2 kulcs a sikerhez egy multimilliomostól

2020. november 23. 12:13 - Life Advisor

ed_mylett.jpgValószínűleg két dolog hatott rád a címből. "A siker kulcsa", mert tudni akarod, hogyan tudsz több sikert elérni az életedben és/vagy a karrieredben. Vagy pedig a "multimilliomos", mert tudni szeretnéd, mi kell ahhoz, hogy te is milliomossá válj. Függetlenül attól, hogy melyik volt a valódi ok, jó helyen vagy. Arra készülsz, hogy megtanuld a siker 2 kulcsát egy igazi multimilliomostól. Csak hogy világos legyen, nem magamról beszélek, mint multimilliomos. Legalábbis még nem! Akiről itt szó lesz Ed Mylett coach, motivációs előadó,vállalkozó és író, aki a Forbes 50 leggazdagabb 50 alatt listájára is felkerült. A saját magáról elnevezett Mylett Show-ban beszélt nemrég arról, hogy számára mi is a siker 2 kulcsa.

1. Óriási ok

Ed Mylett szerint nemcsak a siker, hanem annak az oka is elsődleges kulcsa a céljaink megvalósításához. Most bizonyára te is a mindannyiunk által hallott kérdésre gondolsz : "Mi a te miérted?" De tudod nem véletlen lett ez a mondat közhely.

Tetszik vagy nem tetszik ez a kérdés és az erre adott válasz közvetlen összefüggésben lesz azzal a sikerszinttel, amelyet az életed minden területén el tudsz érni.

Amikor a coachingok során célkitűzésbe kezdek az ügyfelekkel, elmondom nekik mindig, hogyha nincs elég nagy ok arra, hogy elérd ezt a célod, akkor jobb ha el se indulsz, mert valószínűleg nem fogod elérni. Miért?

Mert a célok elérése nehéz, vagy legalábbis annak kell lennie. Kényelmetlen és időbe telik. Nem nagyon ismerek olyan embert, aki hosszú ideig kényelmetlen helyzetbe akarja sodorni saját magát valamiért, amit szeretne elérni.

Ezért a legtöbben felhagynak a céljaikkal, mert a "miértjük" nem elég nagy. Képzeld csak el, hogy egy nehéz sziklát tolsz fel egy dombra. Ha teljes erőddel, megállás nélkül tolod, akkor feljuthatsz a domb tetejére. De ha csak egy másodpercre is megállsz, akkor rögtön visszaesel a domb aljára.

A "miértjeid" az okok, amelyek segítenek feltolni a sziklát. Tehát, ha el akarod érni azt a sikert, amelyre vágysz és ezzel egy óriási életet akarsz felépíteni magadnak, akkor azzal kell kezdened, hogy tisztázod miért is akarod elérni ezt.

2. Nagy elvárások

Miután megkaptad a metaforikus szeled a vitorlákhoz azzal, hogy meghatároztad a "miértjeid", a siker következő kulcsa a magas színvonal.

A legtöbb ember viszont nem akarja beismerni azt, hogy a sikeres emberekben nincs semmi különös, ami miatt felkészültebbek lennének, mint te. Vannak rendkívül sikeres emberek vagy olyanok, akik nagyon rövid idő alatt értek el óriási sikert? Igen, de ők a kivételek és nem ez az alap. A valóság az, hogy a nagy elvárások minden sikeres emberben megvannak.

A legtöbb esetben ez a két kulcs választja el a nagyon sikeres embereket mindenki mástól. Először tisztázzák a "miértjüket" majd rendkívül magas követelményeket,elvárásokat támasztanak maguk előtt.

Míg mindenki más csak félig-meddig tesz meg valamit a céljaiért, a sikeres emberek folyamatosan emelik és feljebb teszik a lécet. Ha sikeres szeretnél lenni, akkor mindenki másnál magasabb szintű követelményeket kell felállítanod és be is kell tartanod azokat.

Ezt csinálják a legjobbak is!

Ed Mylett folyamatosan arról beszél, hogy ezek a magasan kitűzött elvárások azok, amelyek lehetővé tették számára, hogy eljusson oda, ahol most van. Egy ember, aki multimilliomos.

Bármi is legyen a célod, használd ezt a két kulcsot ahhoz, hogy nagyobb esélyeid legyenek elérni őket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kép forrása : https://www.facebook.com/EdMylettFanPage

komment
süti beállítások módosítása