5 tipp, hogy rendezd az önmagaddal való viszonyod

2020. október 18. 12:08 - Life Advisor

self_reflection_1.jpgAz élethez nem jár kézikönyv. Nem létezik olyan szabályzat, amely ABC sorrendben tartalmaz mindent és tudjuk, hogy mondjuk a félelem megélése esetén a 27. oldalra, a szorongás esetén az 57. oldalra kell lapoznunk. Mindig az adott helyzetben élünk, cselekszünk és reagálunk. Leginkább ez az a tényező, ami megmutatja, hogyan érezzük magunkat, amely viszont attól függ, hogy milyen gondolatok járnak a fejünkben a nap folyamán. Ha szorongva és stresszesen is kelünk ki az ágyból, soha nem mondjuk azt magunknak, hogy ma inkább nem leszünk önmagunk legjobb verziója. Folyamatosan próbáljuk jobbá tenni a dolgokat. Bár nincs egy mindenki számára megfelelő tipp, mindannyian támogathatjuk egymást olyan gondolatokkal és ötletekkel, amelyek segítenek átvészelni a napot. Íme 5 olyan tipp, amivel rendbe hozhatod az önmagaddal való viszonyod és elköteleződhetsz egy jobb nap iránt.

1. Beszélgess el magaddal

A beszélgetéseknek és a szavaknak jobb helyre kell, hogy vigyenek minket. Lehet,hogy nem mindig látjuk meg azonnal a lényeget, de ez rendben van addig, amíg pozitívan állunk önmagunkhoz. Azonban, ha negatívan és cinikusan érzed magad, az egy jel arra, hogy valami nincs rendben. Leggyakrabban a belső kritikusunk tombol és azt mondogatja nekünk, hogy nem vagyunk elég jók, okosak, szellemesek stb.

Legyél válogatós abban, amit önmagadnak mondasz. Az önmagadhoz fűződő viszony átalakításakor nagyon fontos tudnod, hogy a saját magaddal folytatott beszélgetés milyen érzéseket kelt benned.

A belső hangunknak az a feladata, hogy visszahozzon minket az életbe és biztosítson minket arról, hogy tökéletesek vagyunk és amit ma megtettünk, a mai napra épp elég is volt. A magadhoz fűződő viszonyod megalapozza minden más kapcsolatodat.

2. A napod legyen tele kedvességgel

A kedves cselekedetek csodákat tesznek hiszen csökkentik a stresszt és javítják a mentális egészségünket. Rengeteg apró, kedves dolgot tehetsz. Egy apró meglepetés valakinek, akiről tudod, hogy örülni fog neki. Egy átgondolt szülinapi ajándék vásárlás, ahelyett, hogy az utolsó pillanatban hoznál döntést. Lehet,hogy az idődet fogod adni a barátodnak vagy a szüleidnek. Üdvözölhetsz és rámosolyoghatsz egy idegenre miközben sétálsz. Vegyél egy plusz csokit vásárlás során és add oda a pénztárosnak.

Egy dolog fontos, tervezz és csináld meg. Tehát, ha azt mondod, hogy bármennyire is "gagyinak" érzem most magam, úgy döntök, hogy ma valakinek kedvességet csempészek az életébe, akkor menj és csináld is meg. A fenti lehetőségekkel nem csak más napját aranyozod be, hanem a sajátodat is. A kedvesség által generált boldogság csodálatos érzés, próbáld csak ki.

3. Tartsd karban a tested

Vigyázz a testedre, mert csak ez az egy van. Közhely igaz? Tényleg sokan gondolják ezt, pedig óriási igazságot rejt. Ha rosszul érezzük magunkat, akkor előbb utóbb az életünkben lévő lelki tünetek, fizikailag is megfognak nyilvánulni. Ezekről érdemes tudomást venni nem pedig a szőnyeg alá söpörni. Vigyáznunk kell a testünkre is és szükség esetén lépéseket kell tennünk az egészségünk javítása érdekében.

4. Higgy a boldogságban

A hit nem vallás értelemben értendő, hanem az a fajta komolyság, összpontosítás és szándék, amelyet akkor gyakorlunk, amikor megoldásokat keresünk. Mindannyian jártunk már így. Ilyenkor minden figyelmünk és energiánk tökéletesen egy célhoz kapcsolódik, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely az álmaink eléréséhez segít hozzá minket. A mindennapokban ugyanilyen fókusszal kell keresned a boldogságot.

Mindannyiunknak rengeteg oka van már most a boldogságra. A kérdés az, hogy észre vesszük-e őket. Nos, ebben fog segíteni nekünk a hit, amely pozitív cselekvésre ösztönöz minket és mindennap számtalan lehetőséget kínál számunkra.

5. Merd használni a "nem tudom" szavakat

Olyan kultúrában élünk, ahol fontos a tudás. Fennáll annak a kockázata ugyanis, hogy furcsák vagyunk, ha azt mondjuk, hogy valamit nem ismerünk, nem tudunk. Azonban van itt egy vicces dolog, az élet fontos dolgairól nem tudunk semmit.

Semmit sem tudunk a halálról, betegségről vagy a veszteségekről. A világ legjobb orvosai megtudják magyarázni az emberi szív működését, de nem tudják megmondani, miért így működik. Ha nem tudsz valamit az nem szégyen. Sőt, pontosan ez fog minket új dolgok felfedezéséhez és megismeréséhez elvezetni.

Nagyon fontos, hogy az önmagunkkal való kapcsolat mindig rendben legyen, hiszen az életünket önmagunkkal fogjuk leélni. Mi mindig ott leszünk saját magunknak. Amit a múltban tettünk, az megváltoztathatatlan. Amit pedig a mindennapok során teszünk, az életünkké válik. Légy jóban önmagaddal és éld boldogan az életed!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása