Elon Musk 5 legfontosabb sikertaktikája

2021. március 14. 11:07 - Life Advisor

elon_musk_success_tips.jpg2021-ben is mindenki szeretne valamilyen sikert elérni és folyamatosan keresgetjük a legjobb sikertippeket. A Smallbizgenius internetes oldal szerint 583 millió vállalkozó van a világon. Van, aki nagyban kezdi, van, aki kisvállalkozással indul neki. A piaci túlélés esélye azonban kiegyensúlyozott. Ha olyan vállalkozó vagy, aki jól érti a piacot és az üzletet, akkor sikerrel fogsz járni. Ha nem, akkor kudarcot vallasz. A kudarcok első számú oka, hogy a legtöbb vállalkozás által nyújtott termékre, szolgáltatásra nincs piaci igény. Rengeteg sikeres ember történetét és tippjeit osztottuk már meg itt az oldalon veletek. Elon Musk azonban a legjobb, így most az ő 5 legfontosabb sikertaktikája következik.

Elon Musk a legjobb inspiráció minden vállalkozó számára, legyen szó kezdőkről vagy már veteránokról. A hozzáállása mellett, a karizmatikus személyisége is inspirációt nyújthat számodra, hogy sikerre vidd az üzleted.

1. Vállalj kockázatot

A siker érdekében senki sem akar kockáztatni. Elon Musk viszont azt javasolja, hogy minél előbb kockáztass, hogy nagyobb sikereket érhess el. A legtöbben a következmények elkerülése érdekében megtagadjuk a kockázatos lépéseket. Elon Musk azonban máshogy döntött.

Akkor is, amikor először elindította a SpaceX-et, az első három kilövés nem sikerült. A Teslával pedig tervezési és gyártási problémák merültek fel. Sőt a Zip2 és a PayPal eladásából származó 200 millió dollárt a SpaceX-be és a Teslába fektette, amelyek nem igazán kezdtek jól az piacon. Elon Musk sokkal több kockázatot vállalt, mint a legtöbb ember.

"A kitartás nagyon fontos. Csak akkor szabad feladnod, ha majd kénytelen leszel feladni."

/Elon Musk/

2. Tanulj meg új dolgokat

Elon Musk nem volt rakétatudós vagy profi az autógyártás területén sem, amikor elindította a SpaceX-et és a Teslát. Őrült rövid idő alatt új készségeket tanult meg. Soha ne hagyd, hogy amit nem ismersz, megakadályozza a szenvedélyed követését. Mindig lehetőséged van tanulni.

Az új készségekbe való befektetés pedig sohasem számít pénzszórásnak. Rengeteg online lehetőség, könyv, tanfolyam áll rendelkezésedre, hogy új készségeket sajátíts el. 2021-ben is erre lesz szükség, ha sikereket akarsz elérni.

3. Soha ne add fel

Vállalkozóvá válása óta elég nyilvánvaló, hogy Elon Musk soha nem adta fel a céljait, nem mondott le a szenvedélyéről, az álmairól és főleg az alkalmazottairól. 2021-ben, amikor a világ egy óriási káosznak tűnik, a soha ne add fel hozzáállás nagyon sokat segít a sikerben.

Elon Musk a SpaceX Falcon 1 hatalmas kudarca után sem adta fel. Ehelyett, bízott csapata kemény munkájában és támogatta őket abban, hogy még keményebben dolgozzanak. Az eredmény? 2008-ban a Falcon 1 lett az első magánépítésű rakéta, amely elérte a világűrt. Elon Musk egyik legnagyobb sikertaktikája tehát a soha ne add fel hozzáállás.

4. Konstruktív visszajelzés

Elon Musk rendkívül szereti a konstruktív visszajelzéseket. Úgy véli, hogy ezek segítenek neki az ötletei finomításában és kivitelezésében. A visszajelzéseket használja arra, hogy fejlessze saját képességeit. Folyamatosan arra törekszik, hogy egyre jobban teljesítsen, mert tudja, hogy csak így juthat el a céljai megvalósításához.

Elon Musk azt mondta, hogy alig van olyan ember, aki konstruktív visszajelzést kér a barátoktól, pedig hihetetlenül hasznos dologról van szó.

5. Fektesd be a nyereséged az üzletedbe

Sok vállalkozó ezt figyelmen kívül hagyja, mert rossz érzésekkel tölti el őket, hogy a nyereséget ismét a vállalkozásukba forgassák.

Elon Musk a Zip2 és a PayPal üzleteit egyaránt eladta, hogy a SpaceX-be és a Teslába fektesse a bevételt. Bár kockázatos volt, ő mégis meghozta ezt a döntést, tudva, hogy a nyeresége és egész vagyona ebbe a két cégbe kerül. 2021-ben vállalkozóként meg kell értenünk, hogy a nyereségünkkel okosan kell bánnunk és elengedhetetlen, hogy a sikeres növekedés érdekében ne forgassuk vissza az üzletünkbe.

Elon Musk a legjobb példakép a nulláról kezdő vállalkozóknak. Ő is a nulláról indult és most pedig már ő a világ leggazdagabb embere. Most, hogy megismerted az 5 legfontosabb sikertaktikáját, itt az ideje, hogy vállalkozóként te is megvalósítsd a saját sikered.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

8 komment
süti beállítások módosítása