25 apró lépés, hogy 100 napon belül megváltozzon az életed

2021. július 12. 07:30 - Life Advisor

boldogsag_tippek_25_100.jpgAmikor a céljaid eléréséről és a kívánt élet megéléséről esik szó, biztos vagyok benne, hogy egy életen át eleget hallottad már a "pozitív gondolkodásmód" vagy a "pozitív megerősítések" kifejezést. Ha viszont inkább gyakorlati stratégiát keresel, akkor nézd meg ezt a 25 tippet. Praktikus ötletek és szokások egyszerű listája, amelyet már ma megvalósíthatsz. Vágjunk bele!

1. Próbálj meg korán kelni 

Lehet, hogy ez nem való mindenkinek, de sokak szerint hasznos a korán kelés. Nem csak több időt ad testmozgásra vagy arra, hogy összpontosíts a számodra fontos dolgokra, de nagyobb valószínűséggel fogsz hamar belerázódni a napi rutinodba is.

2. Csinálj kevesebbet

Olyan sokan rohanunk már-már pánikszerűen azért, hogy minél több dolgot el tudjunk intézni. De mi lenne, ha úgy döntenél, hogy kevesebbet fogsz megtenni? Kevésbé leszel stresszes és figyelmetlen. Lehet, hogy kevesebb feladatot végzel el, de fogadok, hogy produktívabb leszel.

3. Lassíts

Ahelyett, hogy rohannál, próbálj lassítani, amikor sétálsz, amikor vezetsz, amikor eszel. Sokkal nyugodtabb leszel ha hajlandó vagy sütkérezni a jelen pillanat dicsőségében.

4. Gyakorold a türelmet

A türelem valóban erény. Amikor észreveszed, hogy ideges vagy vagy elveszíted az önuralmad, csak lásd be, hogy bármelyiket is csinálod, a vártnál tovább fog tartani a megoldás. A türelem az elfogadásról és az önmagaddal való pozitív kapcsolat fenntartásáról szól.

5. Gyakorold az együttérzést

A dalai láma szerint az élet, amelyet érdemes megélni, olyan élet, amelyben segítünk másokon. Ha ezt prioritássá teszed az életedben, akkor megfeledkezel a saját problémáidról és ez segít megoldani más emberek problémáját. "Win-win" szituáció!

6. Keress olyan hobbit, amit szenvedéllyel csinálsz

Megfogod látni, hogy az életed rendkívüli mértékben javulni fog.

7. Tűzz ki hosszú távú célokat

Mindannyiunknak megvan a maga élete, de nem jutunk el sehova, ha nincsenek céljaink. Válassz ki egy célt, amelyet el akarsz érni egy éven belül és tartsd magad hozzá. Ha mondjuk nyelvtanulásról van szó, törekedj a napi 10 szó megtanulására. Mindez az év végére 3650 szót jelent.

8. Meditálj

Annak ellenére, hogy próbálják elhitetni veled, a meditáció nem valami újkori hippi gyakorlat, amelynek nincs semmi gyakorlati haszna. Több ezer éve létezik, ráadásul okkal. Nagyszerű módja a stressz levezetésének, az elméd tisztításának és önmagad megismerésének. 

9. Rakj rendet

Néha nehéz lehet tudni, mit akarsz kezdeni az életeddel, amikor rendezetlen vagy. Rendezd a céljaid, a holmid és rakj rendet magadban és a környezetedben is.

10. Egyszerűsítsd az életed

Szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amelyekre nincs szükséged. Csak azt tartsd meg, ami elengedhetetlen. Egyszerűsítsd a ruhatárad, a cipőid, a munkaterületed stb. 

11. Becsüld meg, amid van

Az egyik fő oka annak, hogy nem vagyunk boldogok az-az, amikor nem értékeljük, amink jelenleg van. De mindig van valami, amiért hálásak lehetünk. 

12. Egyszerűsítsd a pénzügyeid

Csökkentsd a felesleges előfizetéseid, csökkents a hitelkártyáid számát, költs kevesebbet. Annak ismerete, hogy mennyi a bevételünk és ehhez képes mire mennyit költünk, nagyban csökkentheti a stresszt. Kézbe kell venned a pénzügyeid akkor is, ha most éppen nagy a káosz.

13. Vizsgáld felül a céljaid

A célok kitűzése fontos, de ugyanolyan fontos megbizonyosodni arról, hogy valóban eléred-e azokat.

14. Értsd meg életed küldetését

Fontos elgondolkodni azon, hogyan szeretnéd, hogy emlékeznének rád, így elkezdheted élni az az életet, amely elvezet ehhez. 

SZAVAZZ!

15. Tervezd meg a nagyobb feladatokat az adott napra és hétre is

Mindig legyen napi és heti célod is és dolgozd ki, hogy mit szeretnél elérni. Sokkal több mindent fogsz tudni megvalósítani és pozitívabb szándékkal élheted majd az életed.

16. Maradj fókuszban

A kívánt élet megélésének egyik fontos lépése az összpontosítás fenntartása. Ugyan mindez nehéz ebben a rendkívül zavart világban, de ha a céljaid szem előtt tartod, akkor minden rendben lesz.

17. Élvezd a jelen pillanatot

A célok fontosak és elengedhetetlenek a teljes élethez. De élvezned kell az utazást is. Valahányszor azon kapod magad, hogy a múlt miatt rágódsz, vagy aggódsz a jövőd miatt, próbád meg a jelen pillanathoz kötni az elméd.

Ha tisztában vagy a céljaiddal és azzal, hogy mit akarsz az életedtől, képes leszel elmerülni azokban a feladatokban, amelyek ehhez szükségesek.

18. Tölts időt az emberi kapcsolataid ápolására

A kapcsolataink kulcsfontosságúak, ha boldogságról van szó. Végülis társas lények vagyunk. Ügyelj arra, hogy valóban időt szánj a kapcsolataid ápolására. 

19. Szüntesd meg az adósságaid

Ez egy hatalmas módszer a stressz enyhítésére és arra, hogy biztonságban érezd magad. Lehet, hogy beletelik néhány évbe, de egy terv segítségével kijuthatsz az adósságaidból. 

20. Élvezd az apró örömöket

Olyan sok mindenért lehetsz hálás az életben. Az ételek, a naplemente, a tengerpart, a víz, a tiszta levegő, az olvasás, a zene stb. Szánj időt arra, hogy élvezd őket!

21. Írj naplót

Írj a napodról, az érzéseidről vagy bármiről, amit szeretsz. Ez egyszerű módja az elméd megtisztítására és a gondolataid világossá tételére. 

22. Olvass

Az olvasás az egyik legjobb módszer, hogy új ismereteket szerezz szinte bármiről. Soha senki nem lett még rosszul attól, hogy tanult valami újat.

23. Korlátozd a közösségi médiában töltött időd

A közösségi média remek dolog, hogy kapcsolatot tartsunk az emberekkel, de ha túlzásba esünk, akkor könnyen pazarolhatjuk vele az időnket. Ha ész nélkül a Facebookot vagy Instagramot görgeted, akkor ideje lenne egy produktívabb szokást kialakítani.

24. Szánj időt arra, amikor önmagaddal vagy

A boldogság szempontjából kulcsfontosságú, hogy jól érezd magad akkor is, ha egyedül vagy. Tanulj meg csendben ülni és értékeld, az önmagaddal töltött időd.

25. Ne hasonlítsd magad másokhoz

Ez sok embernek nehéz feladat, de nagyszerű módja lehet annak elfogadására, hogy ki is vagy valójában. Így végre rájössz, hogy egyedülálló vagy, tehát felesleges, hogy másokhoz hasonlítsd önmagad. Ez tényleg lehetetlen!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása