3 téma, amiről intelligens ember nem beszél nyilvánosan

2021. február 09. 16:47 - Life Advisor

iq_people_speak.jpgVilágunkat sokféle ember lakja, különböző IQ-val. Szinte mindenki azt akarja mondani magáról, hogy intelligens, bár intelligens embernek lenni néha nehéz. Ennek ellenére különösen szakmai környezetben egy kis ész egyáltalán nem árt. A kevésbé intelligens embereknek olyan szokásaik vannak ugyanis, amelyek azonnal "lebuktatják" őket, sőt bizonyos helyzetekben nagyon károsak is lehetnek. Ebben a posztban 3 olyan témát mutatunk nektek, amelyről intelligens ember nyilvánosság előtt nem beszél.

1. (Pár)kapcsolati problémák

Amikor válsághelyzet alakul ki a párkapcsolatunkban, gyakran késztetést érzünk arra, hogy megosszuk a gondjainkat valakivel. Legtöbbször azonnal jobban érezzük magunkat, amikor már nem egyedül hordozzuk a dühünket. Ez viszont mégiscsak egy olyan téma, amely nem tartozik a nyilvánosságra. Még csak a kollégádra sem, akivel a hét nagy részét együtt töltöd. Mert bár megeshet, hogy egy pillanatra megkönnyebbülést érzel, de a végén még nagyobb haragot fogsz megélni.

Az okos emberek soha nem árulnak el olyan részleteket a kapcsolatukról, mint az állandó viták, a mindennapi gondok vagy az intim problémák, hiszen ezek a témák csak a kapcsolatban élőkre tartozik.

Ennek oka, hogy egy ilyen információ olyan ajtókat nyithat meg, amelyeket inkább zárva tartanál. Nem tudhatod ugyanis, hogy mi fog történni ezekkel az információkkal. Az okos emberek tisztában vannak azzal, hogy a párjukkal kapcsolatos pletykák veszélyeztethetik a kapcsolatukat.

Ugyanez igaz a családi problémákra is. Akár a szüleidre, akár a testvéredre vonatkozik, jobb, ha diszkréciót gyakorolsz.

2. Betegségek

Nem meglepő, hogy senki sem szeretne tudni arról, hogy irritábilis bél szindrómádról. A betegségeket soha nem szabad családon kívüli emberekkel megbeszélni. Ez különösen igaz a súlyos betegségekre, amelyek gyorsan mások előítéletét eredményezhetik vagy épp sajnálni kezdenek majd.

Az intelligens emberek tudják, hogy az orvosi információkkal óvatosan kell bánni és csak akkor kell ezeket a nyilvánosság számára hozni, ha ez valóban szükséges. Ez nem csak azokra a betegségekre vonatkozik, amelyben te szenvedsz. Ha mondjuk a párod vagy bármely családtagod érintett, akkor hagyd hogy ők döntsék el, akarnak-e erről beszélni vagy inkább hallgatnak.

3. Célok és álmok

Úgy kell rájuk vigyáznunk, mint a szemünk fényére. Az intelligens emberek több okból sem fecsegnek nyilvánosan ezekről az intim dolgokról. Ha még messze vagy a céljaidtól, akkor úgy tűnhet, hogy utópisztikus álmokról fantáziálsz, amely különösen szakmai környezetben elrettentő.

Ezenkívül az ilyen részletek támadási célpontok lehetnek. Nem mindenki akarja a legjobbat neked az intelligens emberek pedig tisztában vannak ezzel.

A New York University tanulmánya szerint kevésbé valószínű, hogy elérjük a céljainkat és megvalósítjuk a terveinket, ha nem tartjuk magukban ezeket az információkat. Az okos emberek inkább magukban tartják ezeket az információkat és bemutatják az eredményeiket, amikor a terveik már megvalósultak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvisor.hu/api/trackback/id/tr4416421512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebella 2021.02.11. 15:49:25

Érdekes. Ha van aki saját életének tényeivel cáfolni próbálja az írást, akkro az nem jelenik meg. Nem fideszesek maguk véletlenül, a támogató, kicsiny IQ-val megvert fajtából?

István Tamasi 2021.02.11. 15:49:27

A csüngőhasú disznó interjúban - értsd nyilvánosság előtt - beszélt skizofréniájáról. Tehát a cikk logikája mentén o1g nem intelligens.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2021.02.11. 15:49:28

Ezek szerint intelligens ember nem beszélget soha a kollégáival, barátaival.

gigabursch 2021.02.11. 15:49:29

S mégis hányan fossák előszeretettel a szót.
Plusz a párjuk szexuális tőbbletével vagy hiányával kapcsolatban is.
Főleg a nők!
Mert ők csak "beszélgetnek" végre valakivel.

ebella 2021.02.11. 15:49:37

Extrém magas analógiás gondolkodási szinttel, szerintem egyik sem igaz, de kettő biztos nem az.

Miért ne tudhatnák a munkatársaim, akikkel gyakorlatilag az életem egyharmadát leélem, hogy cukorbeteg vagyok?

A céljaim sem titkosak. Már lassan negyven éve vállalkozó vagyok és sikeres, noha soha nem titkoltam a céljaimat -nyilván nem a konkurencia előtt voltam nyílt, de a haverjaim, barátaim előtt soha nem csináltam titkot abból mit akarok elérni-, már akkor sem, mikor ez még a Kádár alatt nem volt éppen a párt számára kívánatos cél. Soha semmi bajom nem volt belőle és már nem is hiszem hogy lesz, hiszen hatvannégy éves vagyok és már félig visszavonultam az üzlettől.

A párkapcsolatomban nincsenek problémák negyvenhárom éve, nincs mit megosztanom.

Az extrovertált személy egyébként nem is tudja magában tartani ezeket a témákat sem, sőt az jelentene neki problémát, ha azt tenné. Szerintem.

agravet 2021.02.11. 21:02:37

Érdekes. Egyikkel sem értek egyet.

egyinges 2021.02.12. 07:26:57

Érdekes, 147 az iq szintem és gond nélkül beszélgetek a barátaimmal a fenti témákról (kivéve párkapcsolati problémák, mert szerencsére boldog házasságabn élünk).

ebella2 2021.02.13. 11:34:33

@törökkoppányi: Már megjelent. Csak gondoltam egy fél nap elég, hogy elolvassák a kommentemet és megjelenhessen.

Ha valóban csak a korlátozott idejük volt probléma, akkor bocsánat!

Egyébként nacionalista vagyok és magyar nacionalista éppen ezért haragszom az Orbánra. Aki nem szereti az Orbánt az nem csak ballibsi lehet. Az éppen Orbán volt jó sokáig.
süti beállítások módosítása