7 dolog, ami megakadályoz, hogy élvezd az életet

2020. július 01. 15:58 - Life Advisor

happy_life_man.jpgNéhány ember számára az élet nem fair. Másoknak az élet egész jó. Megint másoknak az élet egyszerűen csodálatos. Minden attól függ, hogy milyen perspektívával rendelkezel, mekkora felelősséget vállalsz a személyes fejlődésedért és a saját életedért. De függetlenül attól, hogyan látjuk az életet, mindannyian ugyanazt akarjuk : minden pillanatot a lehető legteljesebben megélni. Nem számít, hogy gazdag vagy vagy szegény. Nem számít,hogy te vagy a legboldogabb ember a földön vagy éppen a legszomorúbb. Mindannyian élvezni szeretnénk az életet. A probléma az, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyek meggátolnak minket ebben. Lehet, hogy nehéz felismerned ezeket a dolgokat önmagadban, de ha nem csak leélni, hanem megélni akarod az életet, ha nem csak túlélni akarsz, hanem fejlődni, akkor ettől a 7 dologtól azonnal meg kell szabadulnod.

1. Próbálsz mindenkinek megfelelni

Több oka is van annak, amiért ez teljesen felesleges. Az egyik, hogy soha nem leszel ettől boldog, ellenben óriási nyomás alá helyezed magad minden egyes percben. Továbbá ez lehetetlen feladat, hiszen nem fogsz tudni mindenkinek a kedvében járni. Különbözőek vagyunk, mindenki más dolgot akar. Te mit akarsz a a saját életeddel kezdeni?

A másik ok pedig, hogy ha mindenkinek próbálsz megfelelni, akkor éppen a saját életedet szorítod háttérbe és pontosan a saját életedet fogod korlátozni. A következményektől pedig szintúgy te fogsz majd szenvedni. Hozd meg most a döntést és ígérd meg, hogy senki nem lesz fontosabb önmagadnál.

2. Engedélyre vársz

Nem kell senkinek az engedélye, áldása, jóváhagyása ahhoz, hogy teljes életet élj. Ha neked valami igazán fontos, akkor csináld. Merésznek kell lenned ahhoz, hogy kiállj magadért. Tedd azt, ami boldoggá tesz. Összpontosíts arra, ami örömöt okoz számodra. Csinálj olyan dolgokat, amelyek mosolyt csalnak az arcodra. Éld meg az életed. Te számítasz! Igen, számítasz és igen megérdemled a boldogságot! Ez az életed. Éld meg teljes mértékben, megbánás nélkül.

3. A megfelelő időre vársz

A probléma itt is triviálisan egyszerű : a megfelelő idő soha nem fog eljönni. Hetek, hónapok, sőt évek is eltelhetnek és te mindig találsz egy ürügyet a halogatáshoz. Ekkor fogod majd igazán sajnálni, hogy nem indultál el most.

A megfelelő idő MOST van, amikor megvan a motiváció is. A boldogság nem olyasmi, amit megtalálhatunk, nekünk kell megteremteni.

Ahogy Mark Twain mondta :

Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.

4. Másokhoz hasonlítod önmagad

Ha másokhoz hasonlítod magad két dolog történhet. Vagy megállapítod, hogy remek helyzetben vagy, így akár nyugodtan pihenhetsz. Vagy pedig megtudod, hogy az emberek, akikhez hasonlítod magad sokkal előrébb járnak és ez elbűvölhet téged.

Persze versenyezned kell valakivel, de ez a valaki nem egy másik személy, hanem az a személy, aki tegnap voltál. Mindaddig, amíg jobban teljesítesz ma, mint tegnap és ezt mindennap meg is teszed, sikeres leszel.

5. Lesz*rod az önfejlesztést

Jim Rohn azt mondta :

A közoktatás hozzásegít ahhoz, hogy megélhess. A személyes fejlődés egy vagyonhoz segíthet hozzá.

 Az iskolában nem tanítják, hogy kell célokat kitűzni. Nem tanítják, hogyan érhetjük el a céljainkat, álmainkat. Két ismeretlenes egyenletet viszont legalább az érettségiig mindenki megtud majd oldani.

Lehet,hogy a szüleid nem tanítják meg, hogyan lehet pénzügyi szabadságot elérni, de te megtanulhatod.

A lényeg, hogy nem számít, hogy orvos vagy-e, aki jobb akar lenni, üzletember, aki gyorsabban akar előrejutni vagy olyan ember, aki boldog akar lenni. Léteznek könyvek, podcastok, videók és egyéb dolgok, amelyek segíthetnek az önfejlesztésben. Ahogy a népszerű mondás tartja : "A tudás hatalom."

6. Félsz a kudarcoktól

Sokan félnek a kudarcoktól azért, mert azt hiszik, hogy ez rossz dolog. A kudarc viszont tapasztalatot ad nekünk, amely az életben lévő egyik legjobb tanár. Mindent megtanít nekünk, amire szükségünk van a sikerhez. Ha úgy állsz hozzá a kudarcokhoz, hogy tanulni fogsz belőle, akkor okosabb és sikeresebb leszel.

7. A meditáció hiánya

Most őszintén, ha a fejed nincs rendben, miből gondolod, hogy az életed rendben lesz? Sokan azt mondják, hogy nincs idejük meditációra.

A meditáció javítja a koncentrációt, csökkenti a stresszt, egészségesen tartja az agyad, segít a szorongás és a depresszió, függőségek leküzdésében és még számos pozitív előnnyel rendelkezik. Ha neked erre nincs időd, akkor valószínűleg egy boldog és sikeres életre sem lesz.

Határozd meg, mit jelent számodra a siker. Néhány embernek azt jelenti, hogy meggazdagodjon és milliomos életet éljen. Vannak, akik csak a vállalati létra tetejére szeretnének eljutni. Vannak, akik családot szeretnének és örökké boldogan élni. Néhány ember szívesen csatlakozna civil szervezetekhez, önkéntes csoportokhoz.

Mindez nem számít. Csak az számít, hogy pontosan tudd, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel. A sikert neked kell meghatároznod. Mit jelent számodra a siker? A választ használd arra, hogy kidolgozz egy tervet a céljaid megvalósulásához.

1 komment
süti beállítások módosítása