Magabiztosság és gyors lendület. Így építsd fel okosan!

2020. szeptember 14. 18:20 - Life Advisor

build_confidence.jpg"Nem állok készen." Az egyik legveszélyesebb mondat, ha épp valami óriásit akarsz elérni az üzleti vagy magánéletedben. Sokszor megfordul ez a fejünkben. A magabiztosság a cselekvésünk mellékterméke a siker felé vezető úton. Szerencsére nem kell megvárnod, amíg eléred a célod, anélkül is magabiztosnak érezheted magad abban, amit csinálsz. A magabiztosság gyors megteremtésének 3 módszerét szeretném veled megosztani. Ezek akkor is működnek, ha már egy ideje dolgozol az álmaidon, céljaidon. Megfogod látni, hogy hatalmas lendületet vehetsz a céljaid irányába, ha alkalmazod őket.

1. Vizsgálódj

Valószínűleg az üzleti életed növekedése során ezen két állapot egyikében találod magad : vagy egy új cél előtt állsz, vagy elakadsz miközben megpróbálod elérni azt, amin eddig már dolgoztál. Az önbizalomhiány az egyik oka, amiért bizonytalanság merül fel bennünk a dolgok elvégzésével kapcsolatban. Ez általában akkor történik, amikor a régi módszerek lejártak (habár korábban működtek), így nem vagy biztos abban, hogy mi is a teendő. Ha pedig nem tudod mit kell tenned, megbénultnak érezheted magad.

Próbálj meg azokra a dolgokra összpontosítani, amelyekkel jól haladsz. Ez megteremti a megfelelő lendületet, mert nem kell megvívnod azt a belső harcot, amikor azt mondanád magadnak, hogy "de ebben én nem vagyok jó.'.

Vegyél elő egy papírt. Hajtsd félbe és az egyik felére kezd el felírni azokat a dolgokat, amelyekkel kapcsolatban jól állsz függetlenül attól, hogy köze van-e a vállalkozásodhoz.

Például lehet,hogy remekül tudsz beszélni telefonon, vagy te vagy az az ember, akitől mindenki tanácsot kér. Nem számít mi ez a dolog, ha jó vagy benne és örömöt okoz, írd le.

A második oszlopba sorold fel a céljaid. Például, ha az volt a célod, hogy 10kg-tól megszabadulj a következő 6 hónapban, akkor azt ugye elérheted például úgy, hogy az első két hónapban heti 4 napot mozogsz, majd utána hetente legalább 1 napot testmozgásra szánsz. Ha az első és második oszlopot együtt nézed, melyek azok az elemek az első oszlopból, amelyek segítenek elérni a második oszlopban leírt céljaid?

2. Tegyél lépéseket

Azzal, hogy ezt a posztot olvasod, már tettél egy lépést, hiszen tájékozódni akarsz, hogy mit is kellene tenned. Ha viszont csak olvasol, de nem csinálsz semmit, akkor nem fog változni semmi az életedben.

Nem baj, ha a cselekedeteid nem tökéletesek. A tökéletesség csak egyszerű időpazarlás. A lényeg itt a cselekvés.

Nemcsak azokkal az információkkal kell rendelkezned, amiket meg kell tenned, hanem azokkal is tisztában kell lenned, amelyeket jobb elkerülni.

Ettől függetlenül fogsz szembesülni kudarcokkal. Ez rendben is van így, amire összpontosítanod kell, hogy ezekből a kudarcokból tanulj, a hibáidat kijavítsd és ne próbáld meg elkerülni azokat.

Ha cselekedsz és előre haladsz egyszer csak azon kapod majd magad, hogy győztél. Még ha lesz is egy-két kátyú az úton.

3. Kezeld okosan az elutasítást

Az elutasítás senkinek sem könnyű. Dolgozunk valamiért, hiszünk is benne, így sokszor nehéz elhinni, hogy bárki más ne látná a mi nagy elképzelésünket. Elutasítással azonban szintén mindannyian szembesülünk. Ha viszont toleránsak vagyunk, alkalmazkodóbb és tájékozottabbak is leszünk.

Az elutasítás a növekedés, fejlődés egyik módja. Ha nem szembesülsz azzal, hogy miben vagy kevésbé jó, akkor azt sem fogod tudni, hogy miben vagy jó. Ha pedig nem találod meg a fejlődési lehetőségeket, akkor mindig ugyanazon a szinten ragadsz és nem fogod érteni, hogy miért nem tudsz előrelépni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

süti beállítások módosítása