3 tipp, amivel békét teremthetsz az életedben

2020. december 22. 07:30 - Life Advisor

meditation_yoga.jpgNéha úgy érezhetjük, hogy az életünk rohan, túlterheltek vagyunk feladatokkal és óriási felelősségekkel. Ezen akadályok miatt úgy tűnik, mintha fárasztó feladat lenne a "jelenben élni". Különösen 2020-ban, amióta a nemkívánatos koronavírus felforgatta a világot, a béke, nyugalom és boldogság megtalálása bonyolult lehet. Megtanulhatjuk viszont, hogyan kerüljük el a nehézségeket és hogyan kerüljük ki a siker eléréséhez szükséges akadályokat. Időt kell adnunk magunknak és meg kell találnunk a belső nyugalmat a továbblépéshez. Íme 3 módszer, amivel pont ezt fogod tudni elérni és megvalósítani.

1. Meditáció

A meditációnak rengeteg egészségügyi és pszichológia előnye van. Ezek egy része magában foglalja a szorongás és a depressziós gondolatok csökkentését. A meditáció nagy mértékben hozzájárulhat a béke és nyugalom megteremtéséhez.

A meditáció segít, hogy a kesze-kusza gondoltaidat rendezd és rendet tegyél abban a káoszban, ami a fejedben uralkodik. A legjobb pedig, hogy meditálni bárhol, bármikor tudsz. Ha éppen autóban vagy buszon utazol, várakozol az orvosnál vagy amikor az esti teádat kortyolgatod az erkélyen.

Még mindig "kedvelt tévhit" az emberekben, hogy a meditáció csak akkor hatásos ha legalább egy óra szabadidőnk van. Erről viszont szó sincs, sőt már napi 10-15 perc óriási változásokat hozhat. Ezt nyilván csak azok nem tudják, akik még nem próbálták. Tehát helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed és figyeld meg a ki és belégzésed 10-15 percig, majd újra nyisd ki a szemed.

Ha a meditáció teljesen idegen számodra, akkor választhatsz irányított meditációt is valami nyugtató zenével. Csak keress rá a YouTube-on és válaszd ki a számodra legjobban tetsző meditációt.

2. Hála és adakozás

A hála bárkinek segíthet az elégedettség a boldog lelkiállapot elérésében. A hálával az áldásaidat értékeled ahelyett, hogy olyanok miatt szoronganál, amelyek nincsenek. A hála megmutatja, hogy szerencsésebb vagy rengeteg embernél és kiküszöböli az önsajnáló gondolatokat, amelyek tényleg romboló hatásúak a fejünkben.

Kezdj el listát írni még ma azokról a dolgokról, amelyekért hálás vagy és minden nap írj hozzá ehhez a listához valamit. Már 2-3 nap után megfogsz lepődni, hogy mennyi minden van az életedben, amelyeket lehet, hogy észre se vettél, hiszen "természetesek". Biztos?

Hálát azzal is gyakorolhatsz, ha rászorulókon segítesz. Önkénteskedés, látogatás egy árvaházban vagy az idősek otthonában stb. Ha szereted az állatokat, akkor pedig állatmenhelyeken is önkénteskedhetsz vagy részt vehetsz virtuális örökbefogadásban is.

Ha időt szánsz arra, hogy valaki másnak segíts, a pozitivitás fog eluralkodni rajtad, amellyel önmagadnak is segítesz. Ha valami kedveset csinálsz anélkül, hogy bármit várnál cserébe, akkor békét teremtesz és megtalálhatod az életcélod is.

3. Szabadidő

Ha megfelelő szabadidős tevékenységeket végzel, vidámabb leszel. Legyen szó egy kellemes sétáról, a naplemente megfigyeléséről, egy remek vacsoráról, családdal együtt töltött időről, kerékpározásról stb. Ezen programok kikapcsolódást nyújthatnak a megszokott rutinból. Kissé közhelyesnek tűnnek, de hatékonyak.

Választhatsz szórakoztató tevékenységet is természetesen, mint a tánc, jóga stb. Mindaddig, amíg ezek a tevékenységek elősegítik a kikapcsolódásod, jól döntesz.

A béke passzív lelkiállapot és nem cél, amelyet üldözni kell. Nem számít, milyen helyzetben van, stratégiai szempontból elengedheted a stresszt és a szorongást, ha tudatos erőfeszítéseket teszel. Számtalan módon elérheted ezt a tudatosságot és harmóniát és ez a három módszer csak a kezdet, de egy jó kezdet, amelyek segítségével rövid idő alatt nyugodtabbnak és összeszedettebbnek találhatod magad.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása