hasonlítsd magad másokhoz, hanem próbálj mindig önmagad legjobb változatává válni. A fenti hibák elkerülésével a boldogság útjára léphetsz a következő 30 évben, sőt még tovább. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása