A legjobb életed új valóságai

2021. március 18. 13:01 - Life Advisor

real_life_reality.jpgAmikor az emberek elgondolkoznak az élet sikereinek megteremtésén a figyelmük általában arra a munkára összpontosul, amelyre szükségük lesz a céljaik elérésének érdekében. Olyan feladatokon gondolkoznak, amelyek egészséges szokásokat teremtenek és jobb élethez vezetnek. Sokszor elfeledkezünk arról, hogy milyen lesz az élet, ha teljesítettük a céljainkat. Jobb életet élni azonban egészen mást jelent.

Az emberek azt gondolják, hogy a több pénz, a jobb kapcsolatok, több barát, elképesztő boldogság és a kitűzött célok megvalósítása maga lenne a valóra vált álom, ugyanakkor a gyors vagy nem tervezett változás és növekedés a legtöbb embert teljesen megbénítja.

A siker megteremtéséhez bizony dolgoznod kell majd. Ez a "munka" fog felkészíteni téged arra a valóságra, amely sikereket hozhat. Képzeld el az álmaid életét, éld meg az elmédben, majd pedig cselekedj. Ne a célok és a növekedésed ellen dolgozz, hanem érte.

Ehhez meg kell értened a legjobb életed új realitásait és a növekedésnek a stratégiáit :

1. Határozottnak kell lenned a határaiddal kapcsolatban

Amikor teljesíted a célod, az láthatóvá válik. Akár a közösségi médián keresztül, akár a hozzátartózóid szemében, több szem fog rád szegeződni. A siker olyan mágneses energiát bocsát ki, amelyhez mások is csatlakozni akarnak.

Fontos, hogy legyenek határaid és ezeket ismerd is. Ha mindig odaadod az időd és az energiád valaki másnak, akkor elveszed mindezt önmagadtól. Ha nincsenek meg a határaid, akkor megakadsz a növekedésben.

Persze szabad akaratod van segíteni másoknak és rendelkezni az időddel, energiáddal. Tedd ezt viszont úgy, hogy kényelmes legyen számodra. Húzd meg a határokat és ne érezd magad rosszul, ha nemet mondasz.

2. Értsd meg a különbséget az önközpontúság és az önzőség között

Ha ültél már repülőn, akkor biztos hallottad a biztonsági tájékoztatón, hogy mielőtt másoknak segítenél, először te magad vedd fel a maszkot. Ugyanez az elv a mindennapi életben is. Mielőtt másokra gondolsz, gondolj önmagadra és figyelj az igényeidre.

Nagy különbség van az önközpontúság és az önzés között.

Az önző ember élete csak önmagáról szól, hogy mások elfogadják, függetlenül a körülményektől. Ezek az emberek küzdenek ezzel egész életükben és semmi és senki más nem érdekli őket, amíg nekik minden megfelelő.

Az önközpontúság viszont azt jelenti, hogy előbbre helyezed magad, majd pedig másokra is gondolsz. Törődsz, együttérző vagy, de megérted, hogy sokkal többet tudsz segíteni másoknak, ha te már erős és kiteljesedett életet élsz.

Ha sikereket akarsz elérni és megvalósítani a céljaid, be kell építened egy-két - az öngondoskodásod támogató - szokást az életedbe. Úgy kell szeretned magad, hogy vigyázol magadra. Vigyázol az elmédre, a testedre és az érzelmeidre is. Cselekedj a céljaid érdekében, pihenj és adj meg magadnak mindent, amire szükséged van ahhoz, hogy erősebb legyél és akkor másoknak is többet fogsz tudni adni.

3. A fejlődésre való összpontosítás során néhány embertől búcsút kell venned

A növekedésre való összpontosítás során kevesebb idő jut olyan dolgokra, amelyek nem felelnek meg a céljaidnak és az értékeidnek. Ezt azt jelenti, hogy túlzottan koncentrálsz az optimalizálási szokásokra, amelyek segítenek abban, hogy minden nap egy százalékkal jobbá válj.

Ez a hiperfókusz olyan érzést kelthet benned, mintha nem ugyanazok a dolgok történnének veled,de érezheted azt is, mintha egy robot lennél. A hangsúly azon kell, hogy legyen, hogy a céljaid megteremtéséért te felelsz. Mások véleménye és gondolat arról, hogy neked hogyan kellene élned az életed nem neked szól és nem vezetnek sikerhez sem.

Tartsd magad az optimalizáláshoz és a növekedéshez. Folytasd a sikerhez vezető utat és kerüld el mások rólad alkotott véleményének magadévá tételét. A siker új valósága az, hogy ez egy magányos út lehet, amelyen lesznek emberek, akiket elveszítünk, de ez rendben van. Viszont ugyanígy találhatsz olyan új embereket, akik éppúgy vágynak a sikerre és a fejlődésre, mint te.

A sikerhez vezető út nem könnyű, de fantasztikus élethez vezet. Az új valóságnak nem szabad megijesztenie téged, mert a sikerélménynek számos előnye van. Kritikus fontosságú megértened, hogy szeresd önmagad és vigyázz magadra.

A legjelentősebb cél, amin dolgoznod kell, te magad vagy. Hihetetlen élettapasztalatokat érdemelsz és többet is képes vagy elérni, mint amennyiről a korlátozó hiedelmeid próbálnak meggyőzni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása