Szánj időt erre a 3 kérdésre, ha sikereket szeretnél elérni

2020. július 06. 18:41 - Life Advisor

questions_for_success_three.jpgSzemély szerint még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne ért volna el eddig valamilyen sikert. Hiszem, hogy mindannyian máshogy definiáljuk a sikert, ennek ellenére mindannyian szeretnénk elérni azt. A siker meghatározása, legalábbis a Google szerint : jó eredmény elérése. Ahhoz, hogy sikereket érhess el az életben meg kell tudnod válaszolni az alábbi három kérdést, hiszen csak így indulhatsz el a szakmai és személyes sikerek útján.

1. Mi a legnagyobb célod?

Fontos első lépés meghatározni, hogy melyik "egy" dolgot szeretnél elérni, legyen szó pénzügyi szabadságról, szabad időbeosztásról, saját vállalkozás indításáról. Ezzel szűkítheted a fókuszod és lehetővé teszed saját magadnak, hogy a ténylegesen csak és kizárólag a fontos dolgokra koncentrálj.

2. Mi az, amiről nem vagy hajlandó tárgyalni?

Egyértelmű választ kell adnod erre is. Melyek azok a dolgok, amelyekről nem fogsz lemondani a siker és a nagy célod felé vezető úton? Például : minden hónapban elolvasol egy könyvet, a vasárnapokat biztosan a családdal töltöd és nem az üzleteddel stb. Ezek fix dolgok, olyanok, amelyeket minden reggel világosan kell látnod és amelyekről semmi körülmények között nem mondasz le.

3. Mit vagy hajlandó feláldozni?

Ha valóban nagy célokat tűztél ki, akkor valamit fel kell áldoznod. Ilyen "áldozat" lehet a barátokkal, televízióval, közösségi médiával töltött idő, a heti sörözések, a hétvégi bulik stb. Bármi is legyen, tudnod kell,hogy mit vagy hajlandó feláldozni a siker érdekében.

A siker nem egyszerű dolog. Azonban az egyik legfontosabb dolog, hogy megértsük, mit jelent számunkra a siker, hogy világos képet kapjunk a célunkról, hogy megtudjuk mit kell tennünk a célunk elérésének érdekében. Mindehhez pedig a fenti három kérdésre adott válasz téged is hozzásegíthet. Válaszolj rájuk, írd le a válaszaid és mindennap vedd elő, hogy emlékeztessen, mire is kell most összpontosítanod.

komment
süti beállítások módosítása