Elmemosás - Hülyén hangzik, de szükséged van rá

2021. március 30. 11:17 - Life Advisor

mindwash.jpgA siker rabja vagyok, de a sikerrel kapcsolatos definícióm eltér másokétól. A kívánt cél helyett, a definícióm az, hogy következetesen olyan döntéseket hozok, amely hosszan tartó örömöt és értelmet nyújtanak az életemnek és mások életének is. Izgalmat és jelentőséget találni a pillanatainkban, ezt követem. Tegnap este esett és amikor ma reggel sétálni indultam, belélegeztem a ropogós, tiszta levegőt és megtisztulást tapasztaltam.

A jelen a legfontosabb

Néhány perc múlva, amikor hagytam, hogy az elmém elkalandozzon, elkezdtem sütkérezni a jelenlét érzésében. A tegnapi megbánások és a holnapi aggodalmak elpárologtak. Könnyebbnek éreztem magam. Tisztábban láttam. A legfontosabb dolgokra kezdtem összpontosítani : a családomra, a kapcsolataimra, arra, hogy tudatosan tudjam terelni a figyelmemet és az elmém, a testem és az érzelmi jólétem gondozására.

Ha őszinték megnézzük, akkor azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legtöbbször olyan kérdésekre összpontosítunk, amelyek valójában nem számítanak. Milyen szörnyű dolog ez, de akkor mégis miért csináljuk? Nos, legtöbbször talán azért, mert abban a hazugságban élünk, hogy elfoglaltnak lenni a legjobb. De nem az. Az állandó elfoglaltság a legbiztosabb módja a kiégésnek.

Megengedheted magadnak, hogy a jelenben élj és pihenj

Szerencsére nem kell esőben járnunk ahhoz, hogy kitisztítsuk az elménket. Mielőtt szünetet tartanál, nem kell halálra dolgoznod magad. Nem kell elérned a siker bizonyos szintjét, mielőtt ténylegesen élvezhetnéd az életet. Nem kell tenned semmit, de ezt meg kell tenned.

A munka várhat. Egy projekt elhalasztható. Pihenhetsz néhány napot és elhiheted, hogy ez nem világvége. Engedélyre van szükséged? Megvan. Valójában, ha néhány nap szabadságot igénybe veszel, hogy újra kapcsolatba kerülhess azokkal a dolgokkal, amelyek a legfontosabbak, nemcsak produktívabb leszel, de magasabb szinten fogsz élni is.

Itt az ideje, hogy kimosd az elméd

Sok ember jobban törődik az autójával, mint az elméjével. Ennek bizonyítása érdekében, melyiket veszed észre előbb? Azt, hogy az autódat vagy az elmédet kell lemosnod? Gondolom, te is az autóra szavazol. Ennek pedig van is értelme, hiszen az autón lévő szennyeződések láthatóak. Készen állsz az elméd mosására? Egytől tízes skálán, hogyan értékelnéd magad az alábbi területeken?

  1. Családdal töltött idő
  2. Emberi kapcsolataid ápolása
  3. Fizikai egészség
  4. Mentális egészség
  5. Lelki egészség
  6. Érzelmi jólét
  7. A jelenben való élet
  8. Személyes fejlődés
  9. Hozzájárulás a világ dolgaihoz
  10. Kikapcsolódás, pihenés

Miután elgondolkodtál, mely életterületek a legmocskosabbak? Ha bármely kategória kevesebb, mint 7 pontot kapott, akkor milyen módon tudnál ezeken javítani? Írd le! Most, miközben gondolkodsz! Nem mondhatod, hogy majd máskor megcsinálod.

Van-e naponta néhány órád a családodra és azokra az emberekre, akiket szeretsz? Mennyi időt fordítasz naponta önmagadra, a testi, lelki, érzelmi jólétedre? Mely területeknek van szüksége azonnali figyelemre?

Egy kis kitérő. Mit gondolsz, mi az elsődleges előrejelzője a boldogságodnak? Nem, nem a jövedelmed, nem az életszemléleted, nem a világ, amelyben élsz. A boldogság elsődleges előrejelzője a kapcsolataid, az életet adó kapcsolataid és a társadalmi támogató csoportod. Ne feledkezz meg tehát, hogy mennyire fontosak ezek. Az élet a kapcsolatokról szól, különösen arról, amelyet önmagaddal ápolsz.

Elmemosás kihívás

Íme egy kihívás, hogy ne csak a kocsidat mosd le rendszeresen, hanem az elmédet is. Ha egyáltalán nem mosod a kocsid, mert nincs, akkor felejtsd el ezt a hasonlatot. Ennek ellenére mosd meg az elméd, legalább hetente egyszer és nézd meg mekkora változás következik be az életedbe. Írd fel a naptáradba, a telefonodba a rendszeres elmemosás időpontját. Ez egy olyan tisztítás, amelyről a legtöbben nem is tudják, mennyire szükségük van rá.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása