Az életednek értelme van. Íme, hogyan tudhatod meg, mi az.

2021. január 18. 17:13 - Life Advisor

purpose_of_the_life.jpgA világban való létezésünk céljának ismerete mindenki számára egy elhúzódó gondolat. Van, aki küldetésként értelmezi, mivel új kalandokat próbál ki és új készségeket tanul az életben. Eközben mások szerint az élet értelme rejtély, amely lassan felfedi magát, ahogy egyre több évet élünk itt a Földön. Szerintük az életünk teljes megvalósulása nem is ebben az életünkben, hanem a következő életünkben fog kiteljesedni. Aztán ott vannak azok az emberek is, akik passzívak az életcéljukkal kapcsolatban, de újra és újra elgondolkoznak rajta. Na és persze ott vannak azok, akik annyira hozzászoktak a pörgős élethez, hogy ezzel egyáltalán nem foglalkoznak.

Az életünk céljának ismerete óriási előny

Számos tényező, például az egyéniség, a tendenciák és a környezet is befolyásolhatja az egyén életcéljának megítélését. Ezek a szempontok befolyásolják azt a megközelítést is, ahogy az egyén az életcélját keresi. Azonban nagy előnyt jelenthet számunkra, ha egy cél által vezérelt életet élünk. Miért? Mert így lehetőségünk lesz rövid, közép- és hosszú távon új célokat meghatározni.

A napi feladatok is beállíthatók célként, lehetővé téve, hogy megünnepeljük a "kis" eredményeket. Fontos lenne úgy élni az életed, hogy ismered a küldetésed és azt, hogy miért is vagy itt. Ez irányt ad az egész létezésednek.

Ismerd meg az életed értelmét

Az élet értelmét és célját nem lehet egy mondattal megválaszolni vagy elmagyarázni. Ez egy folyamatos lecke. Hogyan valósíthatod meg az életcélod? A saját vagy mások tapasztalatai alapján kell elvégezned a leckéket, amiket kapsz. Ez alapján tanulsz, fejlődsz és igazodsz el az életedben.

A tapasztalat a legjobb tanár

Ez vitathatatlan tény. A tapasztalatainkból rengeteget tanulhatunk. A tragédiák például arra késztetnek minket, hogy visszatekintsünk arra, mit tehettünk volna másként/jobban a kudarcok elkerülése vagy leküzdése érdekében.

A tapasztalatok megmutathatják, hogy nem oda tartunk, ahova mennünk kellene és így a létezésünk okát nem fogjuk felfedezni. Ezzel szemben a siker jó szokásokat is épít. Általában azért vagyunk sikeresek, mert ügyesek vagyunk abban a bizonyos törekvésben, amelyben részt veszünk. Ez szorosan kapcsolódhat a boldogsághoz és rámutathat a végső célunkra.

A tapasztalat útján történő tanulás problémája és fájdalmas része az, hogy át kell élnünk a harcok és a fájdalmak valóságát. Természetesen a tapasztalatból való tanulást soha nem lehet teljesen halogatni, de érdemes arra is figyelni, hogy nemcsak a saját, de mások tapasztalataiból is tanulhatunk akár.

Tanulj mások tapasztalataiból

Kényelmes lenne, mindig csak mások tapasztalataiból tanulni. Ehhez viszont időre van szükség, hogy átnézzük másokkal mi történt és mindezt, hogyan kapcsolhatjuk össze a saját életünkkel. Ez a módszer persze nem lesz annyira hatékony, mint amikor saját magunk tapasztalunk meg dolgokat, mégis hatékony módszer lehet.

Üzenetek, jelek - mire jók?

Például : gyakran látod az 555-ös számot? Talán óriásplakáton, tv-ben vagy telefonon stb. Mindig ugyanazzal a személlyel találkozol újra és újra? Mindig ugyanott van nyomás a fejedben? Ezek olyan üzenetek is lehetnek akár, amelyek valami mélyebb dolgot közvetítenek feléd és segíthetnek az életcéloddal kapcsolatosan is.

Visszatérve egyébként az 555-höz, az 555 a pozitív változás szimbóluma és ez azt is jelentheti, hogy jó eséllyel az életed egy új szakaszába lépsz. Ősi jelentések szerint az 555 az emberi lény teremtéséhez és a teljességhez kapcsolódik. Az 5 érzékszervünkhöz, az 5 végtagunkhoz, az 5 ujjunkhoz hasonlóan az 5-ös szám azt is jelzi, hogy az önmegvalósításunk közelében vagyunk.

A vezérfonal

Bármely terület tanulsága megszerezhető saját vagy mások tapasztalatiból, de honnan tudjuk, hogy melyik tanulságok mondják el számunkra életünk értelmét? Az életcél témája túl hatalmas lehet ahhoz, hogy az egyén képes legyen kezelni ezt és megköveteli, hogy egy vezérfonalhoz vagy egy felsőbb irányításhoz kötődjünk. Nehány ember számára ilyen például a fent is említett jelek, mint például a számok.

Ezek tényleges számok és jelek, amelyeket látszólag véletlenszerűen, rendszeresen érzékelünk. Vannak, akik azt mondják, hogy ezek a számszerű ábrák a világegyetem üzenetei, amelyek összehangolnak minket a végső célunkkal.

Az életcélod megtalálása nagy erőfeszítésbe és sok-sok energiába kerül. Legyen szó az irányító jelekről, arról, hogy mit mond neked az univerzum vagy csak arról, hogy te ki találd, hogy és mit szeretnél és hova kell menned, biztos, hogy pozitívabb életet fogsz tudni majd kialakítani.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása